Nyerere ecosysteem en Pemba eiland – 11 nachten

Safari en strand

Dit comfortabele avontuur is gericht op safari- en strand liefhebbers die een intensieve en pure wildernis ervaring willen combineren met een afgelegen en idyllische eiland locatie in de Indische oceaan.

Nyerere national park

Deze zorgvuldig samengestelde safari concentreert zich op het Nyerere national park in het sensationele zuiden van Tanzania. Met een 5 daags verblijf in het exceptionele Sand Rivers Selous combineer je spectaculaire land – en water activiteiten en verken je Nyerere NP diepgaand.

Met een oppervlak van ruim 55.000 km2 beschermd natuurgebied, waarvan Nyerere nationaal park ruim 30.000 km2 beslaat, is dit het grootste beschermde gebied van Afrika. Nyerere NP biedt dan ook eersteklas observatie mogelijkheden van omvangrijke populaties roofdieren, herbivoren, reptielen en vogels.

Pemba eiland

Na 5 dagen van intensieve safari is het tijd voor ‘barefoot luxury’. Pemba eiland biedt een beeldschone en vrijwel onaangetaste tropische kust van mangroven en lagunes onderbroken met idyllische stranden en koraal rotsen. Het schitterende Fundu Lagoon biedt je naast hagelwit strand en een kristalheldere oceaan ook toegang tot de beste duik- en snorkel locaties van oost Afrika.

  • 5 nachten Nyerere NP, 5 nachten Pemba, 1 nacht Dar es Salaam
  • Afrika's grootste safari wildernis in combinatie met idyllisch eiland
  • 1e klas safaribelevenis, 'barefoot luxury' strandbestemming
  • afwisselende mix van activiteiten met bootsafari, game drives, fly camp en sportvissen
  • authentiek, weg van gebaande paden
  • exclusief internationale vlucht
v.a.
€ 6.250

Reisopbouw

Dag 1 tot 2 - Southern Sun

Aankomst in de avond op de internationale luchthaven van Dar es Salaam waar je persoonlijk wordt ontmoet voor je transfer naar de Southern Sun (30 min). Dit comfortabele hotel ligt in het centrale business district van Dar es Salaam en biedt moderne faciliteiten en een warme Swahili atmosfeer. Deze ontspannen basis biedt je de kans om tot rust te komen na een lange vlucht. Geniet nog van een laat diner of relax in het comfort van je kamer voorafgaand aan de vroege start de volgende dag.

Verblijf o.b.v. half pension

|

Dag 2 tot 7 - Sand Rivers Selous

Een kort vlucht brengt je naar de immense wildernis van het Nyerere NP voor de start van je safari avontuur. Met 5 nachten in de super comfortabele suite van het voortreffelijke Sand Rivers Selous verblijf je letterlijk in stijl in het hart van dit ongerepte reservaat. Met een strategische locatie in het wildrijke noorden van het Nyerere NP biedt Sand Rivers een intense safari belevenis. Het ruime aanbod van uitstekende land – en water activiteiten zorgt dat je de wildrijke delen van het reservaat op afwisselende wijze ontdekt. Plekken als Stieglers Gorge, Lake Tagala en Lake Manze verken je in comfort met een ontbijt op een zandbank in de rivier, met een toast op de zonsondergang of met een wandel safari. Sand Rivers is echt op en top safari. Typische groot wild in dit deel van Nyerere NP is buffel, zebra, impala, giraf, leeuw, luipaard en een met enig geluk ook wilde hond.

Activiteiten: game drive, boot safari, vissen, wandel safari, fly camp (extra kosten).

Verblijf o.b.v. all inclusive (behalve premium), incl. activiteiten

|

Dag 7 tot 12 - Fundu Lagoon

In de ochtend vlieg je naar de Chake Chake luchthaven van Pemba eiland, een minder bekend en nog steeds traditioneel eiland in de Zanzibar Archipel. Hier verblijf je 5 dagen direct aan het strand in het zeer romantische Fundu Lagoon. Schitterend gelegen op een kleine heuvel te midden van tropisch bos bepaal jezelf de balans tussen ontspanning en activiteiten. Duik, snorkel of verken het eiland met haar specerijen en natuur of bezoek de spa van de lodge voor een ontspannen massage. Deze voortreffelijke strand lodge biedt een hoog service- en comfort niveau en staat bekend om haar informele luxe en safari achtige atmosfeer. Fundu Lagoon heeft 18 kamers, 2 restaurants, 4 barretjes, een infinity zwembad op het hoogste punt van het resort, een PADI duik centrum en een spa.

Activiteiten: snorkelen, duiken, Misali Island tour, stadstour Pemba, specerijen en natuur tour, Ngezi forest tour, sunset cruise, dolfijnen trip, diepzee vissen en massages.

Verblijf o.b.v. all inclusive (behalve premium)

|

Dag 12 - teurgreis naar Dar es Salaam airport

In de ochtend vertrek je vanaf Pemba naar Dar es Salaam waar een transfer je terug brengt naar de Southern Sun. Hier staat een dagkamer tot je beschikking waar je een aantal uren kunt rusten en opfrissen voorafgaand aan de avondvlucht terug naar Amsterdam. Geniet van het zwembad, het fitness centre of nuttig een maaltijd in het gezellig restaurant van de Southern Sun. Halverwege de avond is het tijd voor je transfer naar de  internationale luchthaven Dar es Salaam voor je terugvlucht naar Amsterdam.

Verblijf o.b.v. dag kamer, incl. diner

Lees verder

Maatwerk safari’s naar Afrika.
Jouw interesse. Onze expertise.


Gebaseerd op jouw persoonlijke wensen biedt Inspired by Safaris onafhankelijk advies, ontwerpen we volledig unieke safari programma’s of
passen we bestaande trips aan.