Davison’s Camp

Bescheiden, eenvoudig en toch met stijl – Davison’s Camp biedt je een echte bush ervaring ontdaan van overbodige luxe. Daarnaast heeft dit safari kamp een uitstekende prijs kwaliteit verhouding en een locatie in het hart van de actie.

Algemeen

Davison’s Camp safari kamp ligt in het oostelijk deel van Hwange NP en is gesitueerd in de bijzonder wildrijke Linkwasha privé concessie. Met natuur activiteiten als wandel safari, avond safari en culturele bezoeken wordt een uitstekende en afwisselende safari belevenis geboden.

Davison’s Camp is vernoemd naar Ted Davison – de eerste park bewaarder van Hwange National Park in het begin van de vorige eeuw (1928).

In het kort
 • zeer wildrijke omgeving, inclusief de Big '5'
 • hoge mate van exclusiviteit in Linkwasha privé concessie
 • bescheiden en eenvoudig - ook comfortabel en stijlvol
 • prima prijs en kwaliteit verhouding

Beste reistijd Davison's Camp

De beste reistijd voor een safari in Davison's Camp is normaal gesproken tijdens de droge periode wanneer wild concentraties het hoogst zijn. Ook buiten deze periode zijn er uitstekende safari mogelijkheden. Persoonlijke interesses hebben invloed op welke periode het meest geschikt is voor jouw safari. Een precies advies blijft dus maatwerk.
JAN
FEB
MRT
APR
MEI
JUN
JUL
AUG
SEP
OKT
NOV
DEC
 Mogelijke reistijd
 Goede reistijd
 Ideale reistijd

Biodiversiteit

De Linkwasha concessie is gekenmerkt door diverse vegetatie zones zoals struik savanne, acacia en teak bos, grasland en palm eilanden. In combinatie met de aanwezigheid van waterbronnen biedt dit deel van Hwange voortreffelijke concentraties groot wild.

Kenmerkende diersoorten in deze omgeving zijn alle ‘Big 5’ en herbivoren als giraf, zebra, wildebeest en eland. Maar ook roofdieren als hyena, mangoest, caracal en jakhals komen veel voor. De ligging in de privé concessie zorgt daarnaast voor een hoge mate van exclusiviteit tijdens natuur activiteiten.

Een bezoek aan Davison’s Camp is erg belonend in de droge periode van juli – oktober wanneer het wild relatief eenvoudig te observeren is rond de verscheidene waterbronnen. Maar in tegenstelling tot andere natuurgebieden is Hwange’s wild concentratie zo hoog dat het hele jaar door m.u.v. jan en feb uitzonderlijk goede wild observatie mogelijkheden worden geboden.

Voorzieningen 

De 9 canvas safari tenten – waaronder 1 familie tent – zijn gebouwd aan de rand van de bosschage van Afrikaans rozenhout en bieden onderdak aan een maximum van 20 gasten. Daarmee is dit een middelgroot safari kamp maar houdt de efficiënte en informele service de sfeer warm en persoonlijk.

De safari tenten en het kamp zelf liggen op een veel gebruikt olifanten pad en bieden uitzicht op de waterbron voor het kamp. Vooral in de winterperiode juni – oktober kan dit tot spectaculaire situaties in kamp leiden waarbij groot wild rondom je safari tent beweegt – zelfs gedurende de dag.

Alle canvas tenten zijn ruim en licht en hebben prettig veel ramen aan de zijkant. De indeling bestaat uit een comfortabel bed, een zitje, een prima badkamer en voldoende opberg ruimte. De schaduwrijke veranda aan de voorzijde heeft eveneens een zitje en biedt de kans om wild te spotten vanuit het comfort van je tent tijdens de luie uurtjes van de dag.

De gemeenschappelijk ruimten bestaan uit een V – vormig lounge en restaurant gebouw dat aan de voor- en zijkanten volledig open is en maximaal zicht biedt op de waterbron en omringende vlakte.

De lounge direct naast de bar is sfeervol ingericht en biedt veel gezellige zitruimte. De sociale atmosfeer in kamp wordt benadrukt door het nuttigen van gezamenlijk maaltijden.

Het kampvuur bevindt zich voor de lounge en restaurant gebouw en is een uitstekende plek voor het uitwisselen van de avonturen van de dag voor en na de maaltijden.

Davison’s Camp biedt ook een heerlijk zwembad met luie ligstoelen én uitstekend zicht op de waterbron.

Activiteiten

 • game drives
 • avond safari
 • wandelen
 • cultureel bezoek

Locatie en toegang

Dit safari kamp ligt in het uiterste oosten Hwange national park in de Linkwasha privé concessie. De Makololo airstrip van ligt op 40 minuten rijden van kamp en is goed bereikbaar vanuit Vic Falls.

Child policy

Leeftijd: 6 jaar +

Praktische details

 • Wifi – nee
 • Stroom 220 V – ja, in de kamer, 3 pin stopcontact (Engels)
 • Telefoon bereik – nee
 • Was service inbegrepen – ja
 • Kluis of lock box – ja
 • Maaltijden – gezamenlijk
 • Zwembad – ja
 • Afstand airstrip – 40 minuten
 • Privé concessie – ja
 • Open – hele jaar
 • Kinder oppas – nee

In de wildrijke Linkwasha privé concessie

Davison’s Camp is een bescheiden maar comfortabel safari kamp en biedt een klassieke safari belevenis in een zeer wildrijk deel van Hwange NP.

Maatwerk safari’s naar Afrika.
Jouw interesse. Onze expertise.


Gebaseerd op jouw persoonlijke wensen biedt Inspired by Safaris onafhankelijk advies, ontwerpen we volledig unieke safari programma’s of
passen we bestaande trips aan.