Odzala Kokoua National Park

Odzala Kokoua is een van Afrika’s oudste nationale parken en ligt in het noord westen van de Republiek Congo. Deze ongeschonden wildernis van 13.500 km2 is onderdeel van het 2e grootste regenwoud ter wereld. Dit is Afrika’s beste locatie voor het observeren van de westelijke laagland gorilla.    

Algemeen

Odzala Kokoua is het toneel van een van de meest baanbrekende eco toerisme operaties van het moment en biedt een buitengewoon fascinerend safari avontuur aan zowel liefhebbers als avonturiers.

Naast het tracken van groepen gehabitueerde laagland gorilla’s is een divers aanbod van avontuurlijke safari activiteiten gericht op het verkennen van het extreem bio diverse regenwoud- als savanne habitat.

In het kort
  • Afrika's beste locatie voor laagland gorilla tracking
  • uitstekend voor zeldzame soorten als bos olifant, woud buffel, penseelzwijn, hyena
  • 3 exceptionele safari kampen
  • avontuurlijke bestemming, uniek activiteiten aanbod

Beste reistijd Odzala Kokoua NP

De beste reistijd voor een safari in de Odzala Kokoua NP is normaal gesproken tijdens de drogere perioden van het jaar. Ook buiten deze periode zijn er uitstekende safari en gorilla track mogelijkheden. Persoonlijke interesses hebben invloed op welke periode het meest geschikt is voor jouw safari. Een precies advies blijft dus maatwerk.
JAN
FEB
MRT
APR
MEI
JUN
JUL
AUG
SEP
OKT
NOV
DEC
 Mogelijke reistijd
 Goede reistijd
 Ideale reistijd

Biodiversiteit

Naast 4.500 planten en bomen soorten zijn er meer dan 100 verschillende zoogdier soorten geïdentificeerd. Hiervan is zelfs de helft geclassificeerd als middel tot groot wild.

Odzala Kokoua herbergt significante concentraties westelijke laagland gorilla en nog 11 andere primaat soorten waaronder chimpansee en colobus. Daarmee is de primaat diversiteit buitengewoon hoog en behoren enkele populaties – waaronder de chimpansee – tot de grootste van Afrika.

Het safari toerisme concentreert zich in het centrale en zuidelijke gedeelte van het park waar typische herbivoren als bosolifant, bosbuffel, penseel zwijn, bongo, nijlpaard, reuze bos zwijn, sitatunga en bosbok reële kansen voor observatie bieden.

Dominante roofdieren zijn de hyena, luipaard maar deze laatste is moeilijk waarneembaar in de dicht bosrijke omgeving. De 440 vogelsoorten en de mix tussen savanne en regenwoud zorgen voor subliem vogel spotten.

Kenmerkend voor het regenwoud in Odzala Kokoua zijn de ‘bais’ of ‘salines’. Dit zijn relatief kleine openingen in het woud die bestaan uit waterrijke grasvlakten. Rijk aan voedsel en mineralen zijn het deze ‘bais’ die een grote aantrekkingskracht uitoefenen op het wild uit de omgeving. Het zijn dan ook deze ‘bais’ die vaak de basis vormen voor het observeren van wild op een safari in Odzala.

Bereikbaarheid

Odzala is twee keer per week (maandag en donderdag) bereikbaar per vliegtuig vanuit Brazzaville. Daarnaast biedt een dagelijkse en excellente privé shuttle service per bus van de safari operator Congo Conservation Company een kans om ook wat van het landschap van Congo te ervaren.

Odzala– bijzonder wildlife

  • Roofdieren: hyena, luipaard, golden cat
  • Herbivoren: laagland gorilla, bosolifant, bosbuffel, bosbok, penseelzwijn

Odzala bijzondere vogels

  • Vogelsoorten: African grey parrot, European nightjar, woodland kingfisher, black bee-eater, white thighed hornbill

In het noord westen van Republiek Congo

Odzala Kokoua NP biedt een fantastische pionier safari met Afrika’s beste laagland gorilla tracking en reële kansen op zeldzame groot wild soorten.

 

Maatwerk safari’s naar Afrika.
Jouw interesse. Onze expertise.


Gebaseerd op jouw persoonlijke wensen biedt Inspired by Safaris onafhankelijk advies, ontwerpen we volledig unieke safari programma’s of
passen we bestaande trips aan.