Sleep outs en star beds - nachtelijk safari avontuur

Wat is een sleep out?

Sleep outs en star beds vormen samen met fly camping en een wandel safari een van meest opwindende belevenissen van safari Afrika.

Een sleep out is vaak een permanent dek of platform op een beperkte afstand van het safari kamp. Het ligt vaak dichtbij een waterplaats of andere natuurlijk attractie. Hier kun je in relatief comfort en in volledige verbinding met de natuur een lange en bijzondere nacht op jezelf doorbrengen.

Voorzieningen verschillen per sleep out maar het is altijd een waanzinnige mooie locatie met een comfortabel bed, een zitje en een toilet mogelijkheid. Ook verblijft er altijd een gids op korte afstand om eventuele assistentie te verlenen in de nacht.

Voorafgaand aan de sleep out is er een normaal diner in het safari kamp waarna de rit naar de locatie voor de nacht volgt. Eenmaal in de sleep out maak je het jezelf comfortabel en geniet je van al het wild en de geluiden die de bush je voor die avond brengen.

Een spotlight of zaklantaarn helpen je bij het spotten van dieren. Je kunt tot diep in de nacht dieren observeren en luisteren naar de geluiden van de natuur. De vroege ochtend start vaak met een klein ontbijt waarna een wandeling of game drive terug naar de lodge volgt. Hier wordt een vervolgens een volledig ontbijt geserveerd en kun je een lekkere douche nemen in je kamer.

Bed met uitzicht op mooi landschap

Waarom een sleep out?

Simpelweg omdat het een van de meest intense en private ervaringen is in safari Afrika. Alleen fly camping brengt je ook zo dicht bij de natuur. Dus zet je schroom opzij en breng een nacht door in de Afrikaanse bush en ervaar het zonder de bescherming en comfort van het safari kamp.

Geniet in alle openheid van de sterrenhemel – zonder muren of een dak. Omgeven door geluiden en de dieren van de nacht en met enkel een comfortabel bed en een muskietennet. Dit is op en top safari avontuur.

Star bed

Een iets minder intens maar ook prachtig alternatief voor sleep outs is star beds. Dit is vaak een bed dat bijvoorbeeld op het dak van de kamer is geplaatst of naar buiten kan worden gerold op de veranda. In dit geval breng je de nacht door in dit bed en ben je eveneens buiten in de natuur maar wel met het comfort van de lodge binnen direct handbereik.

Beste locaties voor sleep outs en star beds

Maatwerk safari’s naar Afrika.
Jouw interesse. Onze expertise.


Gebaseerd op jouw persoonlijke wensen biedt Inspired by Safaris onafhankelijk advies, ontwerpen we volledig unieke safari programma’s of
passen we bestaande trips aan.