Zarafa Dhow Suites

Met een stijlvol design richt Zarafa Dhow Suites zich op het bieden van volledige privacy en exclusiviteit aan families of vrienden. Met als uitgangspunt complete flexibiliteit past het toegewijde team van medewerkers alles aan op de wensen en interesses van de gasten. 

Algemeen

Deze onweerstaanbaar elegante privé villa met 210 m2 vloeroppervlak ligt aan de rand van de schitterende Zibadianja Lagune. Gelegen in het noord oosten van het Selinda Reserve, dit is een van Afrika’s mooiste natuurgebieden. Natuur activiteiten worden aangeboden op het allerhoogste niveau en bieden uitzonderlijke groot wild observatie van mei tot oktober.

De Selinda Reserve privé concessie wordt uitsluitend gedeeld met de 3 zusterkampen Zarafa Camp, Selinda Explorers Camp en Selinda Camp.

In het kort
 • exceptionele groot wild observatie van mei - okt
 • goed voor leeuw, luipaard en wild hond
 • stijlvolle, elegante en luxueuze privé villa
 • ultieme familie privé safari belevenis
 • exclusieve privé concessie

Beste reistijd voor Zarafa Dhow Suites

De beste reistijd voor een safari in Zarafa Dhow Suites is normaal gesproken tijdens de droge periode wanneer de wild concentraties het hoogst zijn. Maar ook buiten deze periode zijn er goede safari mogelijkheden. Persoonlijke interesses hebben invloed op welke periode het meest geschikt is voor jouw safari. Een precies advies blijft dus maatwerk.
JAN
FEB
MRT
APR
MEI
JUN
JUL
AUG
SEP
OKT
NOV
DEC
 Mogelijke reistijd
 Goede reistijd
 Ideale reistijd

Biodiversiteit

De Zibadianja Lagune vormt de bron voor het bekende Savute kanaal en haar moerassen en het gebied linkt de Okavango Delta en de Chobe en Savute wild corridors. Dit gedeelte van het Selinda Reserve dat tegen Linyanti aanligt is een hot spot van bio diversiteit.

De brede mix van vegetatie zones rondom Zarafa Dhow Suites zoals mopane bos, graslanden, overstromingsvlakten, rivier bosschages en open savanne bieden een enorme verscheidenheid aan roofdieren en herbivoren.

Met name in de droge wintermaanden van juni tot oktober zwelt de groot wild concentratie aan en vormt het permanente waterrijke gebied rond de lagune grote olifant en buffel concentraties. Daarnaast zijn herbivoren als impala, roan, sabel, kudu, tsessebe, rietbok, steenbok, rode lechwe, wildebeest en zebra aanwezig.

Roofdieren zijn zeer goed vertegenwoordigd met leeuw, luipaard, hyena en wilde hond. Ook nijlkrokodil en nijlpaard zijn resident in de lagune en vogelliefhebbers kunnen hun hart op halen in deze spectaculaire omgeving voor vogels.

Zarafa Dhow Suites loopt net als zusterkamp voorop in termen van een innovatie en duurzaamheid. Tijdens de constructie is alleen gerecycled hard hout en canvas gebruikt. Alle elektriciteit wordt opgewekt met zonnenergie en het keukengas komt van haar eigen bio gas faciliteit.

Voorzieningen 

Met een exceptioneel stijlvolle ingerichte privé villa aan de oever van de Zibadianja lagune is Zarafa Dhow Suites een van de meest exclusieve en besloten safari kampen van Afrika.

De safari villa is gebouwd van beige canvas en hout op een hardhouten platform en heeft een vloeroppervlak van 210m2. De basis is gebouwd met hergebruikte materialen. De vloeren zijn van voormalige spoorweg balken, de deuren zijn afkomstig van het Swahili kust eiland Lamu. De meubels zijn gemaakt van hout uit gebieden die destijds door de Tsunami van 2005 zijn beschadigd.

De indrukwekkende villa is bedoelt voor maximaal 4 volwassenen en 1 kind kamers verdeeld over twee kamers. De villa heeft ramen rondom voor maximaal zicht en is tot in detail ingericht in de klassieke stijl van eind 19de eeuw met veel hout, koper en lederen meubels.

De villa is in het midden verbonden door een ruim lounge- en zitgedeelte. Iedere kamer is voorzien van een luxueuze badkamer met ligbad, binnen- en buiten douche een heel comfortabel bed en een veranda met eigen plunge pool.

De bar, lounge en restaurant zijn van canvas, volledig open aan de zijde en eveneens in de prachtige klassieke stijl ingericht. De lounge biedt erg comfortabele zitgedeelten en een fantastische plek om te genieten van de namiddag of vroege avond die valt over de lagune.

Service en gastronomie in Zarafa Dhow Suites behoort tot de absolute top van safari Afrika.

Een compacte kleine fitness ruimte is aanwezig met prachtig uitzicht.

Activiteiten

 • game drives
 • wandelen
 • boot safari (seizoen afhankelijk)

Locatie en toegang

Zarafa Dhow Suites ligt het noord oostelijk deel van het Selinda Reserve aan de Zibadianja Lagune. Het safari kamp ligt in het Selinda Reserve en het gebied vormt een onderdeel van de Linyanti moerassen. Toegang is alleen mogelijk per vliegtuig vanuit Kasane en Maun. De airstrip van Zarafa Dhow Suites ligt op 1 uur rijden van het kamp.

Child policy

Leeftijd: 10 jaar +

Praktische details

 • Wifi – ja, in de kamer
 • Stroom 220 V – ja, in de lounge
 • Telefoon bereik – nee
 • Was service inbegrepen – ja
 • Kluis of lock box – ja
 • Maaltijden – gezamenlijk
 • Zwembad – ja, in de kamer
 • Afstand airstrip – 60 minuten
 • Privé concessie – ja
 • Open – hele jaar

In het hart van Selinda Reserve

Het exclusieve Zarafa Dhow Suites richt zich op het bieden van een besloten privé safari. Met een locatie in het hart van een bio diverse hotspot is dit safari Afrika op zijn best.

Maatwerk safari’s naar Afrika.
Jouw interesse. Onze expertise.


Gebaseerd op jouw persoonlijke wensen biedt Inspired by Safaris onafhankelijk advies, ontwerpen we volledig unieke safari programma’s of
passen we bestaande trips aan.