Ngorongoro hooglanden en Serengeti – 9 nachten

Exclusief noord Tanzania

Deze individuele reis focust zich nadrukkelijk op een intensieve safari belevenis en combineert twee spectaculaire safari regio’s in noordelijk Tanzania. Met een verblijf in drie exceptionele accommodaties en de beschikking over een deskundig team van natuurgidsen beleef je Afrika’s grootste natuurspektakel op een intense en comfortabele wijze.

Van de fenomenale wild concentraties van de grote migratie in de Serengeti tot aan de eersteklas ‘Big 5’ gebieden van de Lamai wedge en de Ngorongoro krater – deze trip biedt je premium safari avontuur.

Ngorongoro hooglanden

De sensationele hooglanden van de Ngorongoro krater bieden je naast ‘Big 5’ safari ook het toneel voor authentieke culturele uitwisselingen. In een schitterend landschap van dramatische geografie ontdek je meer over de Maasai cultuur, vulkanisme, de grote Rift vallei en het ontstaan van de Serengeti vlakten.

Serengeti NP

Met veruit het grootste wild volume op het continent biedt dit enorme afwisselende natuurgebied ongeëvenaarde safarimogelijkheden. Volg de zoogdieren karavaan 3 dagen lang op de voet en observeer de bio diversiteit en de roofdieren die volgen in haar spoor. In contrast op de migratie biedt de noordelijke Lamai regio rust, ruimte en exclusiviteit in een van de meest wild rijke delen van Serengeti NP.

  • 9 nachten in Ngorongoro Serengeti ecosysteem
  • onovertroffen groot wild obsevratie, het hele jaar door
  • 3 exceptionele safarikampen in het hart van de wildernis
  • het beste van noord Tanzania in een notendop
  • afwisselende activiteiten aanbod van wandelsafari tot culturele bezoeken
  • exclusieve internationale vlucht
v.a.
€ 7.800
(hoogseizoen € 9.995)

Reisopbouw

Dag 1 tot 2 – Machweo Wellness Retreat

Aankomst in de avond op de internationale luchthaven van Kilimanjaro waar je persoonlijk wordt ontmoet voor je transfer (45 min) naar Machweo. Dit charmante en karaktervolle wellness retreat ligt in de oostelijke voorstad van Arusha en biedt je een ontspannen basis om tot rust te komen na de lang vlucht. Geniet van een laat diner en ontdek de warme persoonlijk service in dit kleinschalige boetiek hotel.

Verblijf o.b.v. half pension

|

Dag 2 tot 4 – Entamanu

Na het ontbijt volgt een vlucht naar de spectaculaire Manyara airstrip waar je persoonlijk wordt ontmoet door een Entamanu natuurgids. De komende twee nachten verblijf je in het schitterende Entamanu op de rand van de Ngorongoro krater. Deze en de volgende dag trek je erop uit om de omgeving te verkennen en daal je o.a. af in de krater om de enorme wild concentraties te observeren. Maar zeker zo fascinerend – onderneem een wandel safari over de steile krater rand en geniet van de natuur met eindeloze uitzichten over de krater of bezoek een traditioneel en authentiek Maasai dorp voor een culturele uitwisseling.

Activiteiten: game drives, wandel safari, cultureel bezoek Maasai

Verblijf o.b.v. all inclusive (behalve premium), incl. activiteiten

|

Dag 4 tot 7 – Serengeti Safari Camp

Na het ontbijt brengt een korte vlucht je naar de vlakten van de Serengeti voor een verblijf van 3 nachten in het Serengeti Safari Camp. Dit originele mobiele safarikamp was de eerste in zijn soort in Tanzania en biedt een zeer authentieke  belevenis op een zeer hoog comfort niveau. Door het meeverhuizen met de migratie karavaan van het hele safarikamp biedt het vrijwel altijd direct toegang tot de enorme concentraties wildebeest, zebra en heel veel andere dieren. In een bijzonder authentieke sfeer en met een hoog comfort niveau ontdek je hier de wonderen van Afrika’s meest bekende nationale park.

Activiteiten: game drives.

Verblijf o.b.v. all inclusive (behalve premium) & activiteiten

|

Dag 7 tot 10 – Lamai Serengeti

Na opnieuw een korte vlucht arriveer je op de meest exclusieve bestemming van deze safari – Lamai Serengeti. Dit toonaangevende safarikamp combineert een fantastische ligging met excellente service, bevlogen natuurgidsen en biedt direct toegang tot de meest wildrijke gebieden van de Serengeti. Met behulp van het ervaren gidsen team plan je de activiteiten voor de komende dagen en trek je erop uit in dit schitterende landschap dat het thuis is van de befaamde big ‘5’. Lamai Serengeti biedt een kleinschalige, exceptionele safari belevenis voorzien van oog voor detail.

Activiteiten: game drives, wandel safari (seizoen afhankelijk)

Verblijf o.b.v. all inclusive (behalve premium), incl. activiteiten

|

Dag 10 - terugreis naar Kilimanjaro airport

In de ochtend vertrek je vanaf Koga airstrip naar Arusha Airport waar je persoonlijk wordt ontmoet voor een transfer terug naar Machweo Wellness Retreat. In Machweo staat een dag kamer tot je beschikking waar je een aantal uren kunt rusten en opfrissen voorafgaand aan de avondvlucht terug naar Amsterdam. Geniet van het zwembad of de diverse massage therapieën of nuttig lunch in dit charmante kleine boetiek hotel. Begin van de avond is het tijd voor je transfer naar de  internationale luchthaven Kilimanjaro(45 min) voor je terugvlucht naar Amsterdam.

Verblijf o.b.v. dag kamer

Lees verder

Maatwerk safari’s naar Afrika.
Jouw interesse. Onze expertise.


Gebaseerd op jouw persoonlijke wensen biedt Inspired by Safaris onafhankelijk advies, ontwerpen we volledig unieke safari programma’s of
passen we bestaande trips aan.