Exclusieve rondreis Akagera en Volcanoes NP – 8 nachten

Exclusief Rwanda

Deze luxe maatwerk safari richt zich op reizigers die een sensationeel safari-avontuur willen combineren met doordachte privacy en verfijnde luxe. Aan de basis van deze rondreis staan dan ook 2 formidabele accommodaties in de contrastrijke nationale parken van Akagera en Volcanoes.

Big 5 en berggorilla’s

Twee zinderende natuurbelevenissen staan centraal in deze safari. Allereerst ga je op op zoek naar de ‘Big 5‘ in het schitterende Akagera NP en geniet je van klassieke safari-activiteiten op zowel land – als water.

Vervolgens reis je af naar het fabelachtige Volcanoes NP voor het onbetwiste hoogtepunt van deze safari – berggorilla tracking. Maar er is meer. Want de tropische bergwouden van het Virunga gebergte bieden tal van natuuractiviteiten, waaronder ook golden monkey tracking.

Exceptionele accommodaties

Van stijlvol tot elegant, de 2 toonaangevende safarikampen bieden luxe comfort, uitzonderlijke service en absolute premium locaties. En met ook natuuractiviteiten uitgevoerd op het allerhoogste niveau, geniet je 9 dagen lang van het allerbeste dat Rwanda te bieden heeft.

  • 4 nachten Akagera, 3 nachten Volcanoes NP, 1 nacht Kigali
  • sensationele combinatie van safari én berggorilla tracking
  • beste berggorilla tracking van het continent
  • doordachte en stijvolle luxe in 2 uitzonderlijk accommodaties
  • ultiem comfort én intens avontuur
  • exclusief internationale vlucht
v.a.
€ 11.500

Reisopbouw

Dag 1 tot 2 - Kigali Serena Hotel

Aankomst in de vroege avond op Kigali International airport waar je wordt ontmoet en opgehaald voor je korte transfer naar het Kigali Serena Hotel. Dit comfortabele stadshotel ligt in het centrum van de stad aan een mooie brede en groene boulevard. Ondanks de centrale locatie biedt het Kigali Serena vooral een rustige omgeving, waar je lekker kunt ontspannen na de lange vlucht. Hier kun je nog even genieten van alle moderne gemakken, voordat je je de volgende ochtend in de wildernis begeeft.

Verblijf o.b.v. logies / ontbijt

|

Dag 2 tot 6 - Magashi Camp

Na het ontbijt vertrek je naar de luchthaven voor de korte helikoptertransfer naar het oostelijk gelegen Akagera NP. Hier verblijf je de komende 4 dagen in het voortreffelijke Magashi Camp. Dit kleinschalige en charmante safarikamp ligt prachtig gesitueerd aan de oevers van Lake Rwanyakazinga. Het biedt niet alleen direct toegang tot de meest wildrijke delen van het nationale park, het ligt ook nog eens in het hart van een grote privé concessie. Daardoor ben je tijdens de safari-activiteiten verzekerd van een prettige mate van exclusiviteit. Magashi Camp biedt je echt een klassieke safaribelevenis met uitstekende observatiekansen van roofdieren zoals leeuw, hyena en luipaard. Maar het staat ook bekend om imposante herbivoren zoals olifant, buffel, roan antiloop, giraf en sitatunga.

Activiteiten: game drives, night drives, bootsafari en sportvissen

Verblijf o.b.v. all inclusive

|

Dag 6 tot 9 - Kwitonda Lodge

In de ochtend vlieg je per helikopter via Kigali naar Ruhungeri, op zo’n 30 minuten afstand van het Volcanoes NP. Na een korte transfer arriveer je in de voortreffelijke en stijlvolle Kwitonda Lodge. Op deze werkelijk oogstrelende locatie aan de rand van het Volcanoes NP, draait alles om het ondernemen van adembenemende berggorilla trackings. In een fabelachtig landschap met 6 puntige vulkanen, trek je er 2 ochtenden op uit om deze reusachtige primaten in hun natuurlijke omgeving te observeren. Maar er is meer, want naast deze intense safaribelevenis zijn er ook een heel aantal andere natuur- en cultuuractiviteiten die bijzonder de moeite waard zijn. Daarnaast zorgt het heerlijke comfort en de feilloze en de persoonlijke service voor een ongedwongen en ontspannen verblijf.

Activiteiten: berggorilla tracking, authentiek dorpsbezoek, schoolbezoek, Golden monkey tracking, beklimming Bisate vulkaan, bezoek tree nursery, bezoek organisch landbouwproject, bezoek aan graf van Dianne Fossey, massage behandelingen.

Verblijf o.b.v. all inclusive

|

Dag 9 - terugreis naar de internationale luchthaven van Kigali

Na de ochtendactiviteit kun je rustig opfrissen en vervolgens uitchecken voor je korte helikoptervlucht vanaf Ruhengeri terug naar de internationale luchthaven van Kigali. Hier vertrekt de vlucht terug naar Amsterdam aan het begin van de avond.

Exclusieve rondreis Akagera en Volcanoes NP – 8 nachten
Lees verder

Maatwerk safari’s naar Afrika.
Jouw interesse. Onze expertise.


Gebaseerd op jouw persoonlijke wensen biedt Inspired by Safaris onafhankelijk advies, ontwerpen we volledig unieke safari programma’s of
passen we bestaande trips aan.