Game drive – Afrika vanuit een 4 x 4

Wat is een game drive?

De game drive is de meest voorkomende activiteit om de uitgestrekte Afrikaanse bush te verkennen. Onder leiding van een ervaren gids trek je samen met enkele mede passagiers – of volledig privé –  er met een 4 x 4 op uit om te zien wat de natuur te bieden heeft.

Vanuit het comfort en de veiligheid van de auto benader je wilde dieren van dichtbij. De terreinwagen maakt het mogelijk lange afstanden af te leggen in het park en zowel waterrijk als onherbergzaam terrein te doorkruisen.

Game drives duren typisch 4 tot 5 uur in de ochtend – startend met zonsopgang. In de namiddag drives duren normaal gesproken 2,5 tot 3 uur – startend rond 16.30. Game drives kunnen ook de hele dag in beslag nemen, afhankelijk van de interesse en de geplande afstand.

Wat kun je verwachten van een game drive?

Wild observeren vanuit een auto maakt het mogelijk om dieren te benaderen zonder hun gedrag wezenlijk te veranderen. Dit komt doordat de auto als een object wordt waargenomen. Het is daarom ook niet handig ineens te gaan staan of andere signalen af te geven die lijn van het object verstoren.

In de meeste natuurgebieden zijn game drives de meest productieve wijze om groot wild van dichtbij te beleven. Het wegrijden van het safari kamp in de zwoele vroege ochtend is een fantastisch avontuur waarbij niets zeker is maar waarbij je van alles kan beleven. Van een leeuwen jacht op buffels tot aan een rode bijeneter storm – de natuur biedt elk moment wat anders.

Dieren hebben gewoontes en de meeste gidsen zijn goed op de hoogte van de regio’s waar wild gedurende een moment van de dag eet, drinkt of slaapt. Nog steeds blijft het geluk maar normaal gesproken zijn buffel, olifant, zebra, wildebeest, nijlpaard, impala, giraf maar ook leeuw, hyena en jakhals zijn dieren die met grote regelmaat worden gezien.

Minder frequent zijn waarnemingen van luipaard, cheeta, wilde hond en neushoorn.

Van belang

Persoonlijke interesses en reis ervaring zijn over het algemeen het uitgangspunt bij de game drive auto indeling van het safari kamp. Er is overigens de mogelijkheid om een auto en gids privé te boeken. Zeker voor personen die volledige flexibiliteit willen qua vertrektijden en afstanden is dit een uitkomst.

Beste locaties

Alle met zorg gekozen accommodaties in Kenia, Botswana, Zambia, Tanzania en Zimbabwe bieden kwalitatief hoogwaardige game drives.

Tips voor game drives

  • Ruil van plaats/ stoel in de auto bij koffie pauzes
  • Luister naar  en vertrouw op de gids
  • Respecteer wat mede gasten willen zien – en omgekeerd
  • Verlaat de auto niet zonder toestemming van de gids
  • Maak geen plotselinge bewegingen
  • Roep geen dieren of maak dierengeluiden
  • Gebruik de telefoon alleen voor het maken van foto’s en filmpjes

Activiteit

Maatwerk safari’s naar Afrika.
Jouw interesse. Onze expertise.


Gebaseerd op jouw persoonlijke wensen biedt Inspired by Safaris onafhankelijk advies, ontwerpen we volledig unieke safari programma’s of
passen we bestaande trips aan.