Chobe National Park

Chobe is een enorme safari wildernis van bijna 11.000 km2 in noord BotswanaChobe vormt een essentiële schakel in een grens overstijgend natuurgebied en combineert hoge wild concentraties met grote contrasten.

Algemeen

Inspired by Safaris focust zich in Chobe National Park uitsluitend op de westelijke Savute regio en het noordelijke Chobe rivierfront. Beide gebieden herbergen enorme wild concentraties met name in het droge seizoen en bieden met grote regelmaat formidabele safari mogelijkheden.

Nadruk van de natuuractiviteiten in Chobe ligt overwegend op game drives, aangevuld met boot safari. Park regulering voorkomt avond activiteiten, wandel safari en off road driving.

In het kort
  • Chobe is bekend om haar enorme olifanten populatie
  • buitengewoon hoge wild concentraties in juli - oktober
  • uitstekend voor leeuw, luipaard, hyena en wilde hond
  • Botswana's oudste nationaal park

Beste reistijd Chobe NP

De beste reistijd voor een safari in Chobe NP is normaal gesproken tijdens de droge periode wanneer wild concentraties het hoogst zijn. Ook buiten deze periode zijn er uitstekende safari mogelijkheden. Persoonlijke interesses hebben invloed op welke periode het meest geschikt is voor jouw safari. Een precies advies blijft dus maatwerk.
JAN
FEB
MRT
APR
MEI
JUN
JUL
AUG
SEP
OKT
NOV
DEC
 Mogelijke reistijd
 Goede reistijd
 Ideale reistijd

Biodiversiteit

De vegetatie zones in de noordelijke riviervallei zijn divers en bestaan overwegend uit een mix van en beboste savanne, grasland, rivierbos en seizoensgebonden overstromingsvlakten. In het westelijk gelegen droge Savute, domineert een veel rauwere vegetatie mix het land. Hier vind je voornamelijk beboste savanne, struik savanne en moerasland rond het Savuti kanaal.

De water- en vegetatie rijke delen rond de Chobe rivier herbergen de hoogste concentratie olifant van Afrika. Maar ook grote kuddes buffel en een buitengewoon gezonde roofdieren populatie zorgt voor fenomenale wild observatie.

Savute vormt met een bijna woestijnachtige omgeving een sterk contrast tot de Chobe rivier oevers. Aangetrokken door het moerasland en beboste savanne zijn hier olifant, wildebeest en zebra veelvoorkomende herbivoren, gevolgd door roofdieren als leeuw, hyena en wilde hond.

Massa toerisme

Belangrijk om te vermelden bij een bezoek aan Chobe is dat binnen het nationale park geen exclusiviteit wordt geboden in de vorm van privé concessies. Met name in de goed bereikbare gebieden in het noorden van het park kan de hoeveelheid safari verkeer afbreuk doen aan de authenticiteit van de safari belevenis. Vooral in de maanden juli tot oktober kan het druk zijn.

Daar staat tegenover dat de grote diversiteit en hoeveelheid aan wild dit gebied met recht een van de populairste safari regio’s van Botswana maakt.

Bereikbaarheid

Chobe is dagelijks per vliegtuig verbonden vanuit Maun en Kasane en omringende wild gebieden als de Okavango Delta en Linyanti. Noordelijk gelegen gebieden in het park zijn bereikbaar per auto vanuit Kasane.

Vanuit Livingstone (Zambia) en Vic Falls (Zimbabwe) is Chobe goed bereikbaar per auto 1,5 uur en vliegtuig (10 min).

Chobe – bijzonder wildlife

  • Roofdieren: leeuw, luipaard, cheeta, hyena, wilde hond
  • Herbivoren: olifant, buffel, giraf, wildebeest, impala

Chobe bijzondere vogels

  • Vogelsoorten: African fish eagle, tawny eagle, lilac breasted roller, woodland kingfisher, black heron

Chobe is Botswana’s olifanten bolwerk

Chobe NP is een natuurgebied dat zeker in het droge seizoen rond waterbronnen als de Chobe rivier fenomenale wild concentraties biedt.

Maatwerk safari’s naar Afrika.
Jouw interesse. Onze expertise.


Gebaseerd op jouw persoonlijke wensen biedt Inspired by Safaris onafhankelijk advies, ontwerpen we volledig unieke safari programma’s of
passen we bestaande trips aan.