Moremi Game Reserve

Moremi Game Reserve is een sensationeel natuurreservaat in het hart van Okavango Delta. Deze ongerepte wildernis is bijna 5.000 km2 groot en biedt exceptionele safari mogelijkheden.

Algemeen

Chief’s Island en de Moremi landtong zijn de twee grootste permanente landmassa’s van de Okavango Delta. Het zijn juist deze droge gebieden in het Moremi GR die tijdens de vloed periode een droog en voedselrijk heenkomen bieden aan de enorme wild concentraties van de omringende gebieden.

Moremi’s exceptionele reputatie komt voor een aanzienlijk deel door de fenomenale Mombo privé concessie. Dit buitengewoon bio diverse gebied in het noordwesten van Chief’s Island herbergt de meest consistente groot wild concentraties van Afrika – het hele jaar door.

In het kort
  • hoge wild concentraties tijdens periode juni - oktober
  • uitzonderlijk talrijke en diverse roofdieren populatie
  • alle leden van de 'Big 5' aanwezig op Chief's Island
  • de locatie van Afrika's beste en meest exceptionele privé concessie

Beste reistijd Moremi GR

De beste reistijd voor een safari in Moremi GR is normaal gesproken tijdens de droge periode wanneer de wild concentraties het hoogst zijn. Ook buiten deze periode zijn er uitstekende safari mogelijkheden. Persoonlijke interesses hebben invloed op welke periode het meest geschikt is voor jouw safari. Een precies advies blijft dus maatwerk.
JAN
FEB
MRT
APR
MEI
JUN
JUL
AUG
SEP
OKT
NOV
DEC
 Mogelijke reistijd
 Goede reistijd
 Ideale reistijd

Biodiversiteit

De belangrijkste vegetatie zones op Chief’s Island en de Moremi landtong bestaan voor 80% uit mopane bos. De overige gebieden in Moremi GR worden gedomineerd door permanent moerasland, overstromingsvlakte, grasland en rivierbos.

Veel voorkomende herbivoren zijn olifant, zebra, buffel, wildebeest, tsessebe, giraf en impala. Maar ook speciaal aangepaste en (semi) aquatische diersoorten als sitatunga, rode lechwe (litschwie waterbok), krokodil en nijlpaard zijn talrijk in de waterrijke delen van het reservaat.

De exceptionele omvang van de herbivoren populatie zorgt voor een uitzonderlijke verscheidenheid aan roofdieren waarvan de leeuw het meest dominant is. Chief’s Island is een van de allerbeste gebieden om leeuw, luipaard, cheeta, wilde hond, jakhals en hyena te observeren.

De combinatie tussen permanent droog land en water in het hart van de Okavango Delta biedt een exceptioneel hoge diversiteit aan vogels. Met een totaal van 530 vogelsoorten zijn bijzondere soorten als Pel’s fishing owl en African skimmer met enig geluk zijn waar te nemen.

Bereikbaarheid

Moremi is dagelijks per vliegtuig bereikbaar vanuit Maun en Kasane en omringende wild gebieden als de Linyanti en Chobe.

Moremi – bijzonder wildlife

  • Roofdieren: leeuw, luipaard, cheeta, hyena, wilde hond
  • Herbivoren: olifant, buffel, rode lechwe, sitatunga waterbok, rietbok

Moremi bijzondere vogels

  • Vogelsoorten: Pel’s visuil, slaty egret, African jacana, pink backed pelican, African skimmer

Het hart van de Okavango Delta

Moremi GR is een ongerepte, sublieme safari wildernis en het thuis van Botswana’s meest wildrijke privé concessie.

Maatwerk safari’s naar Afrika.
Jouw interesse. Onze expertise.


Gebaseerd op jouw persoonlijke wensen biedt Inspired by Safaris onafhankelijk advies, ontwerpen we volledig unieke safari programma’s of
passen we bestaande trips aan.