Hwange National Park

Hwange NP is met 15.000 km2 Zimbabwe’s grootste natuurgebied en biedt ronduit spectaculaire safari mogelijkheden. Deze formidabele wildernis strekt zich uit langs de westelijk grens met Botswana en ligt zuidelijk van de Victoria watervallen

Algemeen

Hwange beschermd een ongelofelijke diversiteit aan vegetatiezones en groot wild. Met meer dan 100 zoogdiersoorten waaronder neushoorn, zebra, gemsbok, leeuw, luipaard en wilde hond behoort Hwange echt tot de allerbeste safari bestemming van Afrika.

Hwange is vooral bekend om haar enorme concentraties olifant. Met een populatie van ruim 30.000 individuen biedt dit park buitengewoon exceptionele observatie mogelijkheden van dit majestueuze dier.

In het kort
  • hoge wild concentraties in periode juli - oktober
  • bijzonder hoge olifant populatie, 30.000 individuen
  • alle leden 'Big 5' aanwezig
  • uitstekend voor leeuw, luipaard, wilde hond
  • bekend van eersteklas wandel safari en avond safari

Beste reistijd Hwange N.P.

De beste reistijd voor een safari in Hwange NP is normaal gesproken tijdens de piek van het droge seizoen wanneer wild concentraties het hoogst zijn. Ook buiten deze periode zijn er uitstekende safari mogelijkheden. Persoonlijke interesses hebben invloed op welke periode het meest geschikt is voor jouw safari. Een precies advies blijft dus maatwerk.
JAN
FEB
MRT
APR
MEI
JUN
JUL
AUG
SEP
OKT
NOV
DEC
 Mogelijke reistijd
 Goede reistijd
 Ideale reistijd

Bio diversiteit

De geografie van Hwange wordt gekenmerkt door twee verschillende zones. Het noorden kent een ondergrond van overwegend basalt en behoort daarmee nog tot het drainage gebied van de Zambezi vallei met rivieren als de Lukosi en Dekka. De dominante vegetatiezones zijn hier terminalia- en mopane bos en verschilt daarmee sterk van de rest van het park.

Het zuidelijk deel wordt gekenmerkt door de invloed van de Kalahari woestijn waardoor de ondergrond voornamelijk uit zand bestaat. Hierdoor domineren vegetatie zones als struik savanne, grasland met palmen en bosgebieden met overwegend Rhodesisch teak – en Afrikaans rozenhout. Ook wordt dit deel van het park gekenmerkt door laag gelegen depressies en seizoensgebonden moeras gebied.

Door een relatief laag regenval patroon en het ontbreken van voldoende oppervlakte water beschikt dit nationale park over een oud en uitgebreid netwerk van meer dan 60 waterbronnen.

Veel voorkomend groot wild in dit natuurgebied zijn de bekende ‘Big 5’ maar ook herbivoren als giraf, roan – en sabel antiloop, eland, zebra, waterbok, wrattenzwijn en baviaan. Naast de bekende roofdieren is Hwange ook het thuis van zeldzamere roofdiersoorten als de cheeta, wilde hond, bruine hyena, jakhals en groot oor vos.

De vogel diversiteit in dit nationale park is voortreffelijk met ruim 420 soorten, waaronder Afrika’s grootst vliegende land vogel – de kori bustard. Met name het open terrein van struik savanne en grasland biedt exceptionele observatie mogelijkheden.

Bereikbaarheid

Het park is goed bereikbaar per vliegtuig en per auto vanuit Vic Falls Town. Reisduur met de auto is afhankelijk van het kamp rond de 4 – 5 uur en per vliegtuig bedraagt de reistijd tussen de 45 – 55 minuten.

Hwange NP – bijzonder wildlife

  • Roofdieren: leeuwen, luipaard, cheeta, bruine hyena, jakhals
  • Herbivoren: olifant, witte neushoorn, zwarte neushoorn, eland, kaapse buffel

Hwange NP bijzondere vogels

  • Vogelsoorten: southern ground hornbill, yellow billed kite, martial eagle, kori bustard, pearl spotted owlet

Gelegen in het westen van Zimbabwe

Hwange NP is een van Afrika’s meest iconische nationale parken en biedt zeker in het droge seizoen een werkelijk fenomenale safari bestemming.

Maatwerk safari’s naar Afrika.
Jouw interesse. Onze expertise.


Gebaseerd op jouw persoonlijke wensen biedt Inspired by Safaris onafhankelijk advies, ontwerpen we volledig unieke safari programma’s of
passen we bestaande trips aan.