Zimbabwe

Safari's van wereldklasse

Zimbabwe is een safari bestemming die bekend is om de allerbeste natuurgidsen van het continent. En daar verwacht je natuurlijk wat van. Fenomenale nationale parken, schitterende landschappen en een bijzonder welkome bevolking. Zimbabwe is safari op zijn allerbest.  

Algemeen

Recente positieve ontwikkelingen betekenen ongetwijfeld dat de populariteit van Zimbabwe als safari bestemming in de komende jaren zal toenemen. En terecht – want het zijn de Zimbabwanen met hun overweldigende gastvrijheid en vakkennis die hun land tot een ware premium safari bestemming maken.

Hier vind je de befaamde ‘Big 5’ en leer je over de essentie van het gidsen. Zimbabwe pakt je safari hart en laat je niet meer los.

In het kort
  • de meest vakkundige natuurgidsen van het continent
  • spectaculaire natuurgebieden met enorme groot wild concentraties
  • ongerept, wild en nog altijd weinig bezocht
  • warme, sprankelende gastvrijheid met ziel

Beste reistijd Zimbabwe

De beste reistijd voor een safari in Zimbabwe is normaal gesproken tijdens de periode mei - oktober. Zowel regionale verschillen als persoonlijke interesses hebben invloed op welke periode het meest geschikt is voor jouw safari. Een precies advies blijft dus maatwerk.
JAN
FEB
MRT
APR
MEI
JUN
JUL
AUG
SEP
OKT
NOV
DEC
 Mogelijke reistijd
 Goede reistijd
 Ideale reistijd

Ruim 50.000 km2 beschermd natuurgebied

Met een landoppervlak van 390.000 km2 waarvan ruim 13% is aangemerkt voor conservatie biedt Zimbabwe een enorme verscheidenheid aan nationale parken en beschermde gebieden. De voornaamste geografische zones in Zimbabwe zijn laagveld vallei, midveld plateau en bergachtig hoogland en deze vormen de basis voor de grote diversiteit aan planten en dieren.

Maar waar ga je het best naar toe? En welke periode biedt jou wensen de meeste ruimte?

De Victoria watervallen

Net als in Zambia concentreert een aanzienlijk deel van het toerisme in Zimbabwe zich rond de Victoria watervallen. En terecht. Want dit is een fenomenale attractie die zonder twijfel een van de hoogtepunten van een bezoek aan Zimbabwe is. Een waar spektakel om te zien, de Zambezi rivier stort zich hier over een breedte van 1.7 km ruim 100 meter de diepte van het Batoka ravijn in.

‘Zim’ of ‘Zam’ voor de watervallen?

De grens tussen Zambia en Zimbabwe wordt gevormd door de watervallen en beide bieden imposante uitzichten. Afhankelijk van het seizoen is het antwoord allebei – of Zimbabwe alleen. Beide zijden bieden even imposante blikken maar de kant van Zimbabwe biedt in tegenstelling tot haar buurland ook in de droge periode altijd water.

Gelegen tussen de twee nationale parken van Victoria Falls en Zambezi is het stadje Vic Falls. Dit schattige, compacte dorpje verdient écht een speciale aanbeveling. Rustig, klein en charmant en tevens de uitvalsbasis voor speciale activiteiten rondom de watervallen. Van kleinschalige boot tochten, exclusieve stoom trein diners in koloniale atmosfeer, helikopter vluchten – en nog heel veel meer.

Zambezi National Park

Direct westelijk van het dorpje op een steenworp ligt Zambezi national park waar je in serene wildernis een dagtocht naar de Victoria Watervallen kan afwisselen met klassieke safari activiteiten zoals game drives en boot safari op de Zambezi rivier. Met name groot wild zoals olifant, kaapse buffel, nijlpaard en nijlkrokodil zijn hier veelvoorkomend op slechts een steenworp afstand van het dorpje Vic Falls.

Het westen en het noorden

Wereldklasse safari wordt aangeboden in de nationale parken van Hwange (west) en Manapools (noord). Deze parken vormen het toneel voor hoge concentraties herbivoren  waaronder olifant, kaapse buffel, eland, nijlpaard en waterbok. Maar ook roofdieren als leeuw, luipaard, hyena, cheeta en ook wilde hond zijn talrijk. Het is hier waar safari Zimbabwe echt onweerstaanbaar is.

Halverwege tussen Hwange NP en Mana Pools NP ligt het minder bekende nationale park Matusadona. Gelegen aan de oevers van het schitterende Lake Kariba – het grootste door de mens gemaakte stuwmeer ter wereld – vormt dit een bijzondere bestemming. Na een turbulent verleden met veel stroperij is deze regio op de weg terug en biedt de avontuurlijk ingestelde safari enthousiasteling bijzondere mogelijkheden.

Gelegen in zuidelijk Afrika

Zimbabwe is wild, afgelegen en nog altijd weinig bezocht. Dit is de plek voor een safari weg van de massa.

Maatwerk safari’s naar Afrika.
Jouw interesse. Onze expertise.


Gebaseerd op jouw persoonlijke wensen biedt Inspired by Safaris onafhankelijk advies, ontwerpen we volledig unieke safari programma’s of
passen we bestaande trips aan.