Oost naar west Nyerere ecosysteem en Zanzibar – 11 nachten

Nyerere national park en Zanzibar

Deze individuele safari richt zich op safari- en strand liefhebbers die een pure wildernis ervaring willen combineren met 4 dagen totale ontspanning op exotisch Zanzibar.

3 uitzonderlijke accommodaties

Twee exceptionele accommodaties in het hart van de Nyerere national park bieden toegang tot de beste wildgebieden, stijlvolle accommodatie en eersteklas service. Een verfijnd en kleinschalig retreat in zuid oost Zanzibar zorgt voor elegant tropisch comfort op hoog niveau.

Pure wildernis en tropisch strand

Het safari gedeelte concentreert zich volledig op Nyerere national park in het sensationele zuiden van Tanzania. Met een oppervlak van ruim 55.000 km2 beschermd natuurgebied, waarvan Nyerere nationaal park ruim 30.000 km2 beslaat, is dit het grootste beschermde gebied van Afrika. Dit enorme ecosysteem biedt dan ook zeer omvangrijke populaties roofdieren, herbivoren, reptielen en vogels.

De kust van Zanzibar is een regio met schitterende eilanden, tropische witte zandstranden en wuivende kokospalmen. Met maar 65 km afstand tussen het vaste land en Zanzibar biedt het een enorm fascinerend contrast met het binnenland van ‘safari’ Tanzania.

  • 6 nachten Nyerere NP, 4 nachten Zanzibar, 1 nacht Dar es Salaam
  • exceptionele safari in Afrika's grootste beschermde wildernis
  • afwisslende activiteiten aanbod met wandelsafari, bootsafari, sportvissen en game drives
  • uitzonderlijke groot wild concentraties en 1e klas wild observatie
  • comfortabel safari avontuur in combinatie met idyllische strandbelevenis
  • exclusief internationale vlucht
v.a.
€ 6.750

Reisopbouw

Dag 1 tot 2 - Southern Sun

Aankomst in de avond op de internationale luchthaven van Dar es Salaam waar je persoonlijk wordt ontmoet voor je transfer naar de Southern Sun (30 min). Dit comfortabele hotel ligt in het centrale business district van Dar es Salaam en biedt moderne faciliteiten en een warme atmosfeer. Deze ontspannen basis biedt je de kans om tot rust te komen na een lange vlucht. Geniet nog van een laat diner of relax in het comfort van je kamer voorafgaand aan de vroege start de volgende dag.

Verblijf o.b.v. half pension

|

Dag 2 tot 4 – Siwandu Camp

Na het ontbijt volgt de transfer naar het nationale vliegveld en de vlucht naar het immense Nyerere NP. Dit grootste natuurgebied van Afrika biedt een enorm afwisselende safari belevenis met zowel land – als water activiteiten. Het klassieke en zeer comfortabele Siwandu Camp biedt al ruim 30 jaar fantastische accommodatie en bijzondere safari belevenissen aan de oevers van Lake Nzerakera. Hier in het hart van een van de meest wildrijke delen van het Nyerere NP verblijf je tussen het groot wild en verken je het omringende landschap met het ruime aanbod natuuractiviteiten. Typisch wild in en rond Siwandu Camp is nijlpaard, krokodil, giraf, impala, baviaan, leeuw en soms wilde hond.

Activiteiten: game drives, boot safari, vissen en wandelsafari

Verblijf o.b.v. all inclusive (behalve premium), incl. activiteiten

|

Dag 4 tot 8 – Sand Rivers Selous

Een transfer game drive van rond de 4 uur de super comfortabele suite van het voortreffelijke Sand Rivers Selous verblijf je letterlijk in stijl in het hart van dit ongerepte reservaat. Met een strategische locatie in het wildrijke noorden van het Nyerere NP biedt Sand Rivers een intense safari belevenis. Het ruime aanbod van uitstekende land – en water activiteiten zorgt dat je de wildrijke delen van het reservaat op afwisselende wijze ontdekt. Plekken als Stieglers Gorge, Lake Tagala en Lake Manze verken je in comfort met een ontbijt op een zandbank in de rivier, met een toast op de zonsondergang of met een wandel safari. Sand Rivers is echt op en top safari. Typische groot wild in dit deel van Nyerere NP is buffel, zebra, impala, giraf, leeuw, luipaard en een met enig geluk ook wilde hond.

Activiteiten: game drive, boot safari, vissen, wandel safari, fly camp (extra kosten).

Verblijf o.b.v. all inclusive (behalve premium), incl. activiteiten

|

Dag 8 tot 12 - Xanadu Retreat

In de ochtend vlieg je naar het exotische en bruisende Zanzibar en verruil je de briljante wildernis voor de turquoise wateren van de Indische Oceaan. Het bijzonder elegante en kleinschalige Xanadu Reatreat ligt direct aan het strand en is gemaakt voor reizigers op zoek naar romantiek en originaliteit. Met maar 6 luxueuze villa’s gelegen rondom een chic centraal gebouw heerst er rust en ontspanning. Met privé butler service in je villa biedt Xanadu een uitstekend en persoonlijk service niveau. Hier bepaal jezelf de balans tussen ontspanning en activiteiten. Duik, snorkel of verken het eiland met haar specerijen en natuur of bezoek de Kiota spa van Xanadu voor een ontspannen massage.

Activiteiten: snorkelen, kajakken, stand up paddle board, duiken (extra kosten), dagtrips Zanzibar (extra kosten), massage (extra Kosten)

Verblijf o.b.v. all inclusive (behalve premium)

|

Dag 12 - terugreis naar Dar es Salaam airport

In de loop van de middag vertrek je vanaf Xanadu Retreat per vliegtuig terug naar de internationale luchthaven van Dar es Salaam. Hier check je vervolgens in voor avond vlucht naar Amsterdam.

Oost naar west Nyerere ecosysteem en Zanzibar – 11 nachten
Lees verder

Maatwerk safari’s naar Afrika.
Jouw interesse. Onze expertise.


Gebaseerd op jouw persoonlijke wensen biedt Inspired by Safaris onafhankelijk advies, ontwerpen we volledig unieke safari programma’s of
passen we bestaande trips aan.