Klassieke Big 5 safari en Berggorilla’s – 8 nachten

Sensationeel Rwanda

Deze comfortabele rondreis combineert klassieke ‘Big 5’ safari met het te voet observeren van Afrika’s grootste primaat – de berggorilla. Met een formidabele mix van warme Rwandese gastvrijheid, originele activiteiten en 2 uitmuntende natuurgebieden, is dit een safari-avontuur om nooit te vergeten.

Oost Rwanda – Akagera NP

Akagera NP is Rwanda’s enige echte safariwildernis en biedt voortreffelijke wildobservatie – het hele jaar door. Sterk afwisselende landschappen bieden onderdak aan grote en diverse wildconcentraties, waaronder alle leden van de ‘Big 5’.

De uitzonderlijke accommodatie in Akagera biedt een mix van safari-activiteiten, op zowel land als water. Daarnaast zorgt de locatie in een privé concessie voor een hoge mate exclusiviteit tijdens activiteiten.

West Rwanda – Volcanoes NP

Volcanoes NP is misschien wel de meest betoverende natuurbestemming van oost Afrika. In een landschap van puntige, mistige vulkanen en tropische wouden, ligt hier Afrika’s beste locatie voor het observeren van de berggorilla. Deze fabelachtige omgeving biedt naast het onbetwiste hoogtepunt van deze safari, berggorilla tracking, tal van andere natuur – en cultuuractiviteiten.

  • 4 nachten Akagera NP, 3 nachten Volcanoes NP en 1 nacht Kigali
  • sensationele combinatie van safari én berggorilla tracking
  • fantastische locaties in het hart van de wildernis
  • hoge wild concentraties, goede observatiekansen leeuw, luipaard en hyena
  • beste berggorilla tracking van het continent
  • exclusief internationale vlucht
v.a.
€9.500
(laagseizoen nov - mei)

Reisopbouw

Dag 1 tot 2 – Kigali Serena Hotel

Aankomst in de vroege avond op Kigali International airport waar je wordt ontmoet en opgehaald voor je korte transfer naar het Kigali Serena Hotel. Dit comfortabele stadshotel ligt in het centrum van de stad aan een mooie brede en groene boulevard. Ondanks de centrale locatie biedt het Kigali Serena vooral een rustige omgeving, waar je lekker kunt ontspannen na de lange vlucht. Hier kun je nog even genieten van alle moderne gemakken, voordat je je de volgende ochtend in de wildernis begeeft.

Verblijf o.b.v. logies / ontbijt

|

Dag 2 tot 6 - Magashi Camp

Na het ontbijt vertrek je naar de luchthaven voor de korte helikoptertransfer naar het oostelijk gelegen Akagera NP. Hier verblijf je de komende 4 dagen in het voortreffelijke Magashi Camp. Dit kleinschalige en charmante safarikamp ligt prachtig gesitueerd aan de oevers van Lake Rwanyakazinga. Het biedt niet alleen direct toegang tot de meest wildrijke delen van het nationale park, het ligt ook nog eens in het hart van een grote privé concessie. Daardoor ben je tijdens de safari-activiteiten verzekerd van een prettige mate van exclusiviteit. Magashi Camp biedt je echt een klassieke safaribelevenis met uitstekende observatiekansen van roofdieren zoals leeuw, hyena en luipaard. Maar het staat ook bekend om imposante herbivoren zoals olifant, buffel, roan antiloop, giraf en sitatunga.

Activiteiten: game drives, night drives, bootsafari en sportvissen

Verblijf o.b.v. all inclusive

|

Dag 6 tot 9 - Sabinyo Silverback Lodge

In de ochtend vlieg je via Kigali naar Ruhungeri, op zo’n 30 minuten afstand van het Volcanoes NP. Zonder twijfel zijn de komende 3 dagen de highlight van deze trip. Hier liggen, verspreidt over 6 puntige vulkanen, de mistige wouden waarin de laatste grote groepen berggorilla’s voorkomen. Met een verblijf in de buitengewoon charmante Sabinyo Silverback Lodge maak jij je op voor 2 ochtenden wandelen over deze vulkaanhellingen, op zoek naar de berggorilla’s. Eenmaal bij de gorilla’s, heb je maximaal 1 uur ter observatie van deze galante reuzen. Een absoluut fantastische belevenis die bij menig safariganger hoog boven aan het lijstje staat. Maar er is meer. Want de 3e ochtend ga je vroeg op zoek naar de Golden monkey, een andere prachtige primaatsoort die zich in het woud rond de vulkanen huisvest.  De middagen kun je zelf invullen maar na de pittige ochtendwandelingen kun je in ieder geval met veel plezier terugvallen op het heerlijke en gezellige comfort van Sabinyo Silverback Lodge.

Activiteiten: 2 x berggorilla tracking, 1 x Golden monkey tracking

Veblijf o.b.v. all inclusive

|

Dag 9 - terugreis naar de internationale luchthaven van Kigali

Na de ochtendactiviteit kun je rustig opfrissen en vervolgens uitchecken voor je korte helikoptervlucht vanaf Ruhengeri terug naar de internationale luchthaven van Kigali. Hier vertrekt de vlucht terug naar Amsterdam aan het begin van de avond.

Klassieke Big 5 safari en Berggorilla’s – 8 nachten
Lees verder

Maatwerk safari’s naar Afrika.
Jouw interesse. Onze expertise.


Gebaseerd op jouw persoonlijke wensen biedt Inspired by Safaris onafhankelijk advies, ontwerpen we volledig unieke safari programma’s of
passen we bestaande trips aan.