Sportvissen op safari

Waarom sportvissen op safari?

Recreatief sportvissen op safari is een van de meest ontspannende en meest relaxte activiteiten. Met fantastische locaties in het hart van de natuur ben je omgeven door vogels, dieren en natuurlijke stilte.

Afhankelijk van de locatie en vissoort wordt er vanaf een boot, zandbank of rivier oever gevist. En in veel gevallen biedt een middag sportvissen op safari de kans om een van Afrika’s meest onstuimige roofvissen aan de haak te slaan.

Let wel – in alle accommodaties van Inspired by Safaris is de aangeboden vis activiteit op ‘catch and release’ basis.

Sportvissen op safari

Een namiddag aan de waterkant is dus echt een serene en bijzonder rustgevende ervaring. Voor velen is sportvissen op safari dan ook een welkome afwisseling op de hobbelige game drives.

De bestemmingen van Inspired by Safaris bieden een aantal bijzondere vis locaties. Maar welke vissen vang je zoal?

Tijgervis

Hydrocynus vittatus, of wel letterlijk de gestreepte waterhond. Zonder twijfel de meest uitdagende soort om te vangen. Een straalvinnige vissensoort met een zilver lichaam en oranje vinnen. De tijgervis is vooral berucht om zijn bek met grote, vlijmscherpe tanden. Een pracht vis om te vangen met een maximale lengte van 100 cm en een gewicht tot 18 kg. Veel voorkomend en wijd verspreidt in oost- en zuidelijk Afrika.

Goliath tijgervis

Hydrocynus Goliath, zoals zijn naam doet vermoeden is dit de gewone tijgervis op steroïden. Een hele grote tijgervis maar erg zeldzaam en bijzonder om te vangen. De grootste ooit gevangen was een monster van 70 kg. Te vinden in het Congo bassin rivier systeem en het Tanganyika meer in Tanzania.

Nijlbaars

Lates Niloticus, een grote, agressieve en kannibalistische vissoort. De nijlbaars is zilver van kleur, heeft een blauwe tint en grote zwarte ogen met een gele iris. Deze roofvis kan bij voldoende voedsel tot wel 200 kg wegen en een lengte van 2 meter bereiken. Gemiddeld wordt een volwassen nijlbaars zo rond de 1.2 meter. Introductie van deze vis in het Victoria meer in de jaren 50 zorgde voor totale ontwrichting van het hele ecosysteem. Veel voorkomend in het Victoria meer.

Meerval

Clarias Gariepinus, een grote vis van ca. 50 a 60 cm met een platte kop en twee typische snorharen. Deze katvis is een op de bodem levende alleseter. In oost Afrika is de vis omgeven door bijgeloof omdat de soort uren buiten het water overleeft. De Afrikaanse katvis is wijd verspreid en een vaak geziene vangst.

Tilapia

Tilapia is een verzamelnaam voor vele soorten tropische zoetwatervissen uit de familie cichliden. Deze vissoort is ovaal met een lange, puntige rugvin. Gemiddeld wordt de Tilapia zo’n 50 cm lang en weegt tot 2,5 kg. Het dieet van de Tilapia bestaat uit o.a. muskieten larven wat hem een essentieel onder maakt van een gezond eco systeem. Veel voorkomend in de waterwegen van oost- en zuidelijk Afrika.

Beste vis locaties

Maatwerk safari’s naar Afrika.
Jouw interesse. Onze expertise.


Gebaseerd op jouw persoonlijke wensen biedt Inspired by Safaris onafhankelijk advies, ontwerpen we volledig unieke safari programma’s of
passen we bestaande trips aan.