Over ons

Passie voor Afrika.
Liefde voor natuur.

Persoonlijk kennis, ervaring en passie

Met meer dan 10 jaar professionele ervaring in de safari sector in het hart van de Afrikaanse bush zijn de oprichters van Inspired by Safaris – Suzanne Scheffer en Bastiaan Rosenkamp – gedreven safariprofessionals.

Van 2007 tot en met 2017 werkten zij in verschillende management functies voor een aantal van Afrika’s meest toonaangevende safaribedrijven, waaronder Wilderness Safaris, Nomad Tanzania en Selous Safari Company.

Dit betekende een dagelijks werkterrein in de safarikampen in nationale parken en reservaten van Tanzania en Zambia. Werklocaties in o.a. Serengeti, Selous, Ruaha, Mahale Mountains, Katavi, Mosi oa Tunya (Victoria Watervallen) en Kafue legden de basis voor een diepe passie en fascinatie voor safari’s.

Hun loopbaan resulteerde in overige unieke kansen waaronder het behalen de natuurgidsen certificatie FGASA en het reizen naar de meest ongerepte en biodiverse uithoeken van het continent.

Van het Odzala regenwoud in de Congo tot het Obo biosphere reservaat op Principe eiland in de Golf van Guinee. En van de Makgadikgadi pans tot aan de Okavango Delta. Met meer dan 30 bezochte landen in Afrika kun je best spreken van een serieuze passie voor de biodiversiteit van Afrika.

Het was gedurende hun loopbaan dat Bastiaan & Suzanne zich met enige regelmaat verbaasde over het aantal safari liefhebbers welke weinig geïnformeerd en zonder de juiste verwachtingen hun trip ondernomen. Precies deze constatering leidde tot het idee om een specialistische reisorganisatie op te richten met als basis de kennis, ervaring en passie van beide professionals.

Inspired by Safaris werd opgericht in Juni 2017 door Suzanne Scheffer en Bastiaan Rosenkamp. December 2017 emigreerden Suzanne en Bastiaan terug naar NL om na een aantal maanden van voorbereiding verder te werken aan de ontwikkeling van Inspired by Safaris.

Inspired by Safaris team

Suzanne Scheffer

Suzanne Scheffer

Suzanne is een Afrika idioot, safari perfectionist, en de onbetwiste spil van het kantoor. Met een getraind oog controleert ze reisschema’s, reisadviezen en stelt exceptionele safari’s samen. Als gepassioneerd natuurliefhebber is fly camping voor haar de ultieme safari activiteit. Suzanne’s warme persoonlijkheid zorgt daarnaast voor kenmerkende gastvrijheid en de aangename sfeer op het kantoor van Inspired by Safaris.

Bastiaan Rosenkamp

Bastiaan Rosenkamp

Bastiaan is een leeuw in hart en nieren en heeft een grenzeloze fascinatie voor het rauwe Afrika. Een wild observatie met meer dan 1 auto vindt hij massa toerisme, een strand waar hij niet de enige is druk. Bij Inspired by Safaris ontwerpt Bastiaan formidabele safari’s en onderhoudt hij dagelijkse contact met partners in Afrika. Daarnaast bezigt hij een minutieuze administratie en is hij eindverantwoordelijk voor de koffiemachine.

Het verschil van Inspired by Safaris

In een markt waar veel safari aanbieders strijden om jouw aandacht is het een hele klus de juiste organisatie te vinden. Want wie weet nu eigenlijk echt waar het voor jouw op safari om draait?

Wie verplaatst zich het best in jouw wensen en biedt je reële verwachtingen? Wie draagt zorg voor een Afrikaans maatwerk avontuur waar veiligheid en comfort voorop staan?

Het is maar een greep uit een aantal essentiële vragen die je niet wilt overslaan. Neem de tijd voor het oriënteren op een maatwerk safari en probeer uit te vinden wie achter de beoogde organisatie zit en wat de achtergrond is van jouw persoonlijke safari adviseur.

Want voor een specialistisch advies is meer nodig dan de ervaring van een reis naar Afrika. Net als dat woonervaring in een Afrikaanse stad niet direct relevante kennis oplevert. Achterhaal dus voor welke kennis en ervaring jij straks betaalt.

Want je wilt straks de beste oplossingen voor de logistieke uitdagingen, het meeste oog voor de natuur- en wildpatronen en een netwerk waar je op terug kan vallen als er onverhoopt toch wat spaak loopt op safari.

Zoek dus verder. Want het is echt deze persoonlijke kennis en ervaring die straks het verschil in jouw safari maken.

De missie van Inspired by Safaris

Onafhankelijk en vol met persoonlijke ervaring, Inspired by Safaris heeft één simpele missie. En dat is het organiseren van toonaangevende safari’s die jou persoonlijk raken en inspireren. En hoe we dat doen?

Onze visie op safari

Een geslaagde safari is de optelsom van een viertal factoren. Daarin gaan ervaring met het product, kennis van lokale omstandigheden en oog voor detail hand in hand met het verplaatsen in de verwachtingen en wensen van de degene die reist.

Wat we afspreken?

Snelle persoonlijke service en duidelijke taal. Heldere reisvoorstellen – gemaakt op persoonlijke interesses en voorkeuren. Het bieden van effectieve oplossing(en) in geval van onverwachte of bijzondere gebeurtenissen.

Vanuit ons kantoor in Epe op de prachtige noordoost Veluwe in Nederland werken we full time aan het ontwerpen van bijzondere safari’s en onderhouden we een aanzienlijk safari-operator netwerk.

Dit betekent dat wij ons naast onze frequente bezoeken aan Afrika ons dagelijks met grote interesse informeren over de laatste ontwikkelingen en omstandigheden in onze bestemmingen.

Samen met onze partners in zuid, oost en centraal Afrika beschikken we over een omvangrijk netwerk van ervaren safari-operators die weten hoe belangrijk een betrouwbare uitvoer van safari’s is.

Onze 6 kernwaarden voor elke safari

  1. Natuurlijke diversiteit – wij organiseren uitsluitend safari’s in gebieden die worden gekenmerkt door een ongekende natuurlijke diversiteit.
  2. Kwalitatieve natuuractiviteiten – de door ons geselecteerde safari kampen bieden natuur activiteiten die worden uitgevoerd op het hoogste kwaliteitsniveau.
  3. Uitzonderlijke accommodaties – verblijf in de meest exceptionele accommodaties, van comfortabel avontuur tot verfijnde luxe.
  4. Persoonlijke service – een ongekend hoog persoonlijk service niveau waarbij alles kan, voorafgaand en tijdens de safari.
  5. Sociale verantwoordelijkheid – Inspired by Safaris werkt samen met partners die bewezen actief bijdragen aan natuurbehoud én sociaal economische vooruitgang van de omringende bevolking in de gebieden van operatie.
  6. Deskundig samengesteld – samengesteld op basis van passie, persoonlijke kennis en ervaring.

Maatwerk safari’s naar Afrika.
Jouw interesse. Onze expertise.


Gebaseerd op jouw persoonlijke wensen biedt Inspired by Safaris onafhankelijk advies, ontwerpen we volledig unieke safari programma’s of
passen we bestaande trips aan.