Rwanda

Land van 1.000 heuvels

Rwanda is bekend als het land van 1.000 heuvels. En nergens in Rwanda zijn de heuvels imposanter dan in het Volcanoes NP. Diep in de beboste berghellingen van 8 equatoriale vulkanen leven de laatste substantiële groepen berggorilla’s.

Algemeen

En hiermee heeft Rwanda een ultieme troef in handen als het gaat om natuur- en safaritoerisme. Het tracken van berggorilla’s is een van de meest meeslepende safaribelevenissen van Afrika. Maar er is meer.

Want Rwanda biedt ook uitstekende safarimogelijkheden in het schitterende Akagera NP. En met de aanwezigheid van alle leden van de Big 5 en toonaangevende accommodatie, biedt Rwanda een unieke combinatie safari-avontuur.

In het kort
  • Afrika's nr 1 bestemming voor berggorilla tracking
  • oog in oog met 's werelds grootste primaat - te voet!
  • met Akagera NP biedt Rwanda ook uistekende safari mogelijkheden
  • hoge biodiversiteit door grote hoogte verschillen

Beste reistijd Rwanda

De beste reistijd voor een safari in Rwanda wordt niet bepaald door significante weer verschillen. Waar en wanneer je ook reist in Rwanda, je kunt over het algemeen regen verwachten naast significant zonnige perioden. Persoonlijke interesses hebben invloed op welke periode het meest geschikt is voor jouw safari. Een precies advies blijft dus maatwerk.
JAN
FEB
MRT
APR
MEI
JUN
JUL
AUG
SEP
OKT
NOV
DEC
 Mogelijke reistijd
 Goede reistijd
 Ideale reistijd

Rwanda in het kort

Rwanda is met een landoppervlak van ruim 26.000 km 2 een relatief klein Afrikaans land. Het land ligt gemiddeld op een hoogte van minimaal 950 meter en is overwegend heuvelachtig. Door de relatief hoge ligging geniet Rwanda gedurende het hele jaar van aangename en gematigde temperaturen.

Rwanda’s bijzondere biodiversiteit wordt gewaarborgd in drie beschermde gebieden, namelijk Nyungwe FR, Akagera NP en Volcanoes NP. De focus van Inspired by Safaris ligt vooralsnog op de laatste twee; Akagera en het Volcanoes NP.

Noord-west Rwanda

Het bekende Volcanoes NP ligt in noord-west Rwanda en vormt Rwanda’s belangrijkste bestemming. Dit schitterende natuurgebied beschermd een groot aantal vegetatiezones en hoge wildconcentraties in een gebied dat ligt tussen de 2.400 en 4.500 meter.

Qua landschap wordt Volcanoes NP gedomineerd door 8 schitterende vulkanen: Mikeno, Karisimbi, Bisoke, Muhavura, Gahinga, Nyiragongo, Nyamuragira en Sabyinyo. Volcanoes NP is dan ook gezegend met een van oost Afrika’s meest spectaculaire landschappen.

Steile beboste hellingen, dramatische vergezichten en in nevel gehulde pieken – dit is het terrein van de berggorilla’s.

Een ontmoeting met een groep berggorilla’s is het hoogtepunt van een safari in Rwanda. Oog in oog staan met een grote zilverrug (silverback) of gehurkt op de grond zittend tussen een familie berggorilla’s is een moment die je voor de rest van je leven niet vergeet.

Naast berggorilla’s komen er ruim 70 andere zoogdierensoorten voor. Volcanoes NP biedt een aantal exceptionele accommodaties en biedt een fantastische combinatie met een safari in Akagera NP of als aanvulling op een safari in Kenia of Tanzania.

Lees hier in detail over Volcanoes NP

Oost Rwanda

Akagera NP ligt in het oosten van Rwanda en beslaat een deel van de grens met Tanzania. Na een turbulent verleden is dit natuurgebied weer op de weg terug en Akagera biedt vandaag de dag weer aanzienlijke concentraties herbivoren, roofdieren en vogels.

Met een oppervlakte van 1.120 km2 is het voor Afrikaanse begrippen een relatief klein natuurgebied, maar de grote verscheidenheid aan habitats waaronder savanne, moerasland, meren en rivieren, zorgt voor een enorme biodiversiteit. Akagera wisselt fantastische landschappen af met uitstekende safarimogelijkheden en is een bezoek van elke natuurliefhebber meer dan waard.

2 graden zuidelijk van de evenaar

Rwanda biedt een combinatie van Afrika’s meest intense safari belevenissen – van berggorilla trekking tot savanne game drives.

Maatwerk safari’s naar Afrika.
Jouw interesse. Onze expertise.


Gebaseerd op jouw persoonlijke wensen biedt Inspired by Safaris onafhankelijk advies, ontwerpen we volledig unieke safari programma’s of
passen we bestaande trips aan.