Entamanu Ngorongoro

Entamanu Ngorongoro heef een prachtige locatie op de rand van de wildrijke Ngorongoro krater. Daarnaast ligt dit voortreffelijk safari kamp ook nog eens precies gesitueerd tussen de Ngorongoro krater en de Serengeti vlakten. Entamanu biedt naast een uitstekende safari belevenis dan ook de meest ongelofelijke uitzichten.

Algemeen

Entamanu Ngorongoro heeft een locatie ver genoeg van de drukke toeristen route. Daarmee is er een prettige mate van exclusiviteit die maar moeilijk te vinden is op de krater-rand.

Kwalitatief uitstekende activiteiten gefocust op wildlife en ook vooral de culturele tradities in deze omgeving, zorgen voor extra diepgang in Entamanu Ngorongoro.

In het kort
 • hoge wildconcentraties, inclusief 'Big 5'
 • deskundig en excellent gidsen niveau
 • tussen de Serengeti en de Ngorongoro krater
 • wandel safari’s en culturele ontmoetingen

Beste reistijd Entamanu Ngorongoro

De beste reistijd voor een safari in Entamanu Ngorongoro is normaal gesproken tijdens de piek van het droge seizoen. Deze periode wordt gevolgd door het groene seizoen wanneer er ook uitstekende safari mogelijkheden bestaan. Persoonlijke interesses kunnen invloed hebben op welke periode het meest geschikt is voor jouw safari. Een precies advies blijft dus maatwerk
JAN
FEB
MRT
APR
MEI
JUN
JUL
AUG
SEP
OKT
NOV
DEC
 Mogelijke reistijd
 Goede reistijd
 Ideale reistijd

Bio diversiteit

Het omringende vulkanische hoogland dat overwegend tussen de 1.700 en 2.500 meter ligt, bestaat uit een verscheidenheid aan habitats die leven biedt aan wonderbaarlijke hoeveelheden dieren – en mensen.

Net als in de voorgaande eeuwen leeft de Maasai stam hier hand in hand met de wildernis. Van de Big ‘5’ in de krater vloer tot aan de uitgestrekte winderige grasvlakten, nevel wouden en soda meren– de concentraties wild zijn hier echt hoog, het hele jaar door.

Massa toerisme

Niet onbelangrijk, Inspired by Safaris is van mening dat een bezoek aan de Ngorongoro krater vloer een magnifieke safari belevenis is maar vaak ook wordt gevolgd door een teleurstellend gevoel van massa toerisme.

Zo uniek als de Ngorongoro is, zo ontluisterend is de ervaring om met rijen auto’s naar het hetzelfde dier te kijken of om dieren opgejaagd te zien door auto’s met niet professionele bestuurders. Overweeg dus goed of een bezoek aan de krater past in de safari die je wenst te maken.

Hier draait het dus om ervaring, kennis en heel veel geduld maar tegelijkertijd is deze situatie in de krater onontkoombaar. Het deelnemen aan juist andere geboden activiteiten die een meer persoonlijkere ervaring met de fantastische omgeving bieden is wat ons betreft essentieel.

Zeker – sla een bezoek aan de krater vloer niet over maar verleg de hoge verwachting en focus vooral ook op de andere activiteiten die deze en andere safari kampen bieden zoals wandel safari’s, culturele ontmoetingen met de Maasai.

Voorzieningen

Met 7 safari tenten – waaronder 2 familie tenten – gebouwd op houten platformen langs de krater rand is Entamanu een klein safari kamp.

Vanzelfsprekend biedt elke tent fantastische uitzichten over de wijde Ngorongoro krater.

De tenten zelf zijn ruim, smaakvol ontworpen en ingericht met lichte natuurlijke kleuren. In de tent is een klein bureau, houten bagage rek, comfortabele lounge stoelen gericht op het uitzicht, heerlijk bed, een ruime badkamer – en niet onbelangrijk – een gas kachel.

De lounge, bar en het restaurants zijn gesitueerd direct naast beide zijdes van de ingang. Qua inrichting is deze ruimte sfeervol maar tevens eenvoudig. Vanuit hier biedt de grote veranda de meest imposante uitzichten van het kamp.

Activiteiten

 • game drives
 • wandelen
 • culturele bezoeken

Locatie en toegang

Op de noord west krater rand, kilometers van andere lodges en zo’n 180 km van Arusha. Toegang is uitsluitend via een spectaculair privé pad dat over de krater rand kronkelt. Entamanu ligt op 2 uur rijden van de Manyara airstrip.

Child policy

Leeftijd: 8 jaar +

Praktische details 

 • Wifi – ja in algemene ruimte
 • Stroom 220 V – ja, in de kamer, 3 pin stopcontact (Engels)
 • Telefoon bereik – ja, niet altijd optimaal
 • Was service inbegrepen – ja
 • Kluis of lock box – nee, afgeven bij manager
 • Maaltijden – gezamenlijk
 • Zwembad – ja, per kamp één zwembad
 • Afstand airstrip – 2 uur
 • Privé concessie – nee
 • Open – hele jaar
 • Kinder oppas – nee

Tussen de Ngorongoro en de Serengeti

Entamanu Ngorongoro biedt fenomenale uitzichten over twee iconische natuurgebieden en heeft een exclusieve locatie weg van de drukke toeristen route.

Maatwerk safari’s naar Afrika.
Jouw interesse. Onze expertise.


Gebaseerd op jouw persoonlijke wensen biedt Inspired by Safaris onafhankelijk advies, ontwerpen we volledig unieke safari programma’s of
passen we bestaande trips aan.