Tarangire National Park

Tarangire National Park is een Afrikaans landschap gevuld met reuzen. Het is een gebied met hoge concentraties olifant en buffel, gigantische baobabs en rotsachtige kopjes. Tarangire is echt een magistrale wildernis – en één van de favoriete safari bestemming van Inspired by Safaris.

Algemeen

Tarangire beschermd een gebied ten zuidoosten van de Grote Rift Vallei met diverse en belangrijke vegetatie zones. Het biedt de enige bron van permanent water in een heel omvangrijk gebied – de Tarangire rivier.

Met enorm diverse wild concentraties en schitterende landschappen is Tarangire een van de best bewaarde geheimen van de noordelijke safari route in Tanzania .

In het kort
  • uitstekend voor grote katten - luipaard, cheeta en leeuw
  • 4 van de Big 5 present (geen neushoorn)
  • van baobab tot olifant - Tarangire is een park van reuzen
  • ruim 500 vogelsoorten geïdentificeerd

Beste reistijd Tarangire NP

De beste reistijd voor een safari in Tarangire NP is normaal gesproken tijdens de droge periode wanneer wild concentraties het hoogst zijn. Ook buiten deze periode zijn er uitstekende safari mogelijkheden in Tarangire. Persoonlijke interesses hebben invloed op welke periode het meest geschikt is voor jouw safari. Een precies advies blijft dus maatwerk.
JAN
FEB
MRT
APR
MEI
JUN
JUL
AUG
SEP
OKT
NOV
DEC
 Mogelijke reistijd
 Goede reistijd
 Ideale reistijd

Biodiversiteit

Talrijk wild is waar Tarangire bekend om staat – gedurende het hele jaar. Maar écht bijzonder wordt het in het droge seizoen, wanneer de Tarangire rivier en haar moerassen de enige water bron in een zeer omvangrijk gebied vormen. Deze watervoorziening heeft tot heel ver buiten de park grenzen een grote aantrekkingskracht. Dit gedeelte van noord Tanzania kent vrij extreme seizoenen waarbij langdurige droogte wordt afgewisseld met korte maar vaak intense regens.

In toenemende mate naar de piek van het droge seizoen (september en oktober) komen herbivoren in zeer hoge concentraties voor en o.a. olifant, zebra, kaapse buffel, wildebeest, impala vormen dan grote sociale groepen. In het spoor hiervan is een grote populatie roofdieren te vinden waarvan cheeta, luipaard, leeuw en hyena de meest voorkomende zijn. Met de komst van de eerste regens piekt ook de diversiteit in vogels met meer dan 500 vogelsoorten in Tarangire alleen.

De vegetatie zones variëren in hoogte tussen de 900 tot 1100 meter en bestaan uit een mix van acacia-, combretum- en baobab savannes, grasvlakten en seizoensgebonden overstromingsvlakten. De geografie van het landschap wordt gedomineerd door graniet rotsen, rivier valleien en moerassen.

Tarangire werd in 1970 tot nationaal park benoemd en heeft een oppervlakte van bijna 2.600 km2. Tarangire biedt beeldschoon en rauw landschap met fenomenaal wild – safari Afrika op zijn best.

Bereikbaarheid

Het park is goed bereikbaar per auto en vliegtuig en de noordelijk park entree ligt op zo’n 2,5 uur rijden van Arusha. Er zijn dagelijks meerder verbinding vanuit Arusha per vliegtuig (20 min) en van en naar de andere noordelijk gelegen parken.

Tarangire – bijzonder wildlife

  • Roofdieren: leeuw, hyena, luipaard, cheeta
  • Herbivoren: olifant, kaapse buffel, zebra, wildebeest

Tarangire – bijzondere vogels

  • Vogelsoorten: Red & yellow barbet, red-bellied parrot, tawny eagle, yellow necked spurfowl, Northern white crowned shrike

Tussen de Rift Vallei en Masai Steppe

Tarangire NP is een schitterend en bio divers natuurgebied en biedt voortreffelijke safari mogelijkheden.

Maatwerk safari’s naar Afrika.
Jouw interesse. Onze expertise.


Gebaseerd op jouw persoonlijke wensen biedt Inspired by Safaris onafhankelijk advies, ontwerpen we volledig unieke safari programma’s of
passen we bestaande trips aan.