Wandelsafari in Afrika - Safari op zijn best

Waarom een wandelsafari in Afrika?

Zet je zintuigen aan en ervaar de Afrikaanse natuur te voet! Een wandelsafari in Afrika in een natuurgebied met groot wild is fascinerend en wonderbaarlijk. Geen andere activiteit geeft je de kans om de details van de Afrikaanse bush van zo dichtbij en op zo’n intense wijze te beleven.

Goed uitgevoerde wandelsafari’s bieden je een allesomvattend inzicht in hoe de natuur met elkaar is verbonden. Tijdens een wandelsafari in Afrika ruik je, proef je, zie je, voel je en hoor je. Daarbij vertelt de omgeving aan de hand van uitwerpselen, sporen en het omringende landschap wat je mag verwachten. Dit is een van de mooiste avonturen van safari Afrika.

Ontmoetingen met groot wild zoals een leeuw, buffel of olifant tijdens een wandelsafari in Afrika is een fascinerende gebeurtenis.

De mogelijkheden voor een wandelsafari in Afrika zijn groot. Het aanbod varieert van een dagdeel wandelen tot aan meerdaagse tochten. In alle gevallen staan uitstekend getrainde en zeer professionele natuurgidsen ter beschikking en staat veiligheid boven alles.

Wandelsafari in Afrika als meerdaagse activiteit

In dit geval draait het om wandelen tijdens je safari. In een aantal opeenvolgende dagen beleef je de wildernis te voet. Routes lopen bijvoorbeeld van het ene safari kamp naar het andere of starten vanuit een fly camp.

Geen auto’s, geen wegen en elke tocht door een ander gebied – dwars door de wildernis. Bij meerdaagse wandelsafari beslaat het wandelen typisch de hele ochtend. Gemiddeld leg je rond de 10 tot 13 km af in een periode van 4 – 5 uur.

In de middag wordt er gerust en bij interesse eventueel opnieuw maar korter gewandeld. Dit soort wandelsafari belichaamt echt het ultieme safari Afrika en staat garant voor ongelofelijk veel avontuur.

Wandelsafari in Afrika als dagdeel activiteit

De grootste groep safari enthousiastelingen geeft de voorkeur aan deze activiteit. In dit geval is de wandelsafari een kortere ervaring tussen de 2 en 3 uur en biedt het een verkwikkende afwisseling op de andere safari activiteiten. Lengte van deze wandelsafari is beperkt tot zo’n 5 – 6 km en vindt plaats in 2 tot 3 uur tijd.

Seizoenen en wandelsafari

Wandelsafari in Afrika is in de meeste gevallen een seizoensgebonden activiteit. Het droge seizoen biedt de meeste mogelijkheden omdat vegetatie dichtheid op zijn laagst is en daarmee de veiligheid op zijn hoogst. In enkele gevallen bieden open gebieden zoals overstromingsvlakten of woestijn gebieden doorlopende mogelijkheden.

Beste locaties voor wandelsafari

Tanzania:

Kenia:

Zambia:

Congo-Brazzaville

Botswana:

Zimbabwe:

Maatwerk safari’s naar Afrika.
Jouw interesse. Onze expertise.


Gebaseerd op jouw persoonlijke wensen biedt Inspired by Safaris onafhankelijk advies, ontwerpen we volledig unieke safari programma’s of
passen we bestaande trips aan.