Exclusief noord Tanzania en Mnemba Island – 12 nachten

Premium safari zonder concessies

Deze luxe safari biedt sensationele wildobservatie in Tanzania’s meest iconische natuurgebieden en eindigt in de perfecte isolatie van een paradijselijk privé eiland in de Indische Oceaan. Van Serengeti’s grote migratie en Ngorongoro’s Big 5 tot de koraalriffen van Zanzibar – dit is een exclusief safari avontuur.

Noord Tanzania en de grote migratie

Beleef 5 dagen lang de luxe van een privé auto en gids in fenomenale natuurgebieden als Lake Manyara en Ngorongoro. Dit is het terrein van uitzonderlijke wildobservatie, dramatische landschappen, de grote Rift Vallei en het hart van de Maasai cultuur.

Daarnaast richt deze safari zich op het observeren van Afrika’s grootse natuurspektakel in de Serengeti. Van het kalven op de zuidelijk vlakten tot de trek in volle gang of het doorkruisen van de Mara en Grumeti rivier – de Serengeti is pure safari dramatiek.

Mnemba Atol

Het Mnemba Atol is Tanzania’s meest exclusieve privé eiland. Op 1,5 km van de kust van Zanzibar is dit een puur en idyllisch paradijs ver weg van gebaande paden. Geniet in ultieme isolatie van totale rust en ontdek het bio diverse leven onder de waterspiegel.

  • 3 van Tanzania's meest iconische natuurgebieden
  • onovertroffen groot wild observatie, inclusief het spektakel van de grote migratie
  • alleen de allerbeste locaties in het hart van de wildernis
  • 4 exceptionele en toonaangevende accommodaties
  • 'Barefoot luxury' op Tanzania's meest exclusieve privé eiland
  • exclusief internationale vlucht
v.a.
€ 13.750
(hoogseizoen € 18.500)

Reisopbouw

Dag 1 tot 2 – Arusha Coffee Lodge

Aankomst in de avond op de internationale luchthaven van Kilimanjaro. Je wordt hier persoonlijk ontmoet en opgehaald voor je transfer (1 uur) naar de Coffee Lodge. Deze comfortabele lodge ligt op zuid westelijke flank van de Meru vulkaan tussen de koffie velden. Een heerlijke en natuurlijke omgeving die zorgt voor een uitstekende nachtrust voorafgaand aan de start van je safari de volgende morgen.

Verblijf o.b.v. half pension

|

Dag 2 tot 4 – Lake Manyara Tree Lodge

Na het ontbijt wordt je opgehaald door je privé gids voor een transfer naar de romantische Lake Manyara Tree Lodge. Sfeervol en luxe, deze voortreffelijke safarilodge ligt in het diepe en wildrijke zuid westen van het kleine Lake Manyara park. De Manyara Tree Lodge is verhoogd gebouwd tussen de mahonie bomen en combineert uitzonderlijk stijlvol design met uitzonderlijk persoonlijke service. Met 9 suites is het exclusief en kleinschalig en biedt het de ideale basis voor het verkennen van dit populaire park. Samen met jouw privé gids plan je de activiteiten en trek je erop uit om Manyara te verkennen. Kies voor game drives, cultureel bezoek of laat jezelf verwennen met een massage in de uitstekende spa.

Activiteiten: game drives, night drives (extra kosten), fietsen en wandelen met Maasai, cultureel bezoek, spa bezoek (extra kosten)

Verblijf o.b.v. all inclusive (behalve premium), incl. activiteiten met privé gids

|

Dag 4 tot 6 – Ngorongoro Crater Lodge

Vandaag vertrek je samen met je privé gids naar de iconische Ngorongoro hooglanden. Dit enorme natuurgebied is het thuis van Tanzania’s meest indrukwekkende landschap – de Ngorongoro krater. Hier op de immense krater vloer van 17 bij 21 km leeft een van Tanzania’s meest diverse wild concentraties waaronder de Big 5. Ondanks haar populariteit biedt de kratervloer nog altijd een fenomenale safaribelevenis. Met de imposante Ngorongoro Crater Lodge als onderkomen voor het ontdekken van dit overweldigende natuurschoon beschik je over een fabelachtige locatie. Met onverstoord toegang tot de Ngorongoro krater combineert deze legendarische safarilodge uitzonderlijke grootwild observatie met verfijnd comfort, originaliteit en romantiek.

Activiteiten: game drives, night drives (extra kosten), fietsen en wandelen met Maasai, cultureel bezoek, spa bezoek (extra kosten)

Verblijf o.b.v. all inclusive (behalve premium), incl. game drive met privé gids

|

Dag 6 tot 9 – Serengeti Under Canvas

In de ochtend vlieg je naar de spectaculaire Serengeti vlakten op zoek naar Afrika’s grootste natuurspektakel – de grote migratie. Het voortreffelijke Serengeti Under Canvas combineert de romantiek van de vroegere safari-expedities met puur comfort en een locatie in het hart van de actie. Dit traditionele en luxe mobiele safarikamp verhuist 5 maal per jaar met de grote migratie mee en volgt de zoogdieren karavaan op de voet. De komende dagen trek je er per game drive op uit om dit fenomeen van heel dichtbij te verkennen. Afhankelijk van de periode in het jaar observeer je kalf periode, de karavaan in volle trek of mogelijk rivier doorkruisingen. Daarnaast bieden de strategische locaties van Serengeti Under Canvas toegang tot de meest wildrijke delen van de Serengeti.

Activiteiten: game drives, culturele ontmoeting, ballon safari (extra kosten)

Verblijf o.b.v. all inclusive (behalve premium), incl. activiteiten met privé gids

|

Dag 9 tot 13 – Mnemba Island Lodge

Na een lange vlucht breng je de laatste 4 dagen van deze exclusieve safari door in perfecte isolatie op Mnemba Island. Dit tropische eiland herbergt naast prachtig witte stranden en wuivende casuarina bomen een zeer bio diverse onderwater wereld. Met 10 charmante en rustieke suites direct  aan het strand biedt Mnemba volledige privacy, fenomenale service en totale ontspanning. Met een perfecte balans tussen luxe en avontuur is dit het toppunt van barefoot luxury. Duik, snorkel of zwem direct vanaf het strand en ontdek de diversiteit van het Mnemba Atol. Hier bepaal jezelf de balans tussen ontspanning en activiteiten. Of ontspan met een van de massages ga op een dolfijn trip. Mnemba Atol biedt uitstekende kans op zeeschildpad en tuimelaar dolfijn.

Activiteiten: zwemmen, duiken (kosteloos voor PADI houders), snorkelen, massage (extra kosten)

Verblijf o.b.v. all inclusive (behalve premium), excl. activiteiten

|

Dag 13 - terugreis naar Dar es Salaam airport

In de middag vertrek je vanaf Mnemba Island terug per vliegtuig naar Dar es Salaam. Halverwege de avond check je in voor je terugvlucht naar Amsterdam.

Exclusief noord Tanzania en Mnemba Island – 12 nachten
Lees verder

Maatwerk safari’s naar Afrika.
Jouw interesse. Onze expertise.


Gebaseerd op jouw persoonlijke wensen biedt Inspired by Safaris onafhankelijk advies, ontwerpen we volledig unieke safari programma’s of
passen we bestaande trips aan.