Volcanoes National Park

Volcanoes national park is het oudste nationale park van Afrika (1925) en is beeldschoon en extreem biodivers. Dit schitterende natuurgebied is het toneel van een van de meest intense safaribelevenissen van het continent – berg gorilla tracking.

Algemeen

Volcanoes NP herbergt een van de twee laatste populaties berggorilla’s op aarde en daarmee ruim 1/3 van de totale populatie. Een bezoek aan dit natuurgebied focust zich op het tracken en observeren van deze fascinerende primaten.

Volcanoes NP varieert tussen de 2.400 en 4.500 meter en het omringende landschap wordt gedomineerd door 6 schitterende vulkanen; Mikeno, Karisimbi, Bisoke, Muhavura, Gahinga en Sabyinyo. Deze regio is gezegend met een van de meest spectaculaire landschappen van oost Afrika.

In het kort
  • oogstrelend, beeldschoon en extreem biodivers
  • thuis van ruim 1/3 van de totale berggorilla populatie
  • een van de beste berggorillatracking ervaringen van het continent
  • berggorilla's en ruim 70 andere zoogdiersoorten

Beste reistijd Volcanoes NP in Rwanda

De beste reistijd voor berg gorilla tracking in Volcanoes NP wordt niet bepaald door significante weer verschillen. Wel is er minder neerslag in juni en juli en valt de meeste regen in de maanden maart tot mei en oktober en november. Persoonlijke interesses kunnen invloed hebben op welke periode het meest geschikt is voor jouw safari. Een precies advies blijft dus maatwerk.
JAN
FEB
MRT
APR
MEI
JUN
JUL
AUG
SEP
OKT
NOV
DEC
 Mogelijke reistijd
 Goede reistijd
 Ideale reistijd

Biodiversiteit

De biodiversiteit in dit relatief kleine gebied is echt enorm. Door een combinatie van vruchtbare grond, hoogte verschillen en voldoende neerslag is er een grote verscheidenheid aan vegetaties zones die op hun beurt onderkomen bieden aan een grote diversiteit van dieren.

De meest voorkomende vegetatie zones zijn lager gelegen bergwoud, bamboebos, lobeliabos en alpine grasland. Naast berg gorilla’s komen er ruim 70 andere zoogdierensoorten voor waaronder de zeldzame golden monkey maar ook buffel, olifant, jakhals en duiker. Daarnaast is Volcanoes nationaal park is een vogellaarsparadijs met meer dan 180 vogelsoorten.

Dianne Fossey

De Amerikaanse primatoloog en natuurbeschermer Dianne Fossey heeft in dit park de berggorilla’s bestudeert van 1966 tot haar dood in 1985. Zij werd aangemoedigd door Louis Leakey en haar boek ‘Gorilla’s in the mist’ is een must read voorafgaand aan een bezoek aan Volcanoes NP. Het boek is een persoonlijk verhaal over haarzelf en de gorilla’s van de Karisoke Research center en werd in 1988 uiteindelijk verfilmd. In 1985 werd zij vermoord en was haar dood te linken aan haar werk als natuurbeschermer en dan met name voor haar rol in het opzetten van beleid tegen stropers.

Bereikbaarheid

Volcanoes National Park ligt op 2 – 2,5 uur rijden van de hoofdstad Kigali.

Volcanoes NP – bijzonder wildlife

  • Herbivoren: berggorilla, golden monkey, buffel, black fronted duiker
  • Roofdieren: jakhals

Volcanoes NP bijzondere vogels

  • Vogelsoorten: double collared sunbird, Rwenzori turaco, Dusky crimson-wing, red faced woodland warbler

Gelegen in het noord westen van Rwanda

Volcanoes NP is een biodiverse hotspot en de locatie voor één van Afrika’s meest intense safaribelevenissen – het tracken van de berggorilla.

Maatwerk safari’s naar Afrika.
Jouw interesse. Onze expertise.


Gebaseerd op jouw persoonlijke wensen biedt Inspired by Safaris onafhankelijk advies, ontwerpen we volledig unieke safari programma’s of
passen we bestaande trips aan.