Familie safari

Op safari met het gezin?

Een familie safari naar Afrika is niet alleen ontzettend gaaf maar schept in veel gevallen een diepere band met elkaar. Een familie safari is zo veel meer dan alleen vakantie, het is een gezamenlijk avontuur en biedt het gezin onverdunde tijd voor elkaar.

Op safari met het gezin kan tegenwoordig echt in hele mooie locaties. En dat is wel eens anders geweest.

Jonge kinderen – welkom !

In een niet te ver verleden (10 – 15 jr terug) waren safari’s het voorrecht van volwassenen. Kinderen werden in die tijd eigenlijk als een soort stoorzender gezien voor de rust en kalmte. Weinig tot niets was specifiek op kinderen gericht.

Maar dat is nu gelukkig totaal anders. Zeker het afgelopen decennia heeft een flinke positieve verandering gebracht. Wij hebben deze verschuiving zelf zien plaatsvinden en zijn er ook onderdeel van geweest. Een flink aantal safari kampen is veel kind vriendelijker geworden.

Speciale familie accommodaties werden gebouwd, kindermenu’s werden ontworpen en speciale kinderactiviteiten opgezet. Als gevolg zijn er steeds meer ervaren gidsen die zich bewust richten op families met kinderen. Kids worden dus niet louter maar geaccepteerd – er wordt speciaal rekening met ze gehouden én ze worden echt verwelkomt.

Trek er dus gerust op uit met jouw familie en beleef samen de schoonheid van natuur en cultuur en voel de positieve impact die deze ervaring heeft op de (jongste) familie leden.

Spelen met de lokale bevolking tijdens de familie safari

Oriënteren op een familie safari

Een familie safari samenstellen is niet moeilijk. Alleen is de keuze van de juiste safari kampen van belang. Een hoge mate van privacy als gezin, flexibiliteit van de service en verschillende activiteiten maken daarbij het verschil tussen of wel een geslaagde vakantie of een safari avontuur om nooit te vergeten.

Minimum leeftijd

Hou in de gaten dat voor de meeste locaties een minimum leeftijd geldt. Meestal is dit vanaf 5, 6 of 8 jaar of in enkele gevallen zelfs 12 jaar. In andere gevallen geldt geen enkele leeftijdsgrens.

Ook wordt er voor deelname aan bepaalde activiteiten vaak een ondergrens in leeftijd gesteld. Game drives zijn in de regel vrij van een leeftijdsgrens zolang je als gezin een privé auto kiest. Deel je als gezin de auto met andere gasten, dan kan er een leeftijdsgrens 5, 6, 8 of zelfs 12 jaar gelden.

Avontuurlijke safari activiteiten als bijvoorbeeld een wandel safari zijn normaal gesproken pas toegankelijk vanaf 12 tot 16 jaar. Voor chimpansee- en gorilla trekking geldt hetzelfde en zijn toegankelijk vanaf 12 of 15  jaar.

Speciale activiteiten

Maar gelukkig zijn er goede alternatieven. Tegenwoordig worden er bijvoorbeeld ook kinderwandelingen in de directe omgeving van het kamp geboden waarin de focus ligt op speciale planten en dierensporen.

Ook traditioneel vuur maken en insecten verzamelen horen daar vaak bij. In zo’n geval kunnen de ouders of zelf op wandelsafari gaan terwijl de kids hun eigen avontuur beleven. Maar ook vissen, pijl en boog schieten en andere leuke dingen worden voor de jongste gezinsleden georganiseerd.

Beste locaties en accommodaties

Tanzania:

Kenia:

Botswana:

Zambia:

Zimbabwe:

Maatwerk safari’s naar Afrika.
Jouw interesse. Onze expertise.


Gebaseerd op jouw persoonlijke wensen biedt Inspired by Safaris onafhankelijk advies, ontwerpen we volledig unieke safari programma’s of
passen we bestaande trips aan.