West en centraal Tanzania en Zanzibar – 12 nachten

Wildlife Afrika op zijn allerbest

Centraal in deze bijzondere safari staan de twee afgelegen wildernissen van Mahale Mountains NP en Ruaha NP. Hier vormen twee bijzondere safarikampen het toneel voor twee exceptionele natuur belevenissen. Met zowel 4 dagen chimpansee tracking als 3 dagen toegang tot uitzonderlijke groot wild concentraties is dit wildlife Afrika op zijn  allerbest.

Chimpansees en groot wild

De Mahale Mountains NP is een van de meest opwindende bestemmingen van oost Afrika. In een afgelegen landschap van puntige bergketens en uitgestrekt tropisch woud biedt Mahale Mountains ultieme isolatie en Afrika’s allerbeste locatie voor chimpansee tracking.

Ruaha National Park is zonder twijfel oost Afrika’s best bewaarde safari geheim. Ongerept, afgelegen en beeldschoon – dit is Tanzania’s grootste nationale park en draait om een pure safaribelevenis. Met Afrika’s grootste populatie roofdieren en grote concentraties olifant is dit onverdund safari-avontuur.

Tropisch Zanzibar

Tanzania’s meest populaire tropische eiland is het thuis van de beste stranden van oost Afrika. Romantisch, verfijnd en elegant deze exclusieve accommodatie biedt je 4 dagen volledige ontspanning na 7 dagen intense safari.

  • 4 nachten Mahale Mountains, 3 nachten Ruaha, 4 nachten Zanzibar, 1 nacht Arusha
  • sublieme wildlife ervaring - weg van gebaande paden
  • 1e klas safari, chimpansee tracking én heerlijke tropische kust
  • perfecte balans tussen avontuur, natuur en romantiek
  • dit is avontuurlijk Tanzania op haar best
  • exclusief internationale vlucht
v.a.
€ 10.500

Reisopbouw

Dag 1 tot 2 – Arusha Coffee Lodge

Aankomst in de avond op de internationale luchthaven van Kilimanjaro. Je wordt hier persoonlijk ontmoet en opgehaald voor je transfer (1 uur) naar de Coffee Lodge. Deze comfortabele lodge ligt op zuid westelijke flank van de Meru vulkaan tussen de koffie velden. Een heerlijke en natuurlijke omgeving die zorgt voor een uitstekende nachtrust voorafgaand aan de start van je safari de volgende morgen.

Verblijf o.b.v. half pension

|

Dag 2 tot 6 – Greystoke Mahale

Vanuit Arusha brengt een lange vlucht je naar het uiterste westen van Tanzania. Hier verblijf je 4 nachten in oost Afrika’s meest iconische safarikamp – Greystoke Mahale. In een fabelachtige setting van groene bergenketens, kristal helder water en witte stranden biedt dit exclusieve safarikamp voortreffelijke mix van avontuur, natuur en comfort in het hart van Mahale Mountains NP. De komende 4 dagen trek je er dagelijks op uit voor de beste chimpansee tracking van het continent. Daarnaast zijn er tal van andere natuur activiteiten.

Activiteiten: chimpansee tracking, wandel safari, waterval wandeling, boottocht, vissen, zwemmen in het meer (vanaf de boot), cultureel bezoek.

Verblijf o.b.v. all inclusive (behalve premium), incl. activiteiten

|

Dag 6 tot 9 – Kigelia Ruaha

Voor het vervolg van deze safari vlieg je naar Ruaha in het centrale zuiden van Tanzania. Hier in het hart van deze onmetelijke wildernis ligt het bescheiden en zeer intieme Kigelia Ruaha. Het geheim van deze voortreffelijke accommodatie zit hem in de wildrijke locatie en de balans tussen eenvoud en natuur. Hier wordt de vinger gelegd op de essentie van safari. Samen met het ervaren team van natuurgidsen trek je erop uit om de ongekende diversiteit aan groot wild te ontdekken. Olifant, buffel, leeuw, giraf – allemaal zijn het frequente bezoekers van dit charmante en kleine safarikamp.

Activiteiten: game drives, wandel safari (seizoen afhankelijk)

Verblijf o.b.v. all inclusive (behalve premium), incl. activiteiten

|

Dag 9 tot 13 – Kilindi Zanzibar

Na 7 dagen van intensieve safari activiteiten sluit je deze trip af met 4 dagen van ongekende privacy en comfort in Zanzibar. Het super romantische Kilindi ligt aan de schitterende Tumbatu Bay en is een strand bestemming ontworpen met een sterke voorliefde voor de natuur. Vergeet luide TV’s, onnodige airconditioning en massa’s mensen. In alle rust en ruimte liggen hier 15 uitzonderlijk stijlvolle en ruime suites van 220 m2 en beschik je over een privé butler, een eigen plunge pool en een binnen en buiten lounge. Kilindi ligt direct aan het strand en heeft toegang (5 min) tot het meest levendige strand van Zanzibar. Trek je volledig terug in het comfort van je suite of neem deel aan activiteiten als snorkelen, duiken, kayaken en meer.

Activiteiten: massage, snorkelen, duiken, kayaken, sunset cruise, spice tour, diepzee vissen, dag tour door Stone Town

Verblijf o.b.v. all inclusive (behalve premium), excl. activiteiten

|

Dag 13 - terugreis naar Dar es Salaam airport

In de loop van de middag vertrek je vanaf Kilindi naar het vliegveld van Zanzibar. Hier vertrek je per vliegtuig naar de luchthaven van Dar es Salaam. Hier check je vervolgens in voor avond vlucht naar Amsterdam.

West en centraal Tanzania en Zanzibar – 12 nachten
Lees verder

Maatwerk safari’s naar Afrika.
Jouw interesse. Onze expertise.


Gebaseerd op jouw persoonlijke wensen biedt Inspired by Safaris onafhankelijk advies, ontwerpen we volledig unieke safari programma’s of
passen we bestaande trips aan.