Mekoro safari – kano van de delta

Wat is een mekoro safari?

De mekoro (ook gespeld als makoro of mokoro) is een type kano die veel gebruikt wordt in de Okavango Delta van Botswana. De mekoro wordt traditioneel gemaakt uit de stam van een grote, lange boom zoals de ebben- of worstenboom. Tegenwoordig worden met name in de safari industrie de mekoro’s gemaakt van duurzame glasvezel.

Een mekoro safari is een rustgevende activiteit waarbij je in een traditionele kano wordt voort gepunterd door je gids. Deze trips meanderen door een netwerk van smalle waterkanalen en open seizoensgebonden overstroomde lagunes.

Vier mensen in een kano in de delta met op de achtergrond een olifant

Waarom een mekoro safari en wat kun je zien?

Vaak duurt deze activiteit zo’n 2 tot 3 uur en is vooral gericht op het observeren van waterafhankelijke diersoorten. Normaal gesproken zijn dit verschillende (water-) vogels en kikkers en (semi) aquatische diersoorten als otter, rode litschwie bok en waterbok. Met enige regelmaat wordt er ook ander wild waargenomen waaronder fantastische ontmoeting met olifant.

Van belang is dat deze activiteit in principe niet is gericht op het observeren van groot wild. Het biedt juist een hele serene en vredevolle  afwisseling van de game drives en boot safari’s welke altijd zijn voorzien van motorgeluid.

Het is echt heerlijk om over het water te glijden en te luisteren naar de vogels en het geritsel van de papyrus stengels. Een mekoro safari biedt uitstekende kansen op het maken van schitterende landschapsfoto’s. Vanuit de mekoro is het contrast tussen het spiegelende donkere water, het groene gras en riet en de blauwe lucht enorm.

Wanneer is het mogelijk een mekoro safari te maken?

Deze activiteit is mogelijk en veruit op zijn best tijdens de piek van de vloedperiode in Okavango delta. Afhankelijk van de locatie van het safari kamp is dit normaal gesproken in de maanden juni tot september. Daarnaast zijn er een paar safari kampen waar mekoro safari nagenoeg het gehele jaar worden aangeboden.

Varen door de Okavango Delta met een kano

De beste locaties en accommodaties

Botswana:

 

Maatwerk safari’s naar Afrika.
Jouw interesse. Onze expertise.


Gebaseerd op jouw persoonlijke wensen biedt Inspired by Safaris onafhankelijk advies, ontwerpen we volledig unieke safari programma’s of
passen we bestaande trips aan.