Luchtballon safari

Wat houdt een luchtballon safari in?

Een safari in een hete luchtballon is een spectaculaire ballonvaart over een van de natuurgebieden in Afrika.

Normaal gesproken is de duur van een ballonvaart tussen de 1 en 2 uur. Het maximaal aantal passagiers is afhankelijk van de locatie en varieert tussen 4 en 16 personen. Na de landing volgt in de meeste gevallen een heerlijk ontbijt met de passagiers en crew.

Waarom een luchtballon safari?

Een ballonsafari is een bijzondere en comfortabele manier om het Afrikaanse wild en landschap te observeren. Het biedt een ander perspectief en is, zolang de gasbrander zwijgt, een van de meest serene observatie mogelijkheden.

Wat kun je zien op een luchtballon safari?

Op de eerste plaats biedt de hoogte een ruime blik waardoor het relatief eenvoudig is de natuur te observeren. Naar mate de hoogte toeneemt wordt het al snel uitdagender om dieren te herkennen. Wat je ziet hangt natuurlijk af van de regio die je bezoekt, maar er zijn zeker overeenkomsten.

Kudde dieren zijn het meest eenvoudig waar te nemen vanuit een hete luchtballon. Met grote regelmaat worden wildebeest, zebra, gazelle, en olifant waargenomen, net als nijlpaard en krokodil. Daarnaast is de belevenis van het enorme landschap een wezenlijk onderdeel van de ballon safari. Daarbij is het opkomen van de zon een fenomenaal moment.

Een vaart in een hete luchtballon is in de meeste gevallen vooraf apart te boeken. Daarbij is de minimale leeftijd is 7 jaar en wordt er uit gegaan van een gewicht van 80 kg.

De beste locaties voor een luchtballon safari

Zambia

Botswana

Tanzania

Kenia

Maatwerk safari’s naar Afrika.
Jouw interesse. Onze expertise.


Gebaseerd op jouw persoonlijke wensen biedt Inspired by Safaris onafhankelijk advies, ontwerpen we volledig unieke safari programma’s of
passen we bestaande trips aan.