Pionier safari in het regenwoud van Congo – 9 nachten

Pionier safari in het hart Odzala Kokoua NP

Deze individuele maatwerk safari is een spectaculaire rondreis door de schitterende natuur van het Odzala Kokoua NP.

Met een formidabele combinatie van Congolese gastvrijheid, originele natuur activiteiten en 3 uitstekende safarikampen biedt deze safari inzicht in de enorme bio diversiteit van het op één na grootste laagland regenwoud ter wereld.

Laagland gorilla’s en 100 andere zoogdiersoorten

Een van de absolute hoogtepunten van deze trip is zonder twijfel het observeren van de westelijke laagland gorilla. Maar er is meer – veel meer. Want de mix van regenwoud en savanne biedt de safariliefhebber tal van unieke diersoorten die je alleen in dit deel van Afrika tegenkomt. Zeldzame soorten zoals de bos buffel, bosolifant, penseelzwijn, bongo en grijze papegaai zijn met enig geluk te observeren.

Een bezoek aan deze safarikampen in de republiek Congo niet alleen een unieke safaribelevenis. Het is ook een betekenisvolle bijdrage aan een van de meest baanbrekende ecotoerisme – en conservatie operaties in Afrika op dit moment.

  • 7 nachten in Odzala Kokoua NP, 2 nachten Brazzaville
  • 3 dagen laagland gorilla tracking, 4 dagen regenwoud én savanne safari
  • 3 exceptionele safarikampen met locaties in het hart van de wildernis
  • uitzonderlijke bioversiteit in het op 1 na grootste laagland regenwoud ter wereld
  • originele, afwisselende natuuractiviteiten op hoog niveau
  • exclusief internationale vlucht
v.a.
€ 9.950
(hoogseizoen v.a. €12.500)

Reisopbouw

Dag 1 tot 2 – Radisson Blue

Aankomst in de late namiddag op Maya Maya luchthaven van Brazzaville waar je wordt ontmoet en opgehaald voor een transfer naar Radisson Blue. Dit comfortabele stadshotel ligt aan de oevers van de grote Congo rivier en biedt een rustige plek voor ontspanning met alle moderne gemakken. De avond biedt je rust voorafgaand aan je safari naar Odzala die de volgende dag start.

Verblijf o.b.v. logies / ontbijt

|

Dag 2 tot 5 – Ngaga Camp

In de late ochtend vertrek je naar de luchthaven voor de vlucht om 13.00 uur naar Mboko airstrip in Odzala Kokoua NP. Omgeven door een mix van savanne en laagland regenwoud rijd je vanaf Mboko airstrip in ongeveer 1,5 uur naar Ngaga Camp waar je voor lunch arriveert. Dit is dé basis voor gorilla-tracking en de plek waar je 3 nachten verblijft. Ngaga ligt in de Ndzehe concessie ten zuiden van Odzala en biedt naast comfortabele accommodatie een absoluut briljante regenwoud ervaring.

Activiteiten: gorilla tracking (x 3), regenwoud wandelingen (namiddag), regenwoud wandeling (avond). V

Verblijf o.b.v. all inclusive

|

Dag 5 tot 6 - Mboko Camp

Na afloop van de 3e gorilla tracking verlaat je Ngaga camp per 4 x 4 voor een transfer naar Mboko Camp. Dit safarikamp ligt gesitueerd in het hart van Odzala kokoua NP in een omgeving van open savanne en regenwoud aan de rand van de Lekoli rivier. Afhankelijk van je vertrektijd arriveer je voor lunch of diner. Het rivierbos rondom de Lekoli rivier en de open vlakten in de omgeving Mboko zijn biotopen om per boot of te voet (wandelsafari) te ontdekken. Typische diersoorten in deze habitats zijn bosolifant, bosbuffel en hyena.

Activiteiten: boot safari, kayak safari, wandeling in omgeving.

Verblijf o.b.v. all inclusive

 

|

Dag 6 tot 8 - Lango Camp

In de ochtend vertrek je vanuit Mboko Camp per kayak op de Lekoli rivier richting Lango Camp. Afhankelijk van de waterstand leg je de kayak aan in de buurt van het safarikamp en wandel en waad je door de moerasrijke omgeving de laatste kilometers richting kamp. In een werkelijk fantastische omgeving van regenwoud, water en open vlakten heb je hier reële kans op bosolifant, bosbuffel, bongo, penseelzwijn, bosbok en heel veel vogelsoorten. Je arriveert in Lango Camp voor lunch en blijft hier 2 nachten.

Activiteiten: regenwoud wandelingen (ochtend / namiddag), savanne game drive, mountainbike tocht (seizoenafhankelijk).

Verblijf o.b.v. all inclusive

|

Dag 8 tot 9 - Moboko Camp

Vanuit Lango vertrek je in de ochtend per 4 x 4 richting Mboko Camp waar je aankomt voor lunch. In de namiddag trek je er met jouw gids opnieuw op uit in de omringende mix van open savanne en regenwoud.

Activiteiten: boot safari, kayak safari, wandeling in omgeving.

Verblijf o.b.v. all inclusive

|

Dag 9 tot 10 - Radisson Blue

In de ochtend vertrek je vanuit Mboko Camp naar de dichtbijgelegen airstrip voor je vlucht terug naar Brazzaville. Je wordt bij de luchthaven opgehaald voor je transfer naar de Radisson Blue waar je de namiddag en nacht doorbrengt. De volgende ochtend wordt je opgehaald voor een stadstour inclusief de belangrijkste lokale monumenten, de dynamisch lokale markt en de imposante stroomversnellingen van de Congo rivier. De kamer in Radisson Blue staat tot 18.00 uur tot je beschikking en rond deze tijd vertrek je richting Maya Maya luchthaven voor je internationale vlucht.

Activiteiten: stadstour in Brazzaville, incl. lunch,

Verblijf o.b.v. dagkamer Radisson Blue inclusief

Lees verder

Maatwerk safari’s naar Afrika.
Jouw interesse. Onze expertise.


Gebaseerd op jouw persoonlijke wensen biedt Inspired by Safaris onafhankelijk advies, ontwerpen we volledig unieke safari programma’s of
passen we bestaande trips aan.