Chief’s Camp

Chief’s Camp is het vlaggenschip van het gerenommeerde Sanctuary Retreats. Dit stijlvolle en luxe safari kamp biedt een fenomenale safari belevenis en ligt in een van Afrika’s meest wildrijke natuurgebieden.  

Algemeen

Chief’s Camp combineert elegante hosting met extreem comfortabele accommodatie en uitzonderlijke hoge wild concentraties.

Chief’s Camp ligt in een privé concessie in het Moremi Game Reserve en legt de nadruk op een overwegend ‘droge’ safari belevenis waarbij game drives de hoofdactiviteit zijn. Seizoensafhankelijk worden er ook water activiteiten als mokoro trips aangeboden.

In het kort
 • zeer luxueus safari kamp, geschikt voor families met kinderen v.a. 6 jaar
 • uitzonderlijk consistente en hoge concentraties wild
 • grote mate van exclusiviteit door privé concessie
 • volledige privacy op een privé villa voor 4 tot 6 personen

Beste reistijd voor Chief's Camp

De beste reistijd voor een safari in Chief's Camp is normaal gesproken tijdens de droge periode wanneer de wild concentraties het hoogst zijn. Maar ook buiten deze periode biedt Chief's Camp een uitzonderlijke goede safari belevenis. Persoonlijke interesses hebben invloed op welke periode het meest geschikt is voor jouw safari. Een precies advies blijft dus maatwerk.
JAN
FEB
MRT
APR
MEI
JUN
JUL
AUG
SEP
OKT
NOV
DEC
 Mogelijke reistijd
 Goede reistijd
 Ideale reistijd

Biodiversititeit

Chief’s Camp ligt eveneens in de Mombo privé concessie dat bekend staat als de ‘place of plenty’ – verwijzend naar de enorme bio diversiteit van het gebied. De naam van de concessie komt letterlijk van ‘Shimombo’ en betekent ‘het vuur beneden’ en is een directe verwijzing naar de bush fires die in deze omgeving regelmatig in de veenaarde smeulen. En het is dan ook mede dankzij deze smeulende aarde dat belangrijke voedingsstoffen vrij beschikbaar komen voor de enorme diversiteit aan herbivoren die aangetrokken worden door deze voedingsrijke bodems.

De Mombo privé concessie is 450 km2 en ligt in het noord westen van Chief Island. Dit eiland is de grootste vaste land massa van de centrale Delta en biedt daarmee een belangrijk droog heenkomen voor dieren tijdens hoog water perioden. Dominante vegetatie zones op het eiland zijn mopane en acacia bos, grasvlakten en permanente moerassen. De randen van het eiland worden gekenmerkt door overstromingsvlakten, veengronden met rivierbos en palm eilanden.

Er is een grote diversiteit aan herbivoren zoals giraf, zebra, wrattenzwijn, rode lechwe, tsessebe, wildebeest, kudu, olifant, buffel en impala in de directe omgeving van het kamp. De zeer talrijke roofdieren populatie bestaat uit alle grote kattensoorten en ook hyena is aanwezig. Daarnaast biedt Chief Island de enige populatie witte en zwarte neushoorn in de Okavango Delta (na herintroductie).

Voorzieningen

Met 10 elegante ‘bush pavillions’ en een zeer smaakvolle privé villa safari is Chief’s Camp een vrij groot safari kamp. Elegante en persoonlijke service zorgen voor een intieme en warme sfeer.

Deze statige bush pavillions zijn extreem ruime kamers met een vloeroppervlak van 140 m2 en zijn gebouwd van hout, riet en canvas. De kamer liggen zeer privé en de inrichting bestaat uit een veranda met plunge pool, prachtige badkamers met ligbad en binnen – en buiten douche, een excellente slaapkamer en vrij uitzicht over de natuurlijk omgeving van de Delta.

De privé villa is ruim 620m2 in oppervlak en is net zo overdadig luxe, als de bush pavillions en heeft een eigen keuken, lounge, bar, kampvuur en enorme veranda. Speciaal gericht op privé groepen als families of vrienden van 4 tot 6 personen biedt de villa met een eigen staff team, privé auto en een eigen gids een ultieme privé safari belevenis.

De gemeenschappelijke lounge, bar en het restaurant van Chief’s Camp zijn ruim, prachtig en chique ingericht. Leuke extra’s als een kleine bibliotheek, een oriëntatie kamer waar gasten kunnen leren over de Delta alvorens op activiteit te gaan en een kinder speelkamer met playstation en andere gemakken zijn aanwezig.

Een groot zwembad en fitness centrum biedt een verfrissend alternatief voor degene op zoek naar wat meer fysieke beweging tussen de activiteiten door.

Activiteiten

 • game drives
 • mokoro trips (seizoen afhankelijk)
 • fitness
 • massage (extra kosten)

Locatie en toegang

Chief’s Camp ligt in het centrale hart van de Okavango Delta in het Moremi Game Reserve op het noord westelijke deel van Chief Island. Chief’s Camp is bereikbaar per vliegtuig vanuit Maun en Kasane en ligt op ongeveer 25 minuten rijden van de eigen airstrip.

Child policy

Leeftijd: 6 jaar +

Praktische details

 • Wifi – ja, in de kamers
 • Stroom 220 V – ja, in de kamer
 • Telefoon bereik – nee
 • Was service inbegrepen – ja
 • Kluis of lock box – ja
 • Maaltijden – gezamenlijk en/of privé
 • Zwembad – ja
 • Afstand airstrip – 25 minuten
 • Privé concessie – ja
 • Open – open hele jaar
 • Kinder oppas – nee

In het hart van de Okavango Delta

Het zeer luxueuze Chief’s Camp ligt op het zeer wildrijke Chief’s Island wat ook wel de ‘place of plenty’ wordt genoemd.

Maatwerk safari’s naar Afrika.
Jouw interesse. Onze expertise.


Gebaseerd op jouw persoonlijke wensen biedt Inspired by Safaris onafhankelijk advies, ontwerpen we volledig unieke safari programma’s of
passen we bestaande trips aan.