Ngaga Camp

Het voortreffelijke Ngaga Camp is een luxe en avontuurlijk safari kamp dat schitterend ligt in het regenwoud van de Ndzehe concessie in noord west Congo. Ngaga Camp biedt je zonder twijfel de beste locatie in Afrika voor het observeren van westelijke laagland gorilla’s.   

Algemeen

De hoofdactiviteit in Ngaga is dan ook het dagelijks tracken twee gehabitueerde groepen gorilla’s onder leiding van ervaren gidsen en trackers. Een onweerstaanbare en fascinerende belevenis die nog eens wordt verrijkt door het feit dat dit safari kamp tevens de basis is voor gorilla onderzoek.

Ngaga Camp is onderdeel van Odzala Discovery Camps net als haar twee charmante zusterkampen Lango Camp en Mboko Camp. Samen vormen deze 3 safari kampen een uitgekiende combinatie voor het verkennen van de diversiteit van het Odzala Kokoua NP.

In het kort
 • Afrika's beste locatie voor laagland gorilla tracking
 • schitterende regenwoud locatie in de Ndzehe concessie
 • authentiek en luxe safari kamp met maximaal 12 gasten
 • uitstekend service en gastronomie niveau

Beste reistijd Ngaga Camp

De beste reistijd voor een safari in Ngaga Camp is normaal gesproken tijdens de drogere perioden in het jaar. Maar ook buiten deze periode zijn er goede safari mogelijkheden. Persoonlijke interesses kunnen invloed hebben op welke periode het meest geschikt is voor jouw safari. Een precies advies blijft dus maatwerk.
JAN
FEB
MRT
APR
MEI
JUN
JUL
AUG
SEP
OKT
NOV
DEC
 Mogelijke reistijd
 Goede reistijd
 Ideale reistijd

Bio diversiteit

Odzala Kokoua herbergt significante concentraties westelijke laagland gorilla en nog 11 andere primaat soorten waaronder chimpansee en colobus. Daarmee is de primaat diversiteit buitengewoon hoog en behoren enkele populaties – waaronder de chimpansee – tot de grootste van Afrika.

Naast 4.500 planten en bomen soorten zijn er meer dan 100 verschillende zoogdier soorten geïdentificeerd. Hiervan is zelfs de helft geclassificeerd als middel tot groot wild.

Ndzehe concessie

In de Ndzehe consessie wordt onder leiding van primatoloog Maria Magda Berejo al ruim 15 jaar dagelijks onderzoek verricht naar groepen gorilla’s. De exceptionele kennis en ervaring die hier aanwezig is bieden een buitengewoon interessante verdieping voor de safari liefhebber. Er is de gelegenheid om met onderzoekers te spreken over het succes en de bedreigingen van gorilla conservatie en onderzoek.

Voorzieningen 

Het kamp ligt schitterend in het groene regenwoud, midden tussen de enorme bomen. Met een totaal van maar 6 stijlvolle kamers is dit een zeer intiem safari kamp. Zowel de service als atmosfeer zijn zeer professioneel en persoonlijk.

De 6 luxe kamers zijn gebouwd in traditionele stijl en zijn volledig van natuurlijke materialen als hout en palm. Alle kamer staan op een verhoogd houten platform van 3 tot 4 meter bieden daarmee uitzicht over de ondergroei maar op de omringende woudreuzen.

De kamers zijn bescheiden qua formaat maar zijn smaakvol ingericht en voorzien van een ruim bed, een prima badkamer en een veranda met zit gedeelte en fantastisch uitzicht.

De bar, lounge en het restaurant heeft een chique inrichting en ligt schitterend verhoogd  gebouwd. Het biedt daardoor prachtig uitzicht op het dak van het omringende dichte regenwoud.

Het geheel loopt aan de voorzijde uit in een brede trap waarbij op de helft een ruime veranda plaats biedt voor het avond kampvuur en voor het uitwisselen van de gorilla avonturen van de dag.

Activiteiten

 • gorilla tracken
 • wandel safari
 • cultureel bezoek
 • sterren kijken

Locatie en toegang

Het safari kamp ligt in de Ndzehe concessie, net ten zuid westen van het Odzala Kokoua NP en in het noordwesten van de Congo. Toegang is per auto vanuit Brazzaville (14 uur) of per vliegtuig (twee dagen per week). Voor toegang per vliegtuig wordt er gebruik gemaakt van de Mboko airstrip op ongeveer 45 – 60 minuten van het safari kamp.

Child policy

Leeftijd: 16 jaar +

Praktische details

 • Wifi – ja, in de lounge
 • Stroom 220 V – ja, in de kamer
 • Telefoon bereik – nee
 • Was service inbegrepen – ja
 • Kluis of lock box – nee, afgeven manager
 • Maaltijden – gezamenlijk
 • Zwembad – nee
 • Afstand airstrip – 45 – 60 minuten
 • Privé concessie  – ja
 • Open – hele jaar

In het hart van Ndzehe Forest

Ngaga Camp is een bijzonder elegant safari kamp en biedt eersteklas observatie mogelijkheden van de westelijke laagland gorilla.

Populair natuurgebied in Congo

Maatwerk safari’s naar Afrika.
Jouw interesse. Onze expertise.


Gebaseerd op jouw persoonlijke wensen biedt Inspired by Safaris onafhankelijk advies, ontwerpen we volledig unieke safari programma’s of
passen we bestaande trips aan.