Contrastrijk Botswana safari – 9 nachten

Contrastrijk en origineel

Drie premium wildernis gebieden in de Kalahari woestijn, het moerasland van de Okavango Delta en de bosrijke oevers van Chobe NP vormen de basis voor deze uitzonderlijke safari.

Daarnaast voorzien kleinschalige en bijzonder authentieke accommodaties in gespecialiseerde natuuractiviteiten voor het verkennen van deze uiteenlopende soorten habitat.

Kalahari, Okavango Delta en Chobe

Het enorme Central Kalahari Game Reserve biedt een bijzondere woestijn belevenis. Naast een focus op gespecialiseerde diersoorten draait het hier om het verkennen van de aanpassingen die de natuur heeft gemaakt om te overleven in een van ‘s werelds oudste woestijnen.

De west Okavango Delta bied met de immense Jao vlakten daarentegen een puur water georiënteerde safaribelevenis. Met een sterke nadruk op het verkennen van de overvloed aan waterwegen focust dit deel van de safari zich op (semi) aquatische diersoorten als otters, rietbok en vogels.

De Chobe rivier oever en de bosrijke diepe zandgronden ten zuiden van deze levensader vormen het toneel voor het traditionele safarigedeelte van deze reis. Hier vind je eersteklas groot wild observatie te midden van Botswana’s hoogste olifant concentraties.

  • 3 afwisselende natuurgebieden in 9 nachten
  • voortreffelijke accommodaties op premium locaties
  • uitstekende balans tussen comfort én avontuur
  • hoge en diverse groot wildconcentraties
  • woestijn, moeras én rivierlandschap
  • exclusief internationale vlucht
v.a.
€ 7.495
(hoogseizoen € 7.995)

Reisopbouw

Dag 1 tot 4 - Kalahari Plains Camp

Na aankomst in vroege middag op Maun airport wordt je persoonlijk ontmoet en geholpen met je vlucht naar de Kalahari. Hier verblijf je 3 nachten in het bescheiden maar comfortabele Kalahari Plains Camp. Met een mix van voornamelijk game drives en wandel safari bieden professionele natuurgidsen  inzicht in de aanpassingen die het wild en de vegetatie hier maakt om te overleven. Van de zwart gemaande Kalahari leeuw tot de sierlijke gemsbok en bruine hyena – dit is het terrein dat specialisme vereist om te overleven. Tussen januari en april is dit een eersteklas groot wild bestemming, de rest van het jaar een waardevolle contrastrijke belevenis op ene Botswana safari.

Activiteiten: game drives, wandel safari, back of house tour

Verblijf o.b.v. all inclusive (behalve premium), incl. activiteiten 

|

Dag 4 tot 7 – Pelo Camp

Na het ontbijt volgt een vlucht het westen van de Okavango Delta. De komende 3 nachten verblijf je in het charmante Pelo Camp, een van de kleinste safarikampen van de Delta. Ontdaan van onnodige luxe maar met groot comfort is dit de perfecte basis voor het ontdekken van de wonderbaarlijke waterwereld van de Okavango. Pelo Camp is voor het grootste deel van het seizoen omgeven door water. Activiteiten zijn dan ook nagenoeg allemaal water georiënteerd en focussen zich op het ontdekken van het speciaal aangepaste leven in dit bio diverse terrein. Typische diersoorten zijn otter, rietbok, rode lechwe en sitatunga. Pelo Camp is een vogelaarsparadijs met ongeveer 450 vogelsoorten biedt dit deel van de Delta ongekende diversiteit.

Activiteiten: wandel safari, kano safari, boot safari, sport vissen

Verblijf o.b.v. all inclusive (behalve premium), incl. activiteiten  

|

Dag 7 tot 10 – Chobe Under Canvas

In de ochtend verlaat je Pelo Camp met het vliegtuig en verruil je de waterrijke Okavango voor het Chobe NP.  Gekenmerkt door de grootste olifant concentratie van het continent en bekend om haar uitzonderlijke concentraties herbivoren en roofdieren – dit is groot wild observatie op en top. Hier in het noorden van de Chobe wildernis biedt het fantastische Chobe Under Canvas een eersteklas kampeer belevenis in stijl. Met een hoge dosis exclusiviteit draait het hier om eenvoud, wild observatie en een bijzonder hoog service niveau. Met 3 dagen exceptionele game drives probeer je het typische Chobe wild waaronder buffel, olifant, leeuw, luipaard, hyena te observeren.

Activiteiten: game drives

Verblijf o.b.v. all inclusive (behalve premium), incl. activiteiten

|

Dag 10 – terugreis naar Kasane airport

In de loop van de ochtend vertrek je vanaf Chobe Under Canvas per auto voor je transfer naar de internationale luchthaven van Kasane. Hier wordt je persoonlijk geassisteerd en geholpen tijdens check in en immigratie voor de vroege middag vlucht naar Amsterdam.

Contrastrijk Botswana safari – 9 nachten
Lees verder

Maatwerk safari’s naar Afrika.
Jouw interesse. Onze expertise.


Gebaseerd op jouw persoonlijke wensen biedt Inspired by Safaris onafhankelijk advies, ontwerpen we volledig unieke safari programma’s of
passen we bestaande trips aan.