Tanzania

Afrika's safari grootmacht

Vaak wordt Tanzania bestempeld als een van de beste safari bestemmingen in Afrika. En met recht. Want hier vind je een enorme hoeveelheid formidabele natuurgebieden en de hoogste wildconcentraties van het continent. Dit is Afrika’s nr 1 safari bestemming. 

Groot en divers

Tanzania heeft een landoppervlakte van bijna 900.000 km2 waarvan ruim 30% is aangemerkt voor conservatie. Met zo veel ruimte voor natuurbehoud en bio diversiteit is dit een safari bestemming pur sang.

In een land zo groot en zo divers als Tanzania is een zekere mate van planning belangrijk. Zeker voorafgaand aan een maatwerk safari. Want wat is het dat je wilt zien en ervaren? Wat is het dat je wilt vermijden? Welke natuurgebieden zijn daarvoor geschikt? En wanneer is het daarvoor de meest geschikte periode?

In het kort
  • Afrika’s nr. 1 safari bestemming
  • hoogste wild concentraties van het continent
  • bakermat van de grote wildebeest migratie
  • sensationele keuze in natuurgebieden
  • combineer safari met fantastische tropische kust

Beste reistijd Tanzania

De beste reistijd voor een safari in Tanzania is normaal gesproken tijdens de periode juni tot midden maart. Regionale verschillen en persoonlijke interesses hebben invloed op welke periode het meest geschikt is voor jouw safari. Een precies advies blijft dus maatwerk.
JAN
FEB
MRT
APR
MEI
JUN
JUL
AUG
SEP
OKT
NOV
DEC
 Mogelijke reistijd
 Goede reistijd
 Ideale reistijd

Noord, zuid of west Tanzania?

Deze vraag is onvermijdbaar bij de samenstelling van een maatwerk safari. Kies je voor de highlights van het populaire noorden? Of blijf je liever iets verder van de gebaande paden en bezoek je het rustige zuiden? Of reis je af naar het fantastische maar afgelegen westen van het land?

Het noorden heeft met nationale parken als Tarangire, Ngorongoro krater en de Serengeti ontzettend veel te bieden. Hier vind je zonder twijfel de grootste wild concentraties van het continent. Maar opgelet, want juist hier zijn periode, gebied en de accommodatie erg bepalend voor de authenticiteit van je safari belevenis. Daarentegen biedt het zuiden heel veel safari allure in veel minder bezochte natuurgebieden als de Nyerere nationaal park (Selous GR) of Ruaha nationaal park.

Het westen biedt sensationele wild ervaringen in de afgelegen nationale parken van Katavi en Mahale Mountains. Hier breng je de ochtend door op zoek naar chimpansees in de dicht begroeide bergwouden en geniet je in de middag aan het strand van het kristal heldere Tanganyika meer. In aanvulling daarop biedt Katavi majestueuze groot wild concentraties in een park dat maar nauwelijks bezocht.

Tanzania biedt daarnaast een hoeveelheid aan bijzondere activiteiten zoals een meerdaagse wandel safari, fly camping safari, night drives, ballon safari of culturele bezoeken aan de Hadzabe of Maasai stam.

Zanzibar en Indische oceaan

Een maatwerk safari in Tanzania combineert uitstekend met een paar dagen aan de idyllische kust. De tropische eilanden bieden naast hagelwitte stranden een levendige Swahili cultuur. Van het drukke en dynamische Zanzibar tot de rustige en meer exclusieve eiland opties als Mnemba, Pemba, Fanjove en Thanda.

Gelegen in het oostelijk deel van Afrika.

Tanzania is Afrika’s safari grootmacht met exceptionele natuurgebieden en de grootste en meest diverse wild concentraties van het continent. 

Maatwerk safari’s naar Afrika.
Jouw interesse. Onze expertise.


Gebaseerd op jouw persoonlijke wensen biedt Inspired by Safaris onafhankelijk advies, ontwerpen we volledig unieke safari programma’s of
passen we bestaande trips aan.