Kalahari, Okavango en Linyanti – 9 nachten

Van uitbundig tot desolaat

Deze luxe safari is gericht op drie totaal uiteenlopende wildernis ervaringen in het hart van Botswana’s beste natuurgebieden. Van schaarse wildernis tot Botswana’s meest diverse roofdieren populaties – dit zijn drie exclusieve safari belevenissen in één.

Kalahari, Okavango en Linyanti 

Central Kalahari Game Reserve is Botswana’s grootste reservaat en biedt een uitzonderlijke woestijn belevenis. Ga op zoek naar groot wild als bruine hyena, de zwartgemaande Kalahari leeuw en de onverschrokken gemsbok. En ontdek welke biologische aanpassingen de natuur maakt om te overleven in een van ‘s werelds oudste woestijnen.

Dit geïsoleerde deel van de Okavango Delta wordt gekenmerkt door intense overstromingen en biedt een puur water georiënteerde safari belevenis. Verken de overvloed aan kanalen, waterwegen en moeraslanden en ervaar de sereniteit deze wonderbaarlijk water wereld. Typisch zijn speciale (semi) aquatische diersoorten als otters, rode lechwe, sitatunga en meer dan 450 vogelsoorten.

Het Savute kanaal in het schitterende Linyanti Reserve biedt spectaculaire groot wild observatie. De oevers en het bosrijke achterland van dit bio diverse gebied herbergen in het droge seizoen fenomenale olifant concentraties en een van Botswana’s meest diverse roofdier populaties.

  • 3 uitzonderlijke wildernis gebieden
  • hoge en diverse wildconcentraties
  • uitstekende mix van land- en water activiteiten
  • contrastrijke safari van woestijn tot delta
  • 3 kleinschalige, voortreffelijke accommodaties
  • exclusief internationale vlucht
v.a.
€ 7.995
(hoogseizoen € 9.950)

Reisopbouw

Dag 1 tot 4 - Kalahari Plains Camp

Na aankomst in vroege middag op Maun airport wordt je persoonlijk ontmoet en geholpen met je vlucht naar de Kalahari. Hier verblijf je 3 nachten in het bescheiden maar comfortabele Kalahari Plains Camp. Met een mix van voornamelijk game drives en wandel safari bieden professionele natuurgidsen  inzicht in de aanpassingen die het wild en de vegetatie hier maakt om te overleven. Van de zwart gemaande Kalahari leeuw tot de sierlijke gemsbok en bruine hyena – dit is het terrein dat specialisme vereist om te overleven. Tussen januari en april is dit een eersteklas groot wild bestemming, de rest van het jaar een waardevolle contrastrijke belevenis op ene Botswana safari.

Activiteiten: game drives, wandel safari, back of house tour

Verblijf o.b.v. all inclusive (behalve premium), incl. activiteiten 

|

Dag 4 tot 7 – Jacana Camp

Na het ontbijt volgt een vlucht het westen van de Okavango Delta. De komende 3 nachten verblijf je in het bijzonder romantische Jacana Camp, een van de meest geïsoleerde safari kampen van de Delta. Gelegen op een klein maar werkelijk prachtig eiland biedt Jacana de perfecte basis voor het ontdekken van de wonderbaarlijke waterwereld van de Okavango. Jacana Camp is tussen mei – september omgeven door water. Activiteiten zijn zeker in deze periode uitlsuitend water georiënteerd en focussen zich op het ontdekken van het speciaal aangepaste leven in dit bio diverse terrein. Typische diersoorten zijn otter, rietbok, rode lechwe en sitatunga. Ook Jacana Camp is een vogelaarsparadijs met ongeveer 450 vogelsoorten.

Activiteiten: wandel safari, kano safari, boot safari, sport vissen, game drive

Verblijf o.b.v. all inclusive (behalve premium), incl. activiteiten  

|

Dag 7 tot 10 – Savuti Camp

In de ochtend verlaat je Jacana Camp met het vliegtuig en verruil je de waterrijke Okavango voor het immense Linyanti Reserve. Het kleinschalige en charmante Savuti Camp ligt direct aan het Savute kanaal en biedt een eerste klas safari belevenis. Zeker in het droge seizoen tussen juni en oktober kent dit gebied fenomenale wild concentraties. Enorme olifant kuddes, roan – en sabel antiloop en ook giraf en wildebeest worden gevolgd door roofdieren als leeuw, luipaard, cheeta, wilde hond en hyena. Savuti Camp biedt een overwegend land georiënteerde safari belevenis. Daarnaast biedt Savuti Camp een zinderende sleep out belevenis voor de liefhebber. Vol overtuiging en met een hoge mate van exclusiviteit -dit is groot wild safari zonder concessies!

Activiteiten: sleep out, game drives, avond safari, wandel safari, boot safari,

Verblijf o.b.v. all inclusive (behalve premium), incl. activiteiten

|

Dag 10 – terugreis naar Kasane airport

In de loop van de ochtend vertrek je vanaf Savuti Camp per vliegtuig naar de internationale luchthaven van Kasane. Hier wordt je persoonlijk geassisteerd en geholpen tijdens check in en immigratie voor de vroege middag vlucht naar Amsterdam.

Kalahari, Okavango en Linyanti – 9 nachten
Lees verder

Maatwerk safari’s naar Afrika.
Jouw interesse. Onze expertise.


Gebaseerd op jouw persoonlijke wensen biedt Inspired by Safaris onafhankelijk advies, ontwerpen we volledig unieke safari programma’s of
passen we bestaande trips aan.