De Linyanti regio

De Linyanti is een verzamelnaam voor 3 voortreffelijke privé reservaten in het noorden van Botswana namelijk – Linyanti Reserve, Selinda Reserve en Kwando Reserve.

Algemeen

Met een totaal landoppervlak van bijna 5.000 km2 is de Linyanti een onverstoorde wildernis die met name in de droge periode tussen juni en november behoort tot de allerbeste safari bestemmingen van het continent.

De aanwezigheid van permanente rivieren zoals de Linyanti, de Selinda Spillway en de Kwando zorgen voor fenomenale concentraties groot wild. De Linyanti regio is net als Chobe national park bekend van mega kuddes olifant en buffel.

In het kort
  • exceptionele concentraties groot wild in juli - oktober
  • uitstekend voor roofdieren - inclusief wilde hond
  • 4 van de 'Big 5' aanwezig (geen neushoorn)
  • divers landschap, activiteiten op water en land

Beste reistijd Linyanti regio

De beste reistijd voor een safari in de Linyanti regio is normaal gesproken tijdens de droge periode wanneer wild concentraties het hoogst zijn. Ook buiten deze periode zijn er uitstekende safari mogelijkheden. Persoonlijke interesses hebben invloed op welke periode het meest geschikt is voor jouw safari. Een precies advies blijft dus maatwerk.
JAN
FEB
MRT
APR
MEI
JUN
JUL
AUG
SEP
OKT
NOV
DEC
 Mogelijke reistijd
 Goede reistijd
 Ideale reistijd

Biodiversiteit

De Linyanti regio bestaat grofweg uit rivieren en achterland. Rond deze rivieren zijn vegetatiezones als uitgestrekt moerasland, grasland, rivierbos en seizoensgebonden overstromingsvlakten dominant. Het enorm uitgestrekte achterland bestaat overwegend uit mopane- en acacia bos.

Met name rond de waterrijke gedeelten is de bio diversiteit extreem hoog in het droge seizoen. Naast olifant en buffel zijn andere herbivoren als wildebeest, zebra, tsessebe, impala en kudu talrijk. Daarnaast is de Linyanti een fantastische plek voor roofdieren als leeuw, luipaard, cheeta, hyena en wilde hond.

De nadruk van de natuuractiviteiten ligt overwegend op game drives, aangevuld met avond safari, boot safari, mokoro safari en wandel safari.

Deze regio heeft een uitstekende vertegenwoordiging van zeer toonaangevende accommodaties en biedt naast kwaliteit ook een hoge mate van exclusiviteit. Alle geselecteerde kampen in dit gebied bieden intieme en persoonlijke safari op hoog niveau.

Net als in de Okavango Delta zijn de tarieven vrij hoog en is de beschikbaarheid krap – met name in het hoogseizoen.

Bereikbaarheid

De Linyanti regio is dagelijks per vliegtuig verbonden vanuit Maun en Kasane en omringende wild gebieden als de Okavango Delta en Chobe.

Linyanti regio – bijzonder wildlife

  • Roofdieren: leeuw, luipaard, cheeta, hyena, wilde hond
  • Herbivoren: olifant, buffel, zebra, wildebeest, impala

Linyanti regio bijzondere vogels

  • Vogelsoorten: wattled crane, narina trogan, Bradfield’s hornbill, Bennet’s woodpecker, Verreaux’s giant eagle owl

Exclusieve wildernis in noord Botswana

De Linyanti regio is een verzameling van 3 fenomenale privé concessies die in het droge seizoen behoren tot Afrika’s beste safari bestemmingen.

 

Maatwerk safari’s naar Afrika.
Jouw interesse. Onze expertise.


Gebaseerd op jouw persoonlijke wensen biedt Inspired by Safaris onafhankelijk advies, ontwerpen we volledig unieke safari programma’s of
passen we bestaande trips aan.