Savute Under Canvas

Savute Under Canvas ligt in het Savute gebied van het Chobe national park en verhuist tussen verschillende exclusieve camp sites gedurende het hele jaar. Dit levert uitstekende posities op dichtbij of te midden van de groot wild concentraties rond het natuurlijke Savute kanaal. Met maar 5 tenten biedt Savute Under Canvas een exclusieve belevenis.

Algemeen

Savute Under Canvas biedt net als haar zuster kamp Chobe Under Canvas een authentieke en zeer comfortabele Afrikaanse bush ervaring. Dit mobiele safari kamp biedt naast hoge standaarden een heerlijk avontuurlijke safari belevenis. Hier geniet je van de opwinding en eenvoud die kamperen biedt in het midden van Afrika’s ongerepte wildernis.

In het kort
 • avontuurlijke, authentieke mobiel safari kamp ervaring
 • bijzonder wildrijke omgeving - met name van juli t/m oktober
 • exceptioneel service- en natuurgidsen niveau
 • kleinschalig, persoonlijk en bijzonder romantisch

Beste reistijd Savute Under Canvas

De beste reistijd voor een safari in Chobe Under Canvas is normaal gesproken tijdens de droge periode wanneer de concentraties groot wild het hoogst zijn. Maar ook buiten deze periode biedt het Chobe ecosysteem goede safari mogelijkheden. Daarnaast hebben persoonlijke interesses invloed op welke periode het meest geschikt is voor jouw safari. Een precies advies blijft dus maatwerk.
JAN
FEB
MRT
APR
MEI
JUN
JUL
AUG
SEP
OKT
NOV
DEC
 Mogelijke reistijd
 Goede reistijd
 Ideale reistijd

Bio diversiteit

Het desolate en ruige landschap van Savute vormt een scherp contrast met de weelderig rivier oevers van de Chobe rivier, verder noordelijk. Het belangrijkste geografische kenmerk van dit gebied is het Savute kanaal waaromheen eindeloos zandveld, grasland en beboste savanne de voornaamste vegetatie zones vormen.

Savute is een intens wild gebied bekend van grote concentraties olifant en enorme troepen leeuwen tot wel 40 individuen sterk. Maar ook roofdieren zoals hyena, wild hond, luipaard en cheeta zijn met enige geluk goed te observeren. Daarnaast staat het gebied bekend om een buitengewone vogel diversiteit.

Voorzieningen

Met 5 comfortabele canvas safari tenten is Savute Under Canvas een uiterst intiem safari kamp. De excellente en persoonlijk service benadrukt de sociale en warme atmosfeer.

De tenten zijn eenvoudig maar zeer comfortabel, ruim en licht en voorzien van een eigen badkamer met toilet en bucket shower. Een kleine veranda biedt de mogelijkheid tot verkoeling in de schaduw tijdens de luie uurtje van de middag.

De bar en restaurant tent biedt een hoge standaard van service en maaltijden. Gasten genieten van een eigen persoonlijke butler en de fantastische diners worden geserveerd onder de sterrenhemel en de sociale en persoonlijke setting van het kamp wordt benadrukt door de gezamenlijke maaltijden.

Activiteiten

 • game drives

Locatie en toegang

Dit prachtige kleine mobiele safari kamp is gesitueerd in het westen van Chobe national park in het Savute gebied.

De dichtstbijzijnde airstrip is Savute en ligt op 30 minuten rijden.

Child policy

Leeftijd: 12 jaar

Praktische details

 • Wifi – nee
 • Stroom 220 V – ja, in de lounge en 4 x 4’s
 • Telefoon bereik – nee
 • Was service inbegrepen – nee
 • Kluis of lock box – nee, afgeven bij manager
 • Maaltijden – gezamenlijk
 • Zwembad – nee
 • Afstand airstrip – 30 minuten
 • Privé concessie – nee
 • Open – gesloten 3 januari tot 7 februari

Exclusieve locaties in Savute regio

Savute Under Canvas verhuist gedurende het jaar tussen de beste campsites in west Chobe NP en biedt toegang tot de hoge wildconcentraties van de Savute regio.

Maatwerk safari’s naar Afrika.
Jouw interesse. Onze expertise.


Gebaseerd op jouw persoonlijke wensen biedt Inspired by Safaris onafhankelijk advies, ontwerpen we volledig unieke safari programma’s of
passen we bestaande trips aan.