Honeymoon Botswana incl. Vic Falls – 11 nachten

Zambia en Botswana

Deze maatwerk safari combineert het spectaculaire Zambezi rivierfront en de Victoria watervallen in Zambia met de uitzonderlijke wildconcentraties van Chobe en de Okavango Delta in Botswana. In perfecte isolatie eindigt deze trip in de rauwe schoonheid van de Kalahari woestijn.

Contrastrijk van A tot Z

Maar wat deze safari echt zo bijzonder maakt zijn de scherpe tegenstellingen. Kampeer in stijl in het hart van de Chobe wildernis, ontdek de weelderige moeraslanden van de Delta en verlies je zelf in de onmetelijk witte horizon van de Makgadikgadi zoutpannen – dit is premium Botswana vol met safari-avontuur.

Exceptionele safarikampen

De centrale rol in deze inspirerende safari wordt ingevuld door vier exceptionele safarikampen. Romantisch en avontuurlijk, traditioneel en modern, luxe en eenvoudig – ook hier zorgen briljante tegenstellingen voor buitengewoon intense safaribelevenis.

  • romantisch safari-avontuur naar 4 fenomenale natuurgebieden
  • hoge en diverse wildconcentraties, 1e klas groot wild observatie
  • afwisselend activiteitenaanbod op zowel land- als water
  • contrastrijk, intens en zeer comfortabel
  • originele en exceptionele safarikampen
  • exclusief internationale vlucht
v.a.
€ 11.950
(hoogseizoen € 14.500)

Reisopbouw

Dag 1 tot 3 - Tongabezi

Deze safari start op de luchthaven van Livingstone waar je in de ochtend arriveert en waar je persoonlijk wordt ontmoet voor je transfer (½ uur) naar Tongabezi Lodge. Deze voortreffelijke kleinschalige lodge ligt aan de oevers van de Zambezi rivier 20 km stroomopwaarts van de Victoria Watervallen en wordt gekenmerkt door fantastische service en elegante hosting. Deze bijzonder romantische en stijlvolle locatie is je thuisbasis voor de komende 2 nachten en de eerste in een reeks van uitzonderlijke lodges en kampen. Tijdens je verblijf verken je de omgeving met een indrukwekkend bezoek aan de majestueuze Victoria watervallen. Daarnaast is er keuze uit een ruim aanbod van activiteiten maar mag een rivier cruise over de briljante Zambezi rivier niet ontbreken. Geen echte safari-omgeving toch biedt de natuurlijke setting van de Zambezi hier typisch groot wild waaronder nijlpaard, olifant, buffel en nijlkrokodil.

Activiteiten: eiland lunch en wandel safari, vissen, mountain biken, victoria watervallen, Batoka ravijn wandeling, museum bezoek

Verblijf o.b.v. all inclusive (behalve premium), incl. activiteiten

|

Dag 3 tot 6 – Savute under Canvas

Na het ontbijt volgt een transfer en een kort vlucht naar de regio Savute – een van de meest wildrijke delen van het Chobe NP in Botswana. Gekenmerkt door de grootste olifant concentratie van het continent en bekend om haar uitzonderlijke leeuwen populatie – dit is waar je eerste safaribelevenis begint. Hier in het hart een desolate wildernis biedt het fantastische Savute Under Canvas een eersteklas kampeer belevenis in stijl. Met een hoge dosis exclusiviteit draait het hier om eenvoud, bijzondere service en op en top safari. Met 3 dagen game drives op hoog niveau probeer je het typische Savute groot wild als leeuw, olifant, luipaard, hyena, wilde hond te observeren. Savute Under Canvas is een mobiel safarikamp dat meerdere malen per jaar verhuist en in het droge seizoen toegang biedt tot het waterrijke Savute kanaal in een anderszins droog landschap.

Activiteiten: game drives

Verblijf o.b.v. all inclusive (behalve premium), incl. activiteiten  

|

Dag 6 tot 9 – Nxabega Tented Camp

Vanuit Chobe brengt een kort vlucht je naar Nxabega Tented Camp in het zuiden van de Okavango Delta. Hier verruil je de authentieke kampeer belevenis voor een luxe en stijlvol safarikamp omgeven door de serene moerasgebieden en waterwegen van de Okavango Delta. In de vloedperiode tussen juli en oktober biedt Nxabega Tented Camp een uitzonderlijke waterbelevenis met activiteiten als mokoro -, boot- en wandel safari. De beboste eilanden, grote kanalen en stroompjes vormen dan het toneel voor vooral (semi) aquatisch zoogdieren en vogels. Tijdens de laagwater periode tussen nov en mei biedt Nxabega Tented Camp ongewoon veel groot wild waaronder olifant, leeuw en buffel. Het is de lage waterstand die dan grasrijke open vlaktes biedt aan diverse herbivoren. Deze periode vormen game drives de hoofdactiviteit.

Activiteiten: boot- en mokoro safari, vissen, wandel safari, avond safari, game drives, massage (extra kosten), helikopter vlucht (extra kosten)

Verblijf o.b.v. all inclusive (behalve premium), incl. activiteiten

|

Dag 9 tot 12 – San Camp

In de ochtend vertrek je met het vliegtuig en verruil je de weelderige Okavango Delta voor de rauwe schoonheid van de Makgadikgadi zoutpannen. In een schitterend wit landschap van betoverende schoonheid ligt het intieme San Camp. Met maar 7 luxe safaritenten biedt dit zeer comfortabele kamp je een absoluut unieke safaribelevenis. In een atmosfeer van de ontdekkingsreizigers van de vorige eeuw biedt San Camp naast eersteklas service en accommodatie een hoogst ongewone range van fantastisch georganiseerde natuur activiteiten. Met spaarzame groot wild concentraties tussen juni en oktober draait de belevenis om quad bike safaritochten, wandel safari met bush men en interactie met een gehabitueerde meerkat kolonie. Game drives en avond safari complementeren dit unieke programma.

Activiteiten: game drives, avond safari, wandel safari, quad biking, meerkatten interactie, paardrijden (extra kosten)

Verblijf o.b.v. all inclusive (behalve premium), incl. activiteiten

|

Dag 12 – terugreis naar de internationale luchthaven van Maun

In de loop van de ochtend vertrek je vanaf San Camp per vliegtuig terug naar de internationale luchthaven van Maun. Hier wordt je persoonlijk geassisteerd en geholpen tijdens check in en immigratie voor de vroege middag vlucht naar Amsterdam.

 

Honeymoon Botswana incl. Vic Falls – 11 nachten
Lees verder

Maatwerk safari’s naar Afrika.
Jouw interesse. Onze expertise.


Gebaseerd op jouw persoonlijke wensen biedt Inspired by Safaris onafhankelijk advies, ontwerpen we volledig unieke safari programma’s of
passen we bestaande trips aan.