Nyerere, Ruaha en de Indische oceaan – 11 nachten

Zuid Tanzania en de Indische oceaan

Deze maatwerk reis combineert een authentieke safaribelevenis in zuid Tanzania met de perfect isolatie van Fanjove Private Island.

Ruaha en Nyerere NP

Ruaha NP is zonder twijfel oost Afrika’s best bewaarde safarigeheim. Ongerept, afgelegen en beeldschoon – dit is Tanzania’s grootste nationale park en draait om een pure wildernis ervaring met grote concentraties olifant, buffel en leeuw.

Het eveneens immense Nyerere NP  vormt samen met het Selous wildreservaat een oppervlak van 55.000 km2. Hiermee is dit het grootste beschermde gebied van Afrika en tevens het laatste grote bolwerk van de bedreigde Afrikaanse wilde hond. Naast hoge concentraties groot wild zorgt de aanwezigheid van de Rufiji rivier en een vijftal grote meren voor fantastische combinatie tussen water – en land activiteiten.

Fanjove Private Island

Na 6 dagen van intense safari-activiteiten eindigt deze trip met de ongeëvenaarde intimiteit van een privé eiland in de Indische oceaan. Fanjove Private Island is maar 1 km lang en 300 meter breed en is een idyllisch paradijs ver weg van gebaande paden. Geniet in ultieme afzondering van totale rust en en ontdek het bio diverse leven zowel boven als onder de waterspiegel.

  • 11 nachten in het zuiden van Tanzania
  • 2 luxe safarikampen, 1 eiland lodge
  • pure wildernis en perfecte afzondering - weg van de massa
  • voortreffelijke, kleinschalige accommodaties met flair
  • perfecte combinatie tussen wildernis en tropische kust
  • exclusief internationale vlucht
v.a.
€ 7.500

Reisopbouw

Dag 1 – Southern Sun

Aankomst in de avond op de internationale luchthaven van Dar es Salaam waar je persoonlijk wordt ontmoet voor je transfer naar de Southern Sun (30 min). Dit comfortabele hotel ligt in het centrale business district van Dar es Salaam en biedt moderne faciliteiten en een warme atmosfeer. Deze ontspannen basis biedt je de kans om tot rust te komen na een lange vlucht. Geniet nog van een laat diner of relax in het comfort van je kamer voorafgaand aan de vroege start de volgende dag.

Verblijf o.b.v. half pension

|

Dag 2 tot 5 – Jongomero Camp

Na het ontbijt volgt de transfer naar het nationale vliegveld en de vlucht naar Ruaha NP. De komende 3 nachten verblijf je in het bijzonder romantische en kleinschalige Jongomero Camp. Met een fantastische locatie in het diepe zuiden is dit een van de meest afgelegen safarikampen van Ruaha en biedt het een pure wildernis beleving. Hier geniet je 3 nachten van natuuractiviteiten op het hoog niveau en zijn er naast game drives ook wandelsafarimogelijkheden. Jongomero combineert uitmuntende en zeer comfortabele accommodatie zorgvuldig met een intense safaribelevenis met uitstekende kansen op ontmoetingen met groot wild als buffel en leeuw. Het gebied rond Jongomero staat bekend om enorme kuddes olifant van 100 tot 150 individuen sterk.

Activiteiten: game drives, wandel safari (seizoen afhankelijk), fly camping (seizoen afhankelijk)

Verblijf o.b.v. all inclusive (behalve premium), incl. activiteiten

|

Dag 5 tot 8 – Siwandu Camp

Voor de komende drie nachten vlieg je vanuit Ruaha naar de immense wildernis van Nyerere NP. Dit grootste natuurgebied van Afrika biedt een enorm afwisselende safaribelevenis met zowel land – als water activiteiten. Het klassieke en zeer comfortabele Siwandu Camp biedt al ruim 30 jaar fantastische accommodatie aan de oevers van Lake Nzerakera. Hier in het hart van een van de meest wildrijke delen van het Nyerere NP verblijf je tussen het groot wild en verken je het omringende landschap met het ruime aanbod natuuractiviteiten. Typisch wild in en rond Siwandu Camp is nijlpaard, krokodil, giraf, impala, baviaan, leeuw en soms wilde hond.

Activiteiten: game drives, boot safari, vissen en wandelsafari

Verblijf o.b.v. all inclusive (behalve premium), incl. activiteiten

|

Dag 8 tot 12 - Fanjove island

Na twee korte vluchten breng je de laatste 4 dagen van deze luxe safari door in perfecte isolatie op Fanjove Private Island. Dit tropische eiland herbergt naast prachtig witte stranden en wuivende kokospalmen een grote bio diversiteit zowel onder- als bovenwater. Met maar 6 charmante en rustieke cottages biedt Fanjove volledige privacy, uitstekende service en totale ontspanning. Daarnaast is er een ruim aanbod van natuuractiviteiten om de bio diversiteit van het eiland en het omringende koraal te ontdekken. Duik, snorkel, kayak of zwem of ga op een dolfijn trip. Fanjove biedt afhankelijk van het seizoen kans op zeeschildpad, kokosnoot krab, tuimelaar dolfijn en bultrug walvis.

Activiteiten: zwemmen, duiken, snorkelen, dolfijn trip, kayak, zand bank excursie, vissen, wandelen

Verblijf o.b.v. all inclusive (behalve premium), excl. activiteiten

|

Dag 12 - terugreis naar het vliegveld van Dar es Salaam

In de loop van de middag vertrek je vanaf Fanjove Private Island per vliegtuig terug naar de internationale luchthaven van Dar es Salaam.

Nyerere, Ruaha en de Indische oceaan – 11 nachten
Lees verder

Maatwerk safari’s naar Afrika.
Jouw interesse. Onze expertise.


Gebaseerd op jouw persoonlijke wensen biedt Inspired by Safaris onafhankelijk advies, ontwerpen we volledig unieke safari programma’s of
passen we bestaande trips aan.