Botswana

Afrika's meest exclusieve safaribestemming

Botswana biedt sublieme natuurgebieden en fabelachtige groot wild concentraties. Dit is het land van Afrika’s fraaiste privé concessies en de bakermat van de meest toonaangevende safarikampen van het continent. 

Algemeen

Botswana’s natuurlijke attracties bevinden zich bijna allemaal in het noordelijk deel van het land. Met safari gebieden waaronder Moremi GR, de Okavango Delta, de Makgadikgadi en Nxai Pans en de Linyanti biedt Botswana het toneel voor een aantal unieke safaribelevenissen.

Zeker – een maatwerk safari in Botswana is prijzig. Maar Botswana’s stabiele regering heeft dan ook een van de meest duurzame lange termijn visies op safaritoerisme in Afrika. Uitstekende regulering zorgt voor intensieve natuurbescherming maar ook ontwikkeling en betrokkenheid van lokale gemeenschappen.

In het kort
  • fenomenale safaribestemming, behorend tot de allerbeste van Afrika
  • op 1 na hoogste wildconcentraties van het continent
  • hoge mate van exclusiviteit door privé concessies
  • contrastrijk, exclusief en vol afwisseling
  • groot aanbod van toonaangevende, exceptionele safarikampen

Beste reistijd Botswana

De beste reistijd voor een safari in Botswana is normaal gesproken tijdens de periode april tot en met oktober. Zowel regionale verschillen als persoonlijke interesses hebben invloed op welke periode het meest geschikt is voor jouw safari. Een precies advies blijft dus maatwerk.
JAN
FEB
MRT
APR
MEI
JUN
JUL
AUG
SEP
OKT
NOV
DEC
 Mogelijke reistijd
 Goede reistijd
 Ideale reistijd

Bijna 40% is beschermd

Botswana heeft een landoppervlakte van 580.000 km2 waarvan ruim 17% is gekwalificeerd als nationaal park. Daarnaast is nog eens 22 % onder bescherming in wildlife management areas waardoor bijna 40% van Botswana is toegewijd aan natuurbehoud. Dit in combinatie met de hele lage bevolkingsdichtheid van 3 mensen per km2 maakt dat echt alle argumenten voor een onvergetelijke maatwerk safari in Botswana aanwezig zijn.

Het noorden

De Okavango delta, het Moremi Game Reserve, de Linyanti regio en het Chobe NP vormen samen een enorm aan elkaar verbonden natuurgebied in het noorden. Fenomenale concentraties wild verspreid over semi woestijn, moerasland en savanne bieden safari-activiteiten op wereld niveau. Van kano tochten door de kanalen van de delta tot wandelsafari in mopane bosland. Botswana is op en top safari.

Het noord oosten

Met de Makgadigadi en Nxai pan nationale parken biedt deze regio een fantastische woestijn ervaring in sterk contrast met de klassieke safaribeleving van het noorden. Wild concentraties zijn schaars en minder voorspelbaar, vegetatie is minimalistisch en afgestemd op de ruwe omgeving – en toch heeft het ongelofelijk veel te bieden.

De totale woestijn van het droge seizoen vormt een enorm contrast met het korte maar groene regenseizoen. De explosie van gras en planten houden hier de laatste zebra en wildebeest migratie van zuidelijk Afrika in stand. Rij paard, quad-bike of ga op game drives – dit is een overweldigende break van de klassieke safari in het noorden van Botswana.

Centraal Botswana

Een van de meest afgelegen, meest ongerepte gedeeltes van Afrika is het Central Kalahari GR. Deze buitengewoon spectaculaire woestijn biedt unieke safarimogelijkheden.

Tijdens de onvoorspelbare en korte regens vormt het noorden van dit reservaat een van de prominente wild gebieden van Botswana. Duizenden herbivoren zoals gemsbok, springbok en wildebeest gevolgd door leeuwen, cheeta’s en hyena’s trekken eenmaal per jaar naar deze jonge gras vlakten van de Kalahari.

Gelegen in zuidelijk Afrika

Botswana vormt het hart van de Kalahari woestijn en biedt fenomenale safari mogelijkheden.

Maatwerk safari’s naar Afrika.
Jouw interesse. Onze expertise.


Gebaseerd op jouw persoonlijke wensen biedt Inspired by Safaris onafhankelijk advies, ontwerpen we volledig unieke safari programma’s of
passen we bestaande trips aan.