Kwitonda Lodge

De voortreffelijke Kwitonda Lodge biedt verfijnde, stijlvolle luxe op een oogstrelende locatie aan de rand van het Volcanoes National Park. Alles draait hier om het ondernemen van adembenemende berggorilla trackings onder het genot van ultiem comfort en feilloze service. 

Algemeen

Kwitonda Lodge biedt naast dagelijkse gorilla tracking ook tal van andere natuur- en culturele activiteiten. Daarbij zorgt de locatie in een eigen privé concessie op de rand van het park voor een hoge mate exclusiviteit.

Het omringende landschap is ronduit fabelachtig en biedt fenomenale uitzichten op de Sabyinyo, Muhabura en Gahinga vulkanen.

In het kort
 • stijlvol, luxueus en vol met karakter
 • 1e klas activiteiten, waaronder berggorilla tracking
 • fenomenale locatie aan de rand van Volcanoes NP
 • kleinschalig en intiem, met maar 8 kamers

Beste reistijd Kwitonda Lodge

De beste reistijd voor een bezoek aan Kwitonda Lodge is normaal gesproken tijdens de drogere maanden van het jaar. Maar ook buiten deze periode zijn er uitstekende gorilla tracking mogelijkheden. Persoonlijke interesses kunnen invloed hebben op welke periode het meest geschikt is voor jouw bezoek. Een precies advies blijft dus maatwerk.
JAN
FEB
MRT
APR
MEI
JUN
JUL
AUG
SEP
OKT
NOV
DEC
 Mogelijke reistijd
 Goede reistijd
 Ideale reistijd

Biodiversiteit

Kwitonda Lodge ligt aan de noordoostelijk kant van het Volcanoes National Park, aan de voet van de schitterende Gahinga, Muhabura en Sabinyo vulkaan. Een totaal van 6 vulkanen liggen hier verspreidt over het grensgebied van Rwanda, Uganda en Congo en vormen het leefgebied van 1/3 van de wereldpopulatie berggorilla’s.

Volcanoes National Park is een relatief klein, maar extreem biodivers park en beschermd het Rwandese deel van dit natuurgebied. Zeker qua biodiversiteit maar ook qua landschappen is dit echt een van de meest betoverende gebieden van oost Afrika, met puntige vulkanen en dichte tropische bergwouden.

De vegetatie in het park wordt sterk beïnvloed door de verschillende hoogte niveaus. De meest dominante vegetatiezones zijn o.a. lager gelegen tropisch bergwoud, bamboe – en lobelia woud, en alpine grasland.

Het is juist deze diverse vegetatie die het habitat creëert voor de berggorilla’s en ook de ruim 70 andere zoogdiersoorten, waaronder de zeldzame golden monkey, buffel, olifant, jakhals en duiker. Volcanoes national park is ook een vogellaarsparadijs met meer dan 180 vogelsoorten.

De berggorilla populatie bestaat in totaal uit zo’n 250 individuen, verspreidt over 10 verschillende families. Een totaal van 7 families zijn gehabitueerd voor menselijke observatie.

Met een beperkt aantal van maar 56 gorilla permits per dag is het essentieel zo tijdig mogelijk te boeken. Kwitonda Lodge ligt binnen korte rij afstand van het Kinigi hoofdkwartier van het nationale park, vanwaaruit de berggorilla trackings dagelijks starten.

Lees hier uitgebreid over berg gorilla tracking.

Voorzieningen 

Met 8 zeer stijlvolle suites en een privé familie villa (Kataza House) is Kwitonda Lodge zeer kleinschalig en exclusief. Met een maximum van 18 gasten ligt de nadruk op uiterst persoonlijk service en een sociale atmosfeer.

Elke luxueuze suite is gebouwd van steen, hout en glas en biedt heel veel privacy. Door de enorme ramen van de vloer tot aan het plafond is er onverstoord uitzicht op de omringende vulkanen en natuur.

Elke suite bestaat uit een lounge gedeelte met openhaard, een buitendek met verwarmde plunge pool en openhaard en een fantastische slaapkamer met ruime badkamer. De badkamer in elke suite is uitgerust met een massage annex, waar in het comfort van de eigen kamer massage behandelingen kunnen worden genoten.

De bar, lounge en het restaurant gedeelte is gehuisvest in het stijlvolle centrale gebouw. Naast diverse zit gedeelten binnen en buiten is er een heerlijke open haard een bar, een wijnkelder en een gorilla briefing en informatie kamer. Tevens biedt Kwitonda een goed uitgeruste materiaal kamer waar gasten o.a. enkelbeschermers, kleding en rugzakken kunnen lenen voor hun gorilla trackings.

Activiteiten

 • berggorilla tracking
 • golden monkey tracking
 • bezoek aan tree-nursery
 • bezoek aan organisch landbouw project
 • beklimming Bisate vulkaan (extra kosten)
 • bezoek aan graf Dianne Fossey  (extra kosten)
 • cultureel bezoek dorp en school
 • massage (extra kosten)

Locatie en toegang

Kwitonda Lodge ligt op zo’n 3,5 km van Kinigi, waar het park hoofdkwartier is gevestigd en wat het dagelijkse startpunt van de gorilla trackings vormt.

De Lodge ligt op ongeveer 2 ½ uur rijden van de hoofdstad Kigali. Ook vliegen is mogelijk (per helikopter) vanuit Kigali (30 min).

Kigali is goed bereikbaar met KLM vanuit Nederland maar ook vanuit omringende safarilanden als Tanzania en Kenia.

Child policy

Leeftijd: 15 jaar + (N.B. gorilla tracking vanaf 15 jaar)

Praktische details

 • Wifi – ja, in de kamer
 • Stroom 220 V – ja, in de kamer
 • Telefoon bereik – ja
 • Was service inbegrepen – ja
 • Kluis of lock box – ja
 • Maaltijden – privé
 • Zwembad – ja
 • Afstand airstrip – 2 uur en 30 minuten rijden van Kigali, helikopter 30 minuten
 • Privé concessie – ja
 • Open – hele jaar

Aan de voet van 3 vulkanen

Kwitonda Lodge vormt een voortreffelijke en luxueuze uitvalsbasis voor het tracken van berggorilla’s.

 

Maatwerk safari’s naar Afrika.
Jouw interesse. Onze expertise.


Gebaseerd op jouw persoonlijke wensen biedt Inspired by Safaris onafhankelijk advies, ontwerpen we volledig unieke safari programma’s of
passen we bestaande trips aan.