Baines Camp

Baines Camp is aangenaam en kleinschalig en ligt aan de oevers van de Boro rivier. Tijdens de hoog water periode van +/- juni tot okt worden uitstekende water activiteiten aangeboden, waaronder mokoro – en boot safari.

Algemeen

Baines Camp biedt ook uitstekende game drive mogelijkheden, die afhankelijk van de waterstand ook in de avond worden aangeboden. Daarnaast worden korte, maar uitstekende wandelsafaris georganiseerd.

In het kort
 • uitstekende land- en water activiteiten, juni - okt
 • kleinschalig, romantisch en aantrekkelijk geprijsd
 • schitterende locatie aan de Boro rivier
 • hoge wildcencentraties, het hele jaar door

Beste reistijd voor Baines Camp

De beste reistijd voor een safari in Baines Camp is normaal gesproken tijdens de droge periode wanneer het hoge water de beste allround safari belevenis biedt. Ook buiten deze periode zijn er goede safari mogelijkheden. Persoonlijke interesses hebben invloed op welke periode het meest geschikt is voor jouw safari. Een precies advies blijft dus maatwerk.
JAN
FEB
MRT
APR
MEI
JUN
JUL
AUG
SEP
OKT
NOV
DEC
 Mogelijke reistijd
 Goede reistijd
 Ideale reistijd

Biodiversiteit

De directe omgeving van het kamp biedt een typische mix van Okavango Delta habitat bestaande uit seizoensgebonden overstromingsvlakte, diepe kanalen en rivieren en beboste eilanden. Het safari kamp ligt in de enorme 1.050 km2 grote Stanley’s privé concessie welke wordt gerekend tot een van de meest onverstoorde wildernissen van Botswana.

Groot wild concentraties in dit gebied zijn minder intens dan in andere delen van de Delta. Dit wordt veroorzaakt doordat tijdens de hoog water periode veel land onderstroomt en grote grazers gedwongen op zoek te gaan naar drogere gebieden. Desalniettemin biedt deze regio reële kansen op herbivoren als olifant, buffel, giraf, zebra, wrattenzwijn maar ook roofdieren zoals leeuw, luipaard, wilde hond en hyena worden waargenomen.

De wild concentratie in de periode november – april is weliswaar minder betrouwbaar, maar door het lage water niveau is er veel meer terrein is beschikbaar voor game drive activiteiten. Dit is ook de periode dat grote aantallen dieren door deze regio migreren maar het is moeilijk om deze bewegingen te voorspellen.

Doordat in deze periode scherpere tarieven gelden en de kans op een uitstekende safari zeker aanwezig is kan het de moeite waard zijn om dit te overwegen. Daarbij komt dat zeker ook op korte termijn voor het hoogseizoen vaak een krappe beschikbaarheid geldt.

Voorzieningen 

Met 5 suites gebouwd in een lommerrijke bosschage aan de rand van een lagune van de Boro rivier is dit een kleinschalig en intiem safari kamp.

De suites zijn gebouwd op een houten platform boven het water. De muren zijn gemaakt van een bijzondere mix van cement en gerecyclede frisdrank blikjes voor isolatie en elke suite heeft een met riet gedekt dak.

De kamers zijn ruim maar bieden een vrij eenvoudige en bescheiden inrichting voor de prijsklasse. Daarmee mist het oog voor detail dat wel in andere kampen wordt geboden. Desalniettemin is het een zeer comfortabel geheel met een uitstekend bed, ruime badkamer een grote privé veranda.

Dagelijks wordt je aangeboden om onder de sterren op je eigen veranda te slapen, een prachtige en waardevolle extra die het service team fantastisch uitvoert.

De gemeenschappelijke lounge, bar en het restaurant zijn net als de kamers van dezelfde constructie gemaakt en biedt een plezierig geheel. Puntje van kritiek is dat ook hier net wat oog voor detail ontbreekt waardoor het zich niet echt onderscheid.

Er is een sfeervolle kampvuur plaats aan de rand van de lagune. Maaltijden worden in een mix van privé en gezamenlijk settings genuttigd.

Er is een prettig klein zwembad met ligbedden en twee heerlijk overdekte lounges nabij het centrale gebouw.

Een activiteit als de olifant interactie maakt dat bovenstaande commentaren toch naar de achtergrond verdwijnen, want voor deze activiteit alleen is het bezoek al gerechtvaardigd.

Activiteiten

 • game drives
 • avond safari (seizoenafhankelijk)
 • boot safari (seizoenafhankelijk)
 • wandel safari
 • mokoro safari (seizoen afhankelijk)
 • olifant interactie (extra kosten maar absoluut onmisbaar!)

Locatie en toegang

Het safari kamp ligt in het noorden van de Stanley’s privé concessie in het zuid oosten van de Okavango Delta. Het is bereikbaar per vliegtuig vanuit Maun en Kasane. Baines Camp ligt op ongeveer 60 minuten rijden van de airstrip.

Child policy

Leeftijd: 6 jaar +

Praktische details

 • Wifi – ja, in de tent
 • Stroom 220 V – ja, in de kamer
 • Telefoon bereik – nee
 • Was service inbegrepen – ja
 • Kluis of lock box – ja
 • Maaltijden – gezamenlijk en privé
 • Zwembad – ja
 • Afstand airstrip – 60 minuten
 • Privé concessie – ja
 • Open – hele jaar

Gelegen in de zuid oost Okavango Delta

Baines Camp combineert een zeer comfortabele allround safari belevenis met verregaande en persoonlijke ontmoeting met olifanten.

 

Maatwerk safari’s naar Afrika.
Jouw interesse. Onze expertise.


Gebaseerd op jouw persoonlijke wensen biedt Inspired by Safaris onafhankelijk advies, ontwerpen we volledig unieke safari programma’s of
passen we bestaande trips aan.