North Serengeti

Serengeti en chimpansee tracking – 8 nachten

‘Big 5’ safari en chimpansee tracking

Deze individuele safari combineert twee sensationele wild ervaringen en brengt je naar de afgelegen wildernissen van de noord Serengeti en de Mahale Mountains.

Twee ronduit spectaculaire natuurgebieden die beide zonder twijfel het beste bieden in hun soort. De noord Serengeti als een van de meest productieve ‘Big 5’ gebieden en de Mahale Mountains als basis voor de allerbeste chimpansee tracking van Afrika.

Met een verblijf in twee toonaangevende safari kampen beleef je het beste wat Tanzania te bieden heeft. Dit is exclusief safari avontuur.

Noord Tanzania – de Serengeti

Het uiterste noorden van de Serengeti ligt in het hart van de grote migratie route tussen juli en oktober. Maar beter nog – dit deel van de Serengeti is het hele jaar door een van de meest productieve natuur gebieden voor het observeren van de ‘Big 5’.

West Tanzania – Mahale Mountains

De Mahale Mountains vormt een van de meest opwindende natuur bestemmingen van oost Afrika. In een afgelegen landschap van puntige bergketens, kristal helder water en uitgestrekt tropisch woud ligt hier met afstand Afrika’s allerbeste locatie voor chimpansee observatie.

  • 7 nachten Serengeti en Mahale Mountains, 1 nacht Arusha
  • combinatie van 2 sensationele wildife ervaringen; 'Big 5' en chimpansee tracking
  • exclusief, avontuurlijk en zeer comfortabel safari-avontuur
  • dit is afgelegen Tanzania op zijn allerbest
  • uitzonderlijke groot wild observatie, exceptionele natuurgidsen
  • exclusief internationale vlucht
v.a.
€ 8.500
(hoogseizoen v.a. € 12.250)

Reisopbouw

Dag 1 tot 2 – Arusha Coffee Lodge

Aankomst in de avond op de internationale luchthaven van Kilimanjaro. Je wordt hier persoonlijk ontmoet en opgehaald voor je transfer (1 uur) naar de Coffee Lodge. Deze comfortabele lodge ligt op zuid westelijke flank van de Meru vulkaan tussen de koffie velden. Een heerlijke en natuurlijke omgeving die zorgt voor een uitstekende nachtrust voorafgaand aan de start van je safari de volgende morgen.

Verblijf o.b.v. half pension

|

Dag 2 tot 5 - Lamai Serengeti

Na een vlucht vanuit Arusha breng je de volgende drie nachten door in een van Tanzania’s meest toonaangevende safari kampen – Lamai Serengeti. Deze voortreffelijke kleinschalige accommodatie combineert luxe en comfort met een sterke nadruk op bijzonder kwalitatieve natuuractiviteiten. De fenomenale locatie van Lamai Serengeti biedt je toegang tot een van de meest wildrijke delen van de Serengeti. Dit bijzondere safari kamp ligt op de route van de grote migratie tussen juli en oktober en de nabijheid van de Mara rivier biedt zelfs goede kansen op dramatische rivier doorkruisingen.

Activiteiten: game drive, wandel safari (seizoen afhankelijk)

Verblijf o.b.v. all-inclusive (behalve premiums), incl. activiteiten

|

Dag 5 tot 9 – Greystoke Mahale

Voor het vervolg van deze safari vlieg je naar het uiterste westen van Tanzania. Hier verblijf je 4 nachten in oost Afrika’s meest iconische safari kamp – Greystoke Mahale. In een fabelachtige setting van groene bergenketens, kristal helder water en witte stranden biedt dit exclusieve safari kamp voortreffelijke mix van avontuur, natuur en comfort in het hart van de Mahale Mountains NP. De komende 4 dagen trek je er dagelijks op uit voor de beste chimpansee trackings van het continent. Daarnaast zijn er tal van andere natuur activiteiten.

Activiteiten: chimpansee tracking, wandel safari, waterval wandeling, boot tocht, vissen, zwemmen in het meer (vanaf de boot), cultureel bezoek.

Verblijf o.b.v. all inclusive (behalve premium), incl. activiteiten

|

Dag 9 – terugreis naar Kilimanjaro airport

Vanaf Greystoke Mahale maak je de reis terug naar de internationale luchthaven van Kilimanjaro. Tegen het eind van de middag arriveer je daar en check je in voor de avondvlucht naar Nederland.

 

Serengeti en chimpansee tracking – 8 nachten
Lees verder

Maatwerk safari’s naar Afrika.
Jouw interesse. Onze expertise.


Gebaseerd op jouw persoonlijke wensen biedt Inspired by Safaris onafhankelijk advies, ontwerpen we volledig unieke safari programma’s of
passen we bestaande trips aan.