Zarafa Camp

Dit kleinschalige en luxe safari kamp met maar 4 kamers ligt aan de rand van de schitterende Zibadianja Lagune. Te midden van de wildrijke open vlakten en mopane bossen biedt Zarafa Camp een van de meest verfijnde safari belevenissen van Botswana.

Algemeen

Natuur activiteiten worden aangeboden op het allerhoogste niveau en groot wild observatie mogelijkheden zijn van mei tot oktober voortreffelijk. De persoonlijke service, de intimiteit van maar 4 kamers en een ligging in het grote Selinda Reserve bieden een hoge mate van exclusiviteit.

Deze privé concessie wordt uitsluitend gedeeld met de 3 zuster locaties Zarafa Dhow Suites, Selinda Explorers Camp en Selinda Camp.

In het kort
 • fantastische wild concentraties mei - okt
 • elegant en luxueus, gelegen in privé concessie
 • onweerstaanbare locatie aan de Zibadianja lagune
 • absoluut top niveau activiteiten en service

Beste reistijd voor Zarafa Camp

De beste reistijd voor een safari in Zarafa Camp is normaal gesproken tijdens de droge periode wanneer wild densiteit het hoogst is. Maar ook buiten deze periode zijn er goede safari mogelijkheden. Persoonlijke interesses hebben invloed op welke periode het meest geschikt is voor jouw safari. Een precies advies blijft dus maatwerk.
JAN
FEB
MRT
APR
MEI
JUN
JUL
AUG
SEP
OKT
NOV
DEC
 Mogelijke reistijd
 Goede reistijd
 Ideale reistijd

Biodiversiteit

De Zibadianja Lagune vormt de bron voor het bekende Savute kanaal en haar moerassen en het gebied linkt de Okavango Delta en de Chobe en Savute wild corridors. Dit gedeelte van het Selinda Reserve dat tegen Linyanti aanligt is een hot spot van bio diversiteit.

De brede mix van vegetatie zones rondom Zarafa Camp zoals mopane bos, graslanden, overstromingsvlakten, rivier bosschages en open savanne bieden een enorme verscheidenheid aan roofdieren en herbivoren.

Met name in de droge wintermaanden van juni tot oktober zwelt de groot wild concentratie aan en vormt het permanente waterrijke gebied rond de lagune grote olifant en buffel concentraties. Daarnaast zijn herbivoren als impala, roan, sabel, kudu, tsessebe, rietbok, steenbok, rode lechwe, wildebeest en zebra aanwezig.

Roofdieren zijn zeer goed vertegenwoordigd met leeuw, luipaard, hyena en wilde hond. Ook nijlkrokodil en nijlpaard zijn resident in de lagune en vogelliefhebbers kunnen hun hart op halen in deze spectaculaire omgeving voor vogels.

Zarafa Camp is daarnaast vooroplopend in termen van een innovatie en duurzaamheid. Tijdens de constructie is alleen gerecycled hard hout en canvas gebruikt. Alle elektriciteit wordt opgewekt met zonenergie en het keukengas komt van haar eigen bio gas faciliteit.

Voor dit safari kamp geldt dat met name in het hoogseizoen beschikbaarheid een uitdaging is.

Voorzieningen

Met 4 exceptioneel stijlvolle ingerichte tenten aan de oever van de Zibadianja lagune is Zarafa Camp een uiterst exclusief en zeldzaam intiem safari kamp.

De bijzondere tenten zijn gebouwd van beige canvas en hout op een hardhouten platform en hebben elk een vloeroppervlak van 100 m2. De basis is gebouwd met hergebruikte materialen. De vloeren zijn van voormalige spoorweg balken, de deuren zijn afkomstig van het Swahili eiland Lamu.  De meubels zijn gemaakt van hout uit gebieden die destijds door de Tsunami van 2005 zijn beschadigd.

Elke indrukwekkende tent heeft ramen rondom voor maximaal zicht en zijn tot in detail ingericht in de klassieke stijl van eind 19de eeuw met veel hout, koper en lederen meubels. De kamer biedt een ruime lounge- en zitgedeelte, luxueuze badkamer met ligbad, binnen- en buiten douche een heel comfortabel bed en een veranda met eigen plunge pool.

De bar, lounge en restaurant zijn van canvas, volledig open aan de zijde en eveneens in de prachtige klassieke stijl ingericht. De lounge biedt erg comfortabele zitgedeelten en een fantastische plek om te genieten van de namiddag of vroege avond die valt over de lagune.

Service en gastronomie in Zarafa Camp is de absolute top van safari Afrika.

Een compacte kleine fitness ruimte is aanwezig met prachtig uitzicht.

Activiteiten

 • game drives
 • wandelen
 • boot safari (seizoen afhankelijk)

Locatie en toegang

Zarafa Camp ligt het noord oostelijk deel van het Selinda Reserve aan de Zibadianja Lagune. Het safari kamp ligt in het Selinda Reserve en het gebied vormt een onderdeel van de Linyanti moerassen.

Toegang is alleen mogelijk per vliegtuig vanuit Kasane en Maun. De airstrip van Zarafa Camp ligt op 1 uur rijden van het safari kamp.

Child policy

Leeftijd: 8 jaar +

Praktische details

 • Wifi – ja, in de kamer
 • Stroom 220 V – ja, in de lounge
 • Telefoon bereik – nee
 • Was service inbegrepen – ja
 • Kluis of lock box – ja
 • Maaltijden – gezamenlijk
 • Zwembad – ja, in de kamer
 • Afstand airstrip – 60 minuten
 • Privé concessie – ja
 • Open – hele jaar

Gelegen aan de Zibadianja lagune

Zarafa Camp is een zeer luxe safari kamp met een subliem aanbod natuuractiviteiten en biedt direct toegang tot de uitzonderlijke wild concentraties van het Selinda Reserve.

Maatwerk safari’s naar Afrika.
Jouw interesse. Onze expertise.


Gebaseerd op jouw persoonlijke wensen biedt Inspired by Safaris onafhankelijk advies, ontwerpen we volledig unieke safari programma’s of
passen we bestaande trips aan.