Hwange, Mana Pools, Matusadona en Vic Falls – 12 nachten

4 fenomenale natuurgebieden

Centraal in deze maatwerk safari staan de 4 nationale parken van Victoria Falls, Hwange, Mana Pools en Matusadona. Deze sensationele natuurgebieden bieden samen een onvoorstelbare diversiteit aan landschap, wildconcentraties en natuur activiteiten.

Spectaculaire wildobservatie 

Met een formidabele mix van land- en water georiënteerde safari-activiteiten biedt deze safari toegang tot de meest consistente en diverse wild concentraties van Zimbabwe. Van ‘Big 5wandelsafari tot de majestueuze Victoria Watervallen – dit is avontuurlijk Zimbabwe op zijn allerbest.

Comfortabel bush avontuur

Aan de basis van dit avontuur staan 4 sublieme en originele accommodaties die naast ‘value for money’ een onvervalste bush ervaring bieden. 3 elegante safarikampen en 1 boetiek guesthouse bieden toegang tot het hart van de wildernis en en het charmante dorpje Vic Falls en bieden allemaal uitzonderlijke persoonlijke service.

  • 9 nachten in hart van de wildernis, 3 nachten Victoria Falls
  • uitzonderlijke wildconcentraties en fenomenale landchappen
  • 3 voortreffelijke safarikampen, uitstekende natuurgidsen
  • exclusief internationale vlucht
v.a.
€ 6.300
(hoogseizoen € 7.250)

Reisopbouw

Dag 1 tot 4 - Batonka Guest House

Aankomst in de ochtend op de internationale luchthaven van Victoria Falls. Hier wordt je persoonlijk ontmoet en opgehaald voor je transfer naar het charmante Batonka Guest House. Dit voortreffelijke guest house biedt elegante en persoonlijke service en ligt in een rustige woonwijk op minder dan 2 km van de Victoria Watervallen. De comfortabele kamers liggen verspreid in de ruime tuin rond het centrale koloniale gebouw en bieden een uitstekende uitvalsbasis voor het verkennen van deze schitterende regio. De voornaamste activiteit is uiteraard een bezoek aan de Victoria Watervallen maar dit compacte dorpje heeft zo veel meer te bieden. Naast leuke restaurants en winkeltjes zijn er tal van spectaculaire activiteiten zoals helikoptervluchten boven de Victoria Falls, sunset bootcruise, white water rafting en nog veel meer.

Activiteiten: Victoria Watervallen, Zambezi kano tocht, ravijn hikes, stoomtrein diner en heel veel meer.

Verblijf o.b.v. logies / ontbijt, exclusief activiteiten

|

Dag 4 tot 7 – Davison’s Camp

Een korte vlucht brengt je naar Zimbabwe’s grootste beschermde natuurgebied – Hwange NP. Deze formidabele safariwildernis biedt uitzonderlijke groot wild observatie en is bekend van hoge olifant concentraties en een uitzonderlijke bio diversiteit met meer dan 100 zoogdiersoorten. In het hart van de schitterende Linkwasha privé concessie biedt het charmante Davison’s Camp een echte bush ervaring ontdaan van overbodige luxe. Eenvoudig, stijlvol en met een reeks aan bijzonder kwalitatieve natuur- en ook culturele activiteiten biedt Davison’s Camp een zeer afwisselende safaribelevenis. Dit knusse en schaduwrijke kamp heeft daarnaast een eigenwaterbron die tijdens het droge seizoen voor grote concentraties olifant in – en rond het kamp zorgt.

Activiteiten: game drives, avond safari, wandel safari, cultureel bezoek

Verblijf o.b.v. all inclusive (behalve premiums), incl. activiteiten

|

Dag 7 tot 10 - John’s Camp

Een vlucht brengt je naar het afgelegen Mana Pools NP in de noordelijke gelegen Zambezi vallei. Dit natuurgebied heeft een UNESCO World Heritage status en is Zimbabwe’s best bewaarde safarigeheim. Hier ligt te midden van hoge wild concentraties en een spectaculair landschap het avontuurlijke en klassieke John’s Camp. Dit voortreffelijke safarikamp ligt aan de oevers van de Zambezi rivier in het westen van Mana Pools en biedt niets minder dan een pure wildernis ervaring. Naast persoonlijke service en comfortabele accommodatie zorgt de uitstekende mix van zowel water – als land georiënteerde safari-activiteiten voor een actieve en inspirerende safaribelevenis. Typische diersoorten in de omgeving van John’s Camp zijn olifant, buffel, luipaard, hyena en leeuw.

Activiteiten: wandelsafari, game drives, avond safari, boot safari, vissen, sleep out en cultureel bezoek

Verblijf o.b.v. all inclusive (behalve premiums), incl. activiteiten

|

Dag 10 tot 13 – Changa Safari Camp

Na een korte vlucht arriveer in de schitterende en rauwe wildernis van het Matusadona NP, gelegen aan de oevers van Lake Kariba. In de haast droomachtige setting de zambezi vallei met haar puntige bergen, helder water en karakteristieke vegetatie ligt het voortreffelijke Changa Safari Camp. Dit safarikamp biedt een aantrekkelijke combinatie van elegante hosting, uitstekende service en een bijzonder relaxte atmosfeer. Changa Safari Camp staat bekend om het exceptionele niveau van haar natuur activiteiten en de bootsafari’s langs de wildrijke kustlijn behoren tot de beste van Zimbabwe. Typische groot wild in de omgeving is olifant, nijlpaard, nijlkrokodil en leeuw. Accommodatie is uiterst comfortabel en met maar 8 safaritenten is het kleinschalig en intiem.

Activiteiten: bootsafari, sportvissen, wandel safari, game drives

Verblijf o.b.v. all inclusive (behalve premiums), incl. activiteiten

|

Dag 13 – terugreis naar Victoria Falls airport

Na de ochtend activiteit en een vroege lunch vertrek je naar de airstrip. Begin van de middag vertrekt je vlucht naar de internationale luchthaven van Vic Falls. Je internationale vlucht naar Amsterdam vertrekt aan het begin van de avond.

Hwange, Mana Pools, Matusadona en Vic Falls – 12 nachten
Lees verder

Maatwerk safari’s naar Afrika.
Jouw interesse. Onze expertise.


Gebaseerd op jouw persoonlijke wensen biedt Inspired by Safaris onafhankelijk advies, ontwerpen we volledig unieke safari programma’s of
passen we bestaande trips aan.