Central Kalahari Game Reserve

Het Central Kalahari Game Reserve is een prachtig natuurgebied voor echte safari liefhebbers en avonturiers. Met de mysterieuze schoonheid van een onmetelijke leegte biedt dit deel van Botswana pure, ongerepte wildernis.

Algemeen

De grootste aantrekkingskracht van de Kalahari wordt gevormd door een formidabele transitie van het droge naar het groene seizoen. In de periode december – april verandert deze semi woestijn in een weelderige groene vlakte. Het is juist dan wanneer de Kalahari enorme wild concentraties uit omringende natuurgebieden als de Okavango Delta aantrekt.

Maar dat is niet het enige. Want de rest van het jaar biedt de rauwe schoonheid van de Kalahari een formidabel contrast met de waterrijke Okavango Delta of Linyanti.

In het kort
  • Central Kalahari GR is Botswana's grootste wildernis
  • hoge wild concentraties in januari - april
  • contrastrijke semi woestijn belevenis in mei - november
  • goed voor o.a. Kalahari leeuw, bruine hyena, gemsbok

Beste reistijd Central Kalahari GR

De beste reistijd voor een safari in Centraal Kalahari GR is normaal gesproken tijdens de periode januari - april wanneer wild concentraties het hoogst zijn. Ook buiten deze periode zijn er uitstekende safari mogelijkheden. Persoonlijke interesses hebben invloed op welke periode het meest geschikt is voor jouw safari. Een precies advies blijft dus maatwerk.
JAN
FEB
MRT
APR
MEI
JUN
JUL
AUG
SEP
OKT
NOV
DEC
 Mogelijke reistijd
 Goede reistijd
 Ideale reistijd

Biodiversiteit

Met een oppervlakte bijna 53.000 km2 is de Central Kalahari Game Reserve (CKGR) het op een na grootste beschermde gebied van Afrika. Het is beschermd sinds 1961 en bestaat uit een mix van zandduinen, grasvlakten, mopane – en acacia bos, struik savanne en opgedroogde meren (pans).

Het ruwe klimaat en landschap van de Kalahari betekent dat met name buiten de regenperiode wild concentraties relatief laag zijn. Dat wil zeker niet zeggen dat erg geen wild is, maar je zal hard moeten werken voor het vinden van gespecialiseerde diersoorten als gemsbok (oryx), groot oor vos, springbok, meerkat, hyena (zowel bruin als gevlekt) en de beruchte zwart gemaande Kalahari leeuw.

In de periode december tot en met mei wanneer regenval het gebied verandert in een weelderige voedselrijke omgeving, vormt de Kalahari de een van de meest bio diverse hotspots van Botswana. Hoge concentraties groot wild trekken het gebied in op zoek naar voedsel en water. Zebra, wildebeest, springbok maar ook jakhals en cheeta bieden uitstekende wild observatie mogelijkheden.

Bereikbaarheid

Central Kalahari Game Reserve is dagelijks per vliegtuig verbonden vanuit Maun en daarmee ook tot alle omringende natuurgebieden.

Kalahari – bijzonder wildlife

  • Roofdieren: leeuw, hyena (zowel bruin als gevlekt), jakhals, cheeta
  • Herbivoren: gemsbok, springbok, wildebeest

Kalahari bijzondere vogels

  • Vogelsoorten: struisvogel, black korhaan, yellow hornbill, black bustard, Kalahari scrub robin

In het hart van ongerept Botswana

De onmetelijke wildernis van het Central Kalahari GR is een contrastrijke en fascinerende safari bestemming voor liefhebbers en avonturiers.

Maatwerk safari’s naar Afrika.
Jouw interesse. Onze expertise.


Gebaseerd op jouw persoonlijke wensen biedt Inspired by Safaris onafhankelijk advies, ontwerpen we volledig unieke safari programma’s of
passen we bestaande trips aan.