Ruaha National Park

Ruaha Nationaal Park is oost Afrika’s best bewaarde safari geheim. Beeldschoon, ongerept, afgelegen en nog altijd weinig bezocht. Dit is Tanzania’s grootste nationale park.

Algemeen

Ruaha ligt in centraal Tanzania en heeft een oppervlakte van ruim 20.000 km2. Het gebied vormt een natuurlijk transitie zone tussen de miombo bossen van zuidelijk Afrika en de open savannes typisch voor Oost Afrika – met een enorme bio diversiteit als gevolg.

Ruaha biedt de hoogste concentraties olifant van alle Tanzaniaanse parken. Daarnaast biedt de weelde aan herbivoren een uitzonderlijke roofdier populatie. Ruaha is het toneel voor Tanzania’s spectaculaire wandelsafari avonturen en biedt een aantal magistrale safari kampen.

In het kort
  • ruim 20.000 km2 afgelegen en ongerepte wildernis
  • 4 van de Big 5 aanwezig (geen neushoorn)
  • Tanzania's grootste olifant populatie
  • dé plek voor exceptionele meerdaagse wandel safari's

Beste reistijd Ruaha NP

De beste reistijd voor een safari in Ruaha NP is normaal gesproken tijdens de droge periode wanneer wild concentraties het hoogst zijn. Ook buiten deze periode zijn er goede safari mogelijkheden. Persoonlijke interesses hebben invloed op welke periode het meest geschikt is voor jouw safari. Een precies advies blijft dus maatwerk.
JAN
FEB
MRT
APR
MEI
JUN
JUL
AUG
SEP
OKT
NOV
DEC
 Mogelijke reistijd
 Goede reistijd
 Ideale reistijd

Biodiversiteit

Sterk afwisselende en schitterende landschappen is waar Ruaha bekend om is. De dominante vegetatiezones worden gevormd door baobab vlakten, acacia- en miombo savanne, combretum – en brachystegia bos en open grasvlakten. Deze zijn niet alleen visueel zeer aantrekkelijk, maar ze vormen ook de basis voor een enorme diversiteit van herbivoren.

Veel voorkomend zijn o.a. buffel, impala, giraf, zebra, waterbok, kudu, roan- en sabel antiloop. Daarnaast herbergt Ruaha de grootste concentratie olifant van alle Tanzaniaanse parken.

Deze indrukwekkende diversiteit aan herbivoren vormt de basis voor een van de hoogste roofdier concentraties van Afrika. Ruaha is zonder twijfel een van de betere plekken voor het observeren van grote roofdieren als leeuw, luipaard en hyena. Ruaha is met 574 vogelsoorten een subliem park voor de vogel liefhebber.

In een gebied met duidelijke seizoenen vormt de grote Ruaha River het dominante geografisch kenmerk. De Ruaha rivier wordt in het park gevoed door seizoensgebonden zijtakken zoals de Mwagusi en de Jongo. Met elkaar vormen deze in het droge seizoen de regio’s waar hoge concentraties wild te vinden zijn.

Bereikbaarheid

Ruaha is dagelijks per vliegtuig verbonden vanuit Dar es Salaam en vanuit de noordelijk, zuidelijk en westelijk gelegen nationale parken.

Ruaha – bijzonder wildlife

  • Roofdieren: leeuw, luipaard, cheeta, hyena, wilde hond, jakhals
  • Herbivoren: olifant, giraf, buffel, zebra, waterbok, kudu, roan- en sabel antiloop

Ruahabijzondere vogels

  • Vogelsoorten: bateleur, spur-winged goose, Ruaha red billed hornbill, ashy starling, white-bellied-go-away bird

Safari wildernis in zuid Tanzania

Ruaha NP is een ongerept natuurgebied met hoge wildconcentraties en biedt originele safari activiteiten als fly camping en meerdaagse wandelsafari’s.

 

Maatwerk safari’s naar Afrika.
Jouw interesse. Onze expertise.


Gebaseerd op jouw persoonlijke wensen biedt Inspired by Safaris onafhankelijk advies, ontwerpen we volledig unieke safari programma’s of
passen we bestaande trips aan.