Mahale Mountains National Park

Mahale Mountains NP is een buitengewoon aantrekkelijk natuurgebied. Afgelegen en wild, Mahale Mountains vormt het toneel voor een van de meest fascinerende safari avonturen van Afrika – het tracken van chimpansees

Algemeen

Mahale herbergt een onvoorstelbare bio diversiteit aan planten en dieren. Dit schitterende natuurgebied aan het Tanganyika meer is met afstand de beste locatie in Afrika voor het tracken van chimpansees.

Maar Mahale Mountains biedt veel meer. Van colobus aap tot chimpansee en van luipaard tot krokodil – trek, wandel, kayak of zwem, dit is avontuurlijke safari op zijn allerbest. Een bezoek aan Mahale Mountains wordt vaak gecombineerd met het nabijgelegen Katavi NP.

Important details
  • beste locatie in Afrika voor chimpansees tracking
  • Tanzania's meest onvergetelijke safari bestemming
  • uitzonderlijk activiteiten aanbod te voet of te water
  • idyllische locatie aan Tanganyika meer

Beste reistijd Mahale Mountains NP

De beste reistijd voor een safari in Mahale NP is normaal gesproken tijdens de droge periode. Ook buiten deze periode zijn er enkele uitstekende safari maanden. Persoonlijke interesses hebben invloed op welke periode het meest geschikt is voor jouw safari. Een precies advies blijft dus maatwerk.
JAN
FEB
MAR
APR
MAY
JUN
JUL
AUG
SEP
OCT
NOV
DEC
 Varying time to travel
 Possible time to travel
 Ideal time to travel

Biodiversiteit

Mahale herbergt een onvoorstelbare mix van bio diversiteit van planten en dieren. Dit is een waar paradijs met meer dan 14 vegetatie zones variërend van uitgestrekte bergwouden tot acacia savannes en bamboe bossen. Maar Mahale is vooral bekend om haar primaten en is met afstand de beste bestemming voor het tracken van chimpansees in Afrika.

Met nog ruim 1.000 wilde chimpansees focust een bezoek aan Mahale zich voornamelijk op het tracken van deze fascinerende primaten. Daarvoor is de gehabitueerde ‘M groep’ de basis – een familie groep van ruim 55 chimpansees. Met een DNA profiel dat 98% overeenkomstig is aan dat van de mens is een ontmoeting met de chimpansees van Mahale een vaak intense en spannende belevenis.

Maar Mahale Mountains biedt veel meer dan chimpansees alleen en bestaat uit een enorme verscheidenheid aan dieren, meer dan 350 vogelsoorten, 1.000 vis soorten en zeer diverse flora. Er zijn reële kansen op vijf andere primaatsoorten waaronder colobus aap, koperstaart aap en bavianen. Maar ook luipaard, nijlkrokodil, bushbuck, blauwe duiker en nijlpaard zijn dieren die te voet of per boot kunnen worden geobserveerd.

Bereikbaarheid

Mahale is bereikbaar per vliegtuig vanuit zowel Arusha als Dar es Salaam en de noordelijke, zuidelijk of centraal gelegen nationale parken. Vluchten van en naar Mahale opereren op vaste dagen per week, op de maandag en donderdag.

Mahale – bijzonder wildlife

  • Roofdieren: chimpansee, luipaard, nijlkrokodil
  • Herbivoren: colobus aap, blauwe duiker, bosbok, nijlpaard

Mahalebijzondere vogels

  • Vogelsoorten: palm nut vulture, giant kingfisher, African fish eagle, Livingstone’s turaco, bamboo warbler

In het westen van Tanzania

Mahale Mountains NP is een vergeten paradijs en biedt een reeks bijzondere safari activiteiten waaronder Afrika’s beste chimpansee tracking.

Maatwerk safari’s naar Afrika.
Jouw interesse. Onze expertise.


Gebaseerd op jouw persoonlijke wensen biedt Inspired by Safaris onafhankelijk advies, ontwerpen we volledig unieke safari programma’s of
passen we bestaande trips aan.