Fly camping op safari

Waarom fly camping op safari?

Voor ons is fly camping op safari dé ultieme safari activiteit. Ontsnap even aan de heerlijke faciliteiten van een safari kamp en ga voor één nachtje of meer terug naar de essentie.

Met slechts één millimeter canvas die jou van de wildernis scheidt beleef je kwetsbaarheid, vrijheid en avontuur. Dit is het allerbeste wat safari Afrika voor je in petto heeft.

Fly camping op safari vindt altijd plaats in een kleine groep en in een exclusieve en intieme setting. Alle essentiële benodigdheden zoals canvas koepeltenten, een goed bed, een toilet, een bucket shower en de catering zijn geregeld. Hierdoor ligt alle focus op de fundamentele belevenis van de wildernis.

Wat is fly camping?

Normaal gesproken wordt fly camping op safari georganiseerd voor 1 of 2 nachten vanuit het safari kamp waar je verblijft. Het fly camp wordt door een toegewijd team van staff opgezet op een locatie weg van het safari kamp. Ondertussen vertrekt de gids met gasten voor de ochtend – of namiddag activiteit die eindigt in het fly camp.

Eenmaal in het fly camp wordt je volledig verzorgd. Een klein en toegewijd staff team kookt, serveert en zorgt voor veiligheid. Bij het vallen van de avond is het kampvuur het centrale punt. In de avond en nacht is er een gewapende scout-, ranger of gids aanwezig.

Hoe basic het ook klinkt, fly camping op safari is nog altijd comfortabele set up met volledige service.

Zonder twijfel bieden avond en nacht de meest opwindende momenten. Nachtelijke geluiden en evt dierlijke bezoekers maken het fly camp een fantastisch spannende belevenis.

Als je fly camp valt in de periode van volle maan kun je met enig geluk zelfs dieren met het blote oog waarnemen. Ochtenden starten vroeg met een normaal ontbijt gevolgd door de volgende activiteit.

De essentie van fly camping gaat uitstekend samen met een wandel safari. Vaak wordt deze activiteit dan ook gecombineerd met fly camping.

Meerdaagse- en permanente fly camps

Wij raden aan een fly camp van minimaal 1 nacht aan en waar mogelijk meerdere nachten. Ervaring leert dat dit avontuur met afstand het hoogte punt van de safari is. Wandel safari‘s worden vaak gecombineerd met meerdaags fly camping op safari.

Zeker niet alle safari kampen bieden fly camping aan. Organisatie van een efficiënt fly camp is namelijk een aanzienlijke onderneming. Ook zijn er specialistische safari kampen die rondtrekkende en permanente fly camps aanbieden.

Waarom heet het fly camping?

Voormalige ‘trophy hunters‘ (trofeejagers) die in de vroegere dagen de wildernis in trokken gebruikten vaak alleen hun buitentent tijdens het overnachten. Deze buitentent is ook wel bekend als de zogenaamde ‘fly sheet’.

Beste locaties voor fly camping

Tanzania:

Kenia:

Botswana:

Maatwerk safari’s naar Afrika.
Jouw interesse. Onze expertise.


Gebaseerd op jouw persoonlijke wensen biedt Inspired by Safaris onafhankelijk advies, ontwerpen we volledig unieke safari programma’s of
passen we bestaande trips aan.