Mana Pools National Park

Mana Pools NP is Zimbabwe’s best bewaarde safari geheim. Deze ongerepte en bijzonder aantrekkelijke wildernis ligt in het hart van de Zambezi vallei en behoort tot Afrika’s beste safari bestemmingen. 

Algemeen

Mana Pools NP beschermd ruim 2.500 km2 aan achterland en Zambezi rivier oever en is onderdeel van een veel groter grens overstijgend natuurgebied. Mana Pools wordt gekenmerkt door buitengewone groot wild concentraties en is sinds 1984 een UNESCO World Heritage site.

Met de prominente aanwezigheid van de Zambezi rivier biedt Mana Pools NP buitengewoon afwisselende safari activiteiten. Met game drives, avond safari, sleep outswandel safariboot safari en sport vissen is Mana Pools NP de meest afwisselende safari bestemming van Zimbabwe.

In het kort
  • Zimbabwe's meest diverse safari bestemming
  • hoge wild concentraties in periode juni - oktober
  • 4 van de 'Big 5' aanwezig (geen neushoorn)
  • uitstekend voor luipaard, wilde hond, olifant, nijlpaard
  • magnifiek landschap in Zambezi vallei

Beste reistijd mana Pools

De beste reistijd voor een safari in Mana Pools NP is tijdens de droge periode wanneer wild concentraties het hoogst zijn. Veel safari kampen sluiten in de periode december - maart. Persoonlijke interesses hebben invloed op welke periode het meest geschikt is voor jouw safari. Een precies advies blijft dus maatwerk.
JAN
FEB
MRT
APR
MEI
JUN
JUL
AUG
SEP
OKT
NOV
DEC
 Mogelijke reistijd
 Goede reistijd
 Ideale reistijd

Biodiversiteit

De Zambezi rivier vormt de basis voor eeuwenlange afzetting van vruchtbare grond en slib wat een belangrijke voedingsbodem vormt voor een verscheidenheid aan vegetatie zones.

Meest dominant hiervan zijn (seizoensgebonden) grasland en rivierbos van mahonie, wilde vijg, ebbenhout en baobab. Naarmate de afstand van de rivieroevers toeneemt neemt de diversiteit af en domineert mopane bos de vegetatie.

Deze omgeving vormt bij uitstek de basis voor bijzonder hoge concentraties herbivoren. Mana Pools biedt enorme kuddes olifant en buffel maar ook hoge grote aantallen nijlpaard, impala, zebra, kudu, waterbok en eland. Daarnaast is deze overvloed aan herbivoren de basis voor grote aantallen roofdieren waaronder leeuw, luipaard, wilde hond en cheeta.

Mana Pools is een typische droog seizoen safari bestemming en is het meest belonend tijdens de periode juni tot november. Door de aanhoudende droogte trekt het groot wild tijdens deze periode richting de rivier oevers waar de concentraties aan het einde van het droge seizoen fenomenaal zijn.

Met een totaal van 380 soorten is Mana Pools een fantastisch park voor vogelliefhebbers. Het biedt een grote diversiteit aan zowel bos- als watervogel soorten. De vogeldiversiteit piekt aan het eind van het natte seizoen in april wanneer er nog voldoende voedsel is en ook de zomer trekvogels nog aanwezig zijn.

Door de intensiteit van het regenseizoen sluiten accommodaties in en rond het park tussen december en maart.

Bereikbaarheid

Mana Pools NP is vrij afgelegen maar is dagelijks per vliegtuig verbonden vanuit Victoria Falls en andere nationale parken zoals Hwange NP.

Mana Pools NP – bijzonder wildlife

  • Roofdieren: leeuw, luipaard, wilde hond, cheeta, nijlkrokodil
  • Herbivoren: olifant, buffels, zebra, waterbok, kudu, eland

Mana Pools NPbijzondere vogels

  • Vogelsoorten: karmijn rode bijeneter, African skimmer, common reed shank, red billed quilea, thick billed cuckoo, white crowned lapwing

Safari geheim van noord Zimbabwe

Mana Pools NP is een ongerepte safari wildernis in het hart van de Zambezi vallei en biedt een ruim aanbod van eersteklas safari activiteiten.

 

 

Maatwerk safari’s naar Afrika.
Jouw interesse. Onze expertise.


Gebaseerd op jouw persoonlijke wensen biedt Inspired by Safaris onafhankelijk advies, ontwerpen we volledig unieke safari programma’s of
passen we bestaande trips aan.