De nightdrive - avondsafari in een 4 x 4

Wat is een nightdrive?

De nightdrive is een game drive die plaats vindt na zonsondergang. Het doel van deze activiteit is om dieren te observeren die met name ’s nachts actief zijn en om de Afrikaanse bush in het donker te ervaren.

De nightdrive duurt typisch zo’n 1 tot 2 uur en is vaak het verlengde van een late namiddag game drive. In andere gevallen wordt deze activiteit aangeboden direct na het avond eten, zo rond de klok van 20.30 uur.

Wat kun je verwachten van een nightdrive?

Een totaal andere ervaring in een hele andere atmosfeer. Met het verdwijnen van het daglicht verandert de Afrikaanse wildernis in een fascinerende en opwindende omgeving. Stikdonker of juist overgoten met maanlicht – de nightdrive brengt altijd iets speciaals.

Met behulp van een spotlight zoek je naar typisch nachtelijke diersoorten als het stekelvarken, luipaard, bushbaby, aardwolf, genet, civet, leeuw en hyena. Andere dieren die met regelmaat worden waargenomen op night drives zijn olifant, nijlpaard en giraf. Daarnaast is er ook een goede kans op nachtelijke vogelsoorten waaronder de waterdikkop, nachtzwaluw en diverse uilen.

Waar wordt deze activiteit aangeboden?

Nou, lang niet overal. In de meeste wildparken is het namelijk niet toegestaan om een nightdrive te maken. Daarop wordt de meest voorkomende uitzondering gevormd door safari kampen die in een privé concessie liggen. Daarnaast zijn er ook enkele nationale parken met afwijkende parkregels. Hieronder tref je een overzicht van een aantal fantastische locaties voor het maken van een nightdrive.

De beste locaties voor een nightdrive

Tanzania

Botswana

Kenia

Zambia

Zimbabwe

Rwanda

Maatwerk safari’s naar Afrika.
Jouw interesse. Onze expertise.


Gebaseerd op jouw persoonlijke wensen biedt Inspired by Safaris onafhankelijk advies, ontwerpen we volledig unieke safari programma’s of
passen we bestaande trips aan.