Exploration wandel safari in Ruaha – 8 nachten

Zinderend wandel avontuur

Aan de basis van dit onvervalste wandel avontuur staat een zorgvuldige mix van twee authentieke kampeer locaties en een voortreffelijk luxe safarikamp. Met wandelsafari’s als hoofdactiviteit biedt een team van zeer ervaren natuurgidsen een diepgaande kennismaking met het wilde Ruaha NP.

Ruaha’s onverstoorde wildernis

Ruaha NP is zonder twijfel oost Afrika’s best bewaarde safari geheim. Ongerept, afgelegen en beeldschoon – dit is Tanzania’s grootste nationale park en draait om een pure safaribelevenis. Met Afrika’s grootste populatie roofdieren en grote concentraties olifant is dit onverdund safari-avontuur.

3 unieke locaties

Met relatief weinig bezoekers en een geïsoleerd ligging is Ruaha NP een absolute premium safaribestemming. Deze 3 uitzonderlijke accommodaties bieden elk een afwisselende belevenis variërend van authentiek comfort tot informele luxe en liggen in het hart van dit bio diverse natuurgebied.

  • onvervalst meerdaags wandel-avontuur
  • hoge, diverse wildconcentraties, hele jaar door
  • 3 unieke accommodaties met perfecte balans tussen comfort én luxe
  • Tanzania's grootste nationale park te voet en met 4 x 4
  • exclusief internationale vlucht
v.a.
€ 6.250

Reisopbouw

Dag 1 – Southern Sun, Dar es Salaam

Aankomst in de avond op de internationale luchthaven van Dar es Salaam waar je persoonlijk wordt ontmoet voor je transfer naar de Southern Sun (30 min). Dit comfortabele stadshotel ligt in het centrale business district van Dar es Salaam en biedt moderne faciliteiten en charmante Swahili gastvrijheid. Deze ontspannen basis biedt je de kans om tot rust te komen na een lange vlucht. Geniet nog van een laat diner of relax in het comfort van je kamer voorafgaand aan de vroege start de volgende dag.

Verblijf o.b.v. half pension

|

Dag 2 tot 5 – Kichaka Frontier

Na een vroeg ontbijt volgt een vlucht naar Msembe airstrip in Ruaha NP waar je wordt ontmoet door de gids van Kichaka Frontier. Een lange game drive voorzien van een heerlijke bush lunch brengt je in de namiddag in het voortreffelijke en afgelegen Kichaka Frontier safarikamp. Ontdaan van onnodige luxe maar met behoud van comfort is dit voor de komende 3 nachten je basis voor het ontdekken van Ruaha NP. Wat Kichaka Frontier zo bijzonder maakt is de exceptionele wandel safari’s die hier de hoofdactiviteit vormen. Deze authentieke en intense safaribelevenis is gericht op het observeren en benaderen van groot wild – te voet. De komende dagen leer je van de ervaren natuurgidsen hoe je de omringende natuur interpreteert. Namiddagen bestaan uit een keus van korte wandelingen of game drives.

Activiteiten: wandel safari en  game drives

Verblijf o.b.v. all inclusive (behalve premium), incl. activiteiten

|

Dag 5 tot 7 - Kichaka Untamed

Na 3 dagen wandelen begin je je inmiddels comfortabel te voelen te voet in de Afrikaanse natuur en herken je een aantal sporen en dieren. Vandaag begint met een 13 km lange wandel safari naar zusterlocatie Kichaka Untamed. Dit fantastische ‘fly camp’ biedt een briljante mix tussen totale eenvoud en comfort en draait om een diep intense natuur belevenis. Met uitstekende service is dit je rustbasis tussen de activiteiten door voor 2 nachten. De hoofdactiviteit is wandelsafari en vanuit Untamed trek je nog dieper de wildernis van Ruaha in. Het zijn de windrichting en sporen die bepalen welke kant je op loopt. Typische dieren in deze omgeving zijn o.a. olifant, leeuw, baviaan, giraf.

Activiteiten: wandel safari en game drives.

Verblijf o.b.v. all inclusive (behalve premium), incl. activiteiten

|

Dag 7 tot 9 - Ikuka Safari Camp

Na het ontbijt verlaat je na 5 dagen de Kichaka familie en begin je aan de lange game drive die je uiteindelijk naar het uitmuntende en luxe Ikuka Safari Camp brengt. Met een verblijf van twee nachten draait Ikuka om een safaribelevenis in luxe en comfort in een van de meest wildrijke delen van Ruaha. Met de nabijheid van de Mwagusi rivier en ook de grote Ruaha rivier geeft Ikuka toegang tot de echt grote wild concentraties in het droge seizoen. De nadruk van de natuur activiteiten ligt hier op game drives en wandel safari. Eigenaren Chloe en Mark zijn zeer betrokken bij het runnen van het safarikamp en bieden naast zeer fijn gezelschap ook een bron van informatie over de natuur van Ruaha en Tanzania. Typische dieren in dit deel van Ruaha zijn o.a. olifant, zebra, buffel, leeuw, giraf, cheeta en luipaard.

Activiteiten: wandelingen en game drives.

Verblijf o.b.v. all inclusive (behalve premium) & activiteiten

|

Dag 12 - terugreis naar Dar es Salaam airport

In de ochtend vertrek je vanaf Ikuka Safari Camp naar Dar es Salaam waar je persoonlijk wordt ontmoet voor een transfer terug naar de Southern Sun. Hier staat een dagkamer tot je beschikking waar je een aantal uren kunt rusten en opfrissen voorafgaand aan de avondvlucht terug naar Amsterdam. Geniet van het zwembad, het fitness centre of nuttig een maaltijd in het gezellig restaurant van de Southern Sun. Halverwege de avond is het tijd voor je transfer naar de  internationale luchthaven Dar es Salaam voor je terugvlucht naar Amsterdam.

Verblijf o.b.v. dag kamer, incl. diner

Lees verder

Maatwerk safari’s naar Afrika.
Jouw interesse. Onze expertise.


Gebaseerd op jouw persoonlijke wensen biedt Inspired by Safaris onafhankelijk advies, ontwerpen we volledig unieke safari programma’s of
passen we bestaande trips aan.