Exploration safari Mt Meru en Eduimet – 7 nachten

Sportief avontuur

Deze actieve safari combineert een 4 – daagse beklimming van de Mt Meru vulkaan met twee unieke safari belevenissen in Arusha NP en de afgelegen Eduimet Wildlife Managament Area.

4 daagse klim expeditie van Mt. Meru

Het hart van deze trip wordt gevormd door een 4 daagse klim expeditie van de 4.566 meter hoge Meru vulkaan. Dit is een van de meest ondergewaardeerde en meest spectaculaire safari avonturen van Tanzania. Onder professionele begeleiding verken je 4 dagen lang extreme landschappen, talloze vegetatie zones en heel veel groot wild te voet – dit is alles behalve een gewone safari.

Arusha NP en Eduimet WMA

Bloeiend, groeiend en extreem divers – Arusha NP is een echt juweel. Dit kleine nationale park wordt gedomineerd door de schitterende Meru vulkaan (4.566 mt). Met een spectaculaire en extreme geografie biedt Arusha NP talloze kraters, rivieren en meren en een weelde aan bio diversiteit.

De Enduimet WMA is een beeldschoon beschermd gebied in het Amboseli / Kilimanjaro ecosysteem en is onderdeel van het traditionele land van de Maasai stam. Wissel fenomenale landschappen af met groot wild concentraties en traditionele Maasai nederzettingen – dit is Tanzania weg van gebaande paden.

  • sportief safari avontuur voor liefhebbers
  • combinatie wandelsafari, reguliere safari en culturele belevenis
  • spectaculaire landschappen en extreme biodiversiteit
  • Arusha NP en Amboseli ecosysteem
  • dit is Tanzania weg van gebaande paden
  • exclusief internationale vlucht
v.a.
€ 4.750

Reisopbouw

Dag 1 tot 3 - Hatari Lodge, Arusha

Aankomst in de avond op de luchthaven van Kilimanjaro waar je persoonlijk wordt ontmoet voor je transfer (1 uur) naar Hatari Lodge. Deze romantische en bijzondere originele accommodatie ligt aan de oost flank van de Meru vulkaan net buiten Arusha NP. Omgeven door acacia bomen en grasland, Hatari Lodge wordt frequent bezocht door dieren als giraf, vervet aap en buffel. Met uitzicht op zowel de Meru vulkaan als de Kilimanjaro biedt deze sfeervolle safari lodge verfijnde service in een retro moderne atmosfeer van de ’70 er jaren. Je eerste dag verken je Arusha NP met een van de uitstekende natuuractiviteiten en bereid je je samen met je gids voor op de beklimming van Mt Meru de volgende dag.

Activiteiten: game drive, kano safari, wandel safari, cultureel bezoek, Kilimanjaro picknick

Verblijf o.b.v. vol pension (excl drankjes), incl. activiteiten 

|

Dag 3 tot 6 – Beklimming van mt Meru (4.566 meter)

Na het ontbijt start je samen met je gids, parkranger en expeditie team vanuit het hoofdkwartier (+/- 1.500 meter) van Arusha NP aan de beklimming van Mt Meru. De eerste dag wordt gekenmerkt door tropisch woud onderbroken door savanne en biedt uitstekende kansen op groot wild waaronder buffel, wrattenzwijn, giraf. Overnachting in de eenvoudige Miriakamba hut op 2.500 mt. Dag 2 begint opnieuw met grote secties tropisch woud dat begin vd middag plaats maakt voor beeldschone alpine woestijn. Overnachting in de eenvoudige saddle hut op 3.550 meter. Op dag 3 begin je vroeg in de ochtend aan de laatste 1.000 meter naar de top. Het bereiken van Socialist Peak op 4.566 mt valt samen met de zonsopgang. Overnachting dag 3 in Miriakamba hut. Dag 4 in 3 uur de afdaling naar parkhoofdkwartier voor een picnic lunch en vetrek naar Shu’mata Camp.

Verblijf o.b.v. all inclusive (behalve premium), incl. gids, parkranger en expeditie team  

Exploration safari Mt Meru en Eduimet – 7 nachten
|

Dag 6 tot 8 – Shu’mata Camp

Een transfer van 2,5 uur brengt je door de uitgestrekte landschappen van het Amboseli – Kilimanjaro ecosysteem naar het authentieke Shu’mata Camp. In deze immens verlaten wildernis kruip je in de huid van de ontdekkingsreizigers en verblijf je in dit buitengewoon intieme safari kamp in Hemmingway stijl. Met eerste klas service, stijlvol design en een hoog comfort niveau biedt Shu’mata Camp een hoge mate van exclusiviteit in het hart de uitgestrekte Enduimet WMA. Met een fascinerende balans tussen de traditionele Maasai cultuur, groot wild concentraties als eland, zebra, olifant en ongelofelijk landschappen wacht hier een inspirerende safari belevenis.

Activiteiten: game drives, cultureel bezoek

Verblijf o.b.v. vol pension (excl drankjes), incl. activiteiten

|

Dag 8 – terugreis naar Kilimanjaro airport

Na het ontbijt start je de reis vanuit Shu’mata Camp naar de internationale luchthaven van Kilimanjaro. In de loop van de dag arriveer je daar en check je in voor de terugvlucht naar Amsterdam.

 

Exploration safari Mt Meru en Eduimet – 7 nachten
Lees verder

Maatwerk safari’s naar Afrika.
Jouw interesse. Onze expertise.


Gebaseerd op jouw persoonlijke wensen biedt Inspired by Safaris onafhankelijk advies, ontwerpen we volledig unieke safari programma’s of
passen we bestaande trips aan.